🌴 Островът на 100-те гривни България - Между два сезона

• 72 259
  • 967
  •   1
Отговори
# 120
Изгледах Венци, ама страхотно слънчице. Жив и здрав Венцичка и догодина ще те чакаме да коментираш новите участници Simple Smile

На мен също ми стана интересно, защо да няма двама пожарникари, а поне 3 гимнастички имаше .  Сашо, Миро и Митов пък бяха трима IT специалисти.
Малко двоен аршин виждам, ама айде минало вече.

Почнах Жорето вчера, но ще чакам да се появи в ютюб, че не мога с тези реклами. Започвам да изпитвам вътрешно безпокойство от тях Triumph

Допълвам: Книгата която му е направила най-голямо впечатление - Умират глупаците на Марио Пузо и който я е чел знае, че е ... особена Simple Smile Поздрави за избора, на мен лично също ми допада. 

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 14:47 от count(ess)_horror4e

# 121
На мен Венци много добре ми върви за фон, изключително приятно момче и в никакъв случай не е "наивен и глуповат", както го нарече Бистра в нейния Надкаст. Просто Венци ми е балсама след нейните глупости. Преразказали сте, няма да се повтарям, но не се сдържах, ай ще чакам да го сънувам и аз:)
Тази сериозно ли е казала това за Венци  ? Тя милата щото е много хитра,та  се налагаше майка й да мисли вместо нея 😂

# 122
  • София
Регламентът е такъв не само за България. Хем си гледал и знаеш, хем влизаш, става ти скучно, там насред играта се сещаш, че “не е твоето“, и виновна....концепцията.

Като си разбрал, че не е твоето, защо не си тръгна? Като Йочко?

Бързо е усетил, че не е неговото, защото не е преценил правилно преди да влезе в играта колко индивидуална е и колко слабо отборна - което на него му е интересно. Също така, ако е знаел, че ще влезе по този начин, 5 дни по-късно при обособили се вече играчи, е нямало да влезе, това го оцени като най-големият проблем за стратегиите и играта, за които се е готвил.

Не си е тръгнал, защото е намерил начин да си го 'направи" интересно, като си е сложил за цел да направи племето "работещ стартъп", да си направи играта отборна, както му се е играло поначало.

Няма никакви разминавания при Миро, Мери, ако ти остане време, изслушай го. Аз лично изцяло и напълно го разбрах и него и играта му. Особено като описа как обича да играе Върколаците, горе-долу по същия начин - преди края на играта излиза от нея, като разкрива всичко (не знам как се играе играта, но разбирам, че в последния ден се свалят картите, а той излиза предпоследния ден като си казва какво как е разбрал и кой какъв е, но спира да се състезава). Лошо го обясних, защото не ми е позната играта, но начина, по който го разказа, просто ми кликна изцяло с играта му на острова.

Весели празници от Самурай и фамилия Simple Smile
Скрит текст:

# 123
  • София
И на мен ми хареса как Венци каза, че никога не би си дал гривните в индивидуална игра и е недоумявал как други го правят. Обаче той потвърди също, това, което и ние чухме, а Бистра и Мая отричат - че Мая действително не намекна, а КАЗА че ще си даде гривната на Миро. Лъжат и двете като дърти лисици. Направило му е впечатление, че са вкарали 5 гимнастички, а двама пожарникари не можело:)
Иначе ако сте чули Жорката, според мен това потвърждава на 100%, че план от продукцията е имало - каза, че Бистра е оревала орталъка като е паднала и че "когато Бистра пада не трябва да си до нея", дотук добре, но също и че целият екип, заедно с водещите са били много тъжни и навъсени след загубата й и това яко го е подтиснало, накарали са го до чувства, че  е направил нещо нередно, което го усетихме и ние и е адски непрофесионално.  Усетил е как го гледат назидателно и е искал да даде на мулето гривните, но Цецо режисьорът му е казал, че може би това не би било най-доброто ЗА НЕЯ!!! Просто отпада поредният играч, WTF? Но всъщност това не е поредният играч, това е играчът който действително е бил бутан от екип и играчи цял сезон с идеята да има жена на финал и явно накрая дори те са се усетили, че са прекалили.

# 124
Изслушах подкаста с Венци. Играе Форест Гъмп с лекота, което може да го направи само един много интелигентен човек. Убеждавам се, че е принципен, мъдър, разсъдлив, отстояващ себе си и това, в което вярва, без да е помпозен, а напротив - енергията му е лека и приятна Purple Heart Има и физическа и душевна култура, много чист човек.

Време е за Гошко-Лошко Simple Smile

# 125
Неделчо и той сподели, че до последно е треперил Георги да не си даде гривните на Бистра Grinning Не сме само ние. Неделчо малко трябва да поработи върху сценичното си държание защото с това почесване и дръглене по гърба..чак си бърка под пуловера да се чеше, до него Туджаров дъвче бисквиДи или смуче сокове... всички дъвчат, пият..абе..има над какво да поработят. Може да се създава непринудена атмосфера и без тези неща, които свалят нивото.

# 126
Направило му е впечатление, че са вкарали 5 гимнастички, а двама пожарникари не можело:)

- Пет гимнастички
- Четирима ИТ Специалисти (добавен Шерифката)
- Двама татуисти
- (поне) двама инфлуенсъри

А пожарникари не може, ама ха  Grinning

Ей това имах предвид, никаква непринудена атмосфера.
То е въртене, мляскане, мачкане на опаковки все едно сме на дегустация на вафли.
това почесване и дръглене по гърба..чак си бърка под пуловера да се чеше, до него Туджаров дъвче бисквиДи или смуче сокове... всички дъвчат, пият..абе..има над какво да поработят. Може да се създава непринудена атмосфера и без тези неща, които свалят нивото.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 16:03 от count(ess)_horror4e

# 127
За пожарникарите, да не наливам масло в огъня Laughing , ама:
"Сашо, Миро и Митов пък бяха трима IT специалисти." - Шериф също: https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/uchastnici/sherif.html

# 128
Ами от пожарникарите може да се очаква топ спортна форма и затова да са ги ограничили, за да имат шанс и другите участници Smirk Аз зяпнах, като видях как се изкачва Венченцо по една сграда само със стълба...

В Надкаста дъвченето на вафли може да е част от спонсорския договор. А Неделчо със сигурност има някакъв проблем, но е редно да проявява повече самоконтрол и да не се почесва постоянно. И е хубаво да поработят върху дикцията, ама сигурно искам прекалено много Simple Smile

# 129
За мен Бистра е безумно нагла. Тя получи помощ от Миро, Мая и Дзами и съответно други хора отпаднаха заради нея. Например Ванеса трябваше да играе с Миро вместо с нея. И накрая се тръшка и цупи, че Гошко преписал от нея, той даже се е чувствал виновен затова, при положение, че преписването беше разрешено от ден едно. Но според нейната логика на финал не можело.

# 130
Нещо не ми се връзва за Миро.
Хем “Готвил се е месец и половина. Това е включвало буквално всичко, като почнем от оцеляване и подслон, игри, пъзели, гледане на оригиналния формат, че даже и Надкаст“, хем “защото му е станало скучно по средата и е разбрал, че това не е неговия формат. Опитваше се да е обран, но се долавяше критика към самата концепция на играта.
Играта е тази, концепцията също, регламентът е такъв не само за България. Хем си гледал и знаеш, хем влизаш, става ти скучно, там насред играта се сещаш, че “не е твоето“, и виновна....концепцията.
Айде нЕма нужда.
Като си разбрал, че не е твоето, защо не си тръгна? Като Йочко?
Риторичен въпрос.
Според мен не беше напълно откровен Миро, но аз не съм очаквал друго. Още повече, че Надкаст е обвързан с продукцията този сезон и им е официален под/надкаст. В тази връзка, не би било нормално да излезе и да каже, как е имало уговорки и как продукцията му е предложила нещо, за да е "бушон". Дори да оставим тези теории и те да не са верни, няма как да излезе и точно тук да каже, как това е мега глупавия, безсмислен и лошо направен формат, примерно, дори защото е имиджов играч.

Много ми хареса и нещо друго, което забравих да спомена. Каза, че е опитвал по въпросите, които получава на синхрони, да си гради мнение, кои са основните сюжетни връзки за продукцията. Това е много силно, защото може да ти дава информация, накъде се движи играта, като спомена че така е опитал той самия да избягва включването си в интриги или кофти истории.

# 131
  • София
Има някои леки нишки в Надкаста с Жоро, които лично за мен потвърждават теорията за къртицата Дзами, чиято роля  е била вероятно също и да бута Бистра.

# 132
Чак сега довърших Венцичка. Машина! Машина е това момче... над 100 км с колело, 5 км бягане, 5 плуване... тренира си така, за кеф. Разкошен е! Беше удоволствие да го изслушам, все едно аз съм си говорила с него.

# 133
# 134
Такаааа, време е за едно бързо и кратко разборче из Островчето:

Правилата - Явно бяха прекалено усложнени, защото дори към края на предаването повечето участници нямаха идея какви са и как се играе по тях. Все пак евала на продукцията, че те бяха строго фиксирани и грам не се променяха по време на игра, а пък от ден за ден да не говорим. Никакъв шанс, всичко беше бетон тука.

Златната гривна - Най-силният компонент на острова. Диктуваща съдбата на всички участници, които могат да се изправят на елиминации, както и решаваща за това , кой ще остане в играта и кой ще я напусне. Решението на притежателя ѝ е финално и не може да бъде променяно. Освен ако някой не реши да се откаже след финалното решение, както се случи на 15тина пъти само. Тогава Златната гривна се превръща просто в купон за студентския стол на Лахуй.

Дискът - Най-тежкият компонент в цялото предаване. Сано съди продукцията за причинената му дископатия след 175 въртенета на 200килограмовия елемент. Обектът на най-много клетви от всички участници, както и заподозрян в манипулация от неедин играч с магнити, с размери на тигани за палачинки. Все пак любимият на много зрители момент "Хана Пеньоар Диск" Sparkling Heart ще бъде запечатан завинаги и ще придобие иконов статус за предаването.

Островът на Уединението - Мечтаната дестинация на всички мъже от участващите...Място, където могат да остана насаме с ...мислите и спомените си от "Сезона на дините" и от на "Хана пеньоара". И до ден днешен жените, отишли там, не могат да разберат, защо леглото е подозрително лепкаво, но стигат до извода, че вероятно се дължи на високата влага....на острова.

Водещите:

Сано/Косъма/Среброто - Безпристрастен водещ, който никога не взимаше страна по време на битките, особено на предварително планувани за сюжет хора. Абсолютно неутрален в "Гласът зад кадър", както и в този пред кадър. Никога неизказващ субективно и тенденциозно мнение, с цел да насочва зрителите към определен персонаж и осанката, която му чертаят от продукцията. Ще остане запомнен с това, че мъчеше много играчите по битките и дори да се давеха в адски мъки, той никога не им даваше по 10 жокера за всеки компонент, още преди да са стигнали дори до него. Тотално професионално отношение. Дано следващия сезон му дадат малко повече свобода в "Гласът зад кадър", за да може направо да съобщава на зрителите за кого трябва да викат и по кой да плюят, защото те все пак не са дорасли, че да могат сами да преценят. Трябва някой, който много разбира от риалитита, да ги насочва.

Хана Пеньоара - Въпреки избухливия си темперамент и нервните изблици по терен, тя бе отлично попадение за ко-водещ. С немонотонния си и висок глас, тя успяваше да вникне в дълбочина в игрите и играчите. Точно както и те искаха да направят с нея...Глашатай с коронната реплика в предаването "Хана Пеньоар Диск", тя ще бъде запомнена с туземските си мотиви по лице и тоалет, както и с неизменното си присъствие в сънищата на мъжката част от каста....Както и на голяма част от женската...

Дузпата/UFO/ALF - Заслужава да бъде споменат някъде, заради появата си в БГ Мама под прикритие, което никой не можа да разкрие. От сигурен източник изтече информация, че съди продукцията, защото е построил над 200 игри, от които са изиграни към 30% само, защото участниците им идват прекалено трудни или ги мързяло да си излязат от лагера, за да играят в повечето случаи...Тегавите терени, които се минават за от 3 до 5 минути и нерешимите пъзели, над които дори и нобелови лауреати биха прекарали часове, ще трябва да бъдат коригирани за втори сезон, за да може битките да свършват по-бързичко, че реклами треа се гледат...За капак го закарали и на нЕкъв индиански зъболекър, къде му извадил половината зъби по погрешка...Твърдо тоя сезон не е на Дузпата...

Кастът - Уникална раЛта. За първи път в ефир бяхме свидетели на каст на риалити, в който аааабсолютно никой не се познава с друг участник или хора от продукцията. Зрителите нямат идея , как са успели да опазят всички играчи от познанства, но евала и респект, че са успели. Без групички с приятели, без роднини на хора от продукцията, без познати от други риалитита. Нищо. Нада. Прадъкшънът си личеше, че е използвал изпипаната стратегия на кастингите - роднина/милиционер/роднина/милиционер, само че в модифициран вариант: роднина/турист/роднина/турист/хем роднина, хем турист. Нека все пак разгледаме всички участници, които бяха част от напълно нережисирания, първи сезон на предаването:

Симо Сумиста - Лаикът в оцеляването на косъм да влезе в предаването, но след като разбра, че можело Андрей от неговия сезон (ИВ3) да е евентуален участник , си сглоби 200килограмов сал, качи го на гърба си и черта за България. Нямаха даже време да му кажат, че трябва той да се качи на сала, а не салът върху него...Поне стана ясно по-късно в предаването, че България е само на 4 часа по вода от Лахуй айлънд, така че бързо се е прибрал, вместо да се тътрузи 40 часа по вагонетки и самолетчета.

Яна/Ина/Нина/Мина/Гина - Кратко, но запомнящо се участие в предаването. Блесна още в епизод 1, когато щеше да развали непланираната , сюжетна линия на продукцията, Дзами да намери Златната гривна в тенджурата с пиперките. Заклеймена , без да има идея защо, тя се оказа единственият участник отпаднал по правилата за 2 месеца игра. Ще бъде запомнена с благия си нрав, константното припяване на умряло ( което скоро можеше и да е доста тематично в тоя лагер) и с това, че не дразнеше абсолютно никой в кемпа на плазмодиите.

Джулиана - Участник, объркал полета за Лас Вегас с този за Лахуй. И там щеше да се озове на подобно място, но поне щеше да потанцува по пилона малко... Ще остане запомнена с инвестицията си в съмнителен елемент, на име Кирил, който беше притопен рано-рано в играта, но спасен от грешноакустиралата кючекчийка. Все пак за малко се размина да си осребри ваучер, който дари за спасението на нЕкъв туземец от острова.

Йочконещоси - Рахитаво джудже, влязло със специално разрешение от родител в предаването. Преборил се за мястото си в най-леката, почти фиктивна, битка за сезона. Спечели сърцата на зрителите и най-вече това на Майчето със сиво-белия(в последствие) си слип, който явно му беше на късмет, тъй като не напусна тялото му през цялото участие, колкото и Мая, с щипка на носа, го молеше да го метне в пералнята. Тя спомена, че някои хора доста понамирисвали в лагера, но едва ли визира него...Ще остане запомнен с това, че неколкократно е ошамарил Косъма зад камера и му е изял баничките с кОличката, след това си тръгна, тъй като започна да губи килограми по-бързо , отколкото зрителите губеха интелект, гледайки НадкасТ-а с Находчивия търговец. Все пак ще се бори за пробив в сферата на химията, че може би е открил нов химичен елемент, който се получава , ако смесиш всички други елементи от Менделеевата таблица в тялото на един човек.

Кънчо - Невъзпятият стратег в отбор 3, който е споделял гениалната стратегия на Саше да си крият джезвето с кокали под дрехите, за да не ги помислят за културисти. За съжаление напуска играта по медицински причини, които били минали още по пътя му за България. Явно е бързал да си каже стихчето на Вапцаров ( поета, не водещия ), докато не го е забравил, за да не ни лиши от пълната до ръба чаша криндж.

Еляса - Поредният нереализиран стратег в предаването, който бе покосен от болест, въпреки топ нивото на медицинските услуги на острова, както и безупречната хигиена, с която бе съпътствано пребиваването на участниците там. Ще бъде запомнен с преименуването си на Оляса, когато разкри на Тренера подробни кадри от реденето на пъзелите на Биляна с Кир Жуан и Берекет. Ако е имало остатъчни косми по главата на Тренера, то след този разказ тя лъсна като новооткрито летище в Бахрейн. 'Ариза си гривните на островната Алена и се прибра да танцува пред телефон в платформа за умственоизостанали.

Яна/Ина/Нина/Мина/Гина - Една от най-подготвените участнички за риалити формат. Жалко, че е поредната, която е мислела, че влиза в "Ергенът", а не в "Легенът", който се изплиска в последствие. Показала завидна мощ в игрите, изключително дейна в застрояването на лагера си, както и един от топ стратезите на сезона. Ще бъде запомнена с първия опит в предаването да вербува участник от друг лагер (Венцичка), подарявайки му бананче и чакайки той да ѝ върне жеста късно вечерта, но малшанс ѝ попречи да си реализира стратегията...Заяви, че отпуската ѝ е свършила, благодари на туристическа агенция "Ники Николов" за безплатната ваканция и си запали към вкъщи, дала тонове съдържание на предаването и оправдала напълно очакванията на продукцията.

Мимо-Саксия - Със сигурност най-респектиращият островитянин в каста. Бодибилдър на световно ниво, който същевременно се подвизава и като рап легенда в Ютюб. Всяващ страх и почитание в своя лагер, те веднага го наименуваха в негова чест. Дори продукцията е била толкова респектирана от него, че му е позволила да си донесе собствено кенефче от вкъщи, макар и да знаят, че островът, на който ще са, е много близо до това също. Абсолютно оправдано попълнение за продукцията, дало тонове контент за зрителите - изобретил термина "плажен червей" на острова, подобрил рекорда за киснене във вода без да кажеш нищо смислено, снабдил съседен лагер с казан за ракия след напусането си, въобще продукцията е ударила кьоравото и тук. Като добавим и безапелационната игра на арената, направо се превръща в истински диамант за това риалити.

ГроздАнка - С култовата, иноваторска професия емигрантка в Германия ГроздАнка се озовала на доста познато за нея място - Лахуй. Или поне отчасти познато... Ще остане запомнена с абсолютно нетипичните черти за нейния етнос - крадене на храна, обвинения в расизъм към всичко живо, дори и към батката-филипинец, къде прекопава нивята с компирите в джунглата, както и с отказа ѝ до последно да изкара каквато и да е погълната храна от престоя ѝ там. Осъзнала, че предаването не се предава на живо в Тики-Токито, тя бе изкарана насила от продукцията, заради отказът ѝ да изхвърли храната от тялото си, и я пратиха да си танцува пред телефончето в България.

Ивака С Куклички - Първият член на неПриятелската коалиция, която бе част от лагера с най-бляскавите умове и стратези във всички риалитита. Успял да прескочи Вал-а в "Гейм ъф Троунс", се озовава директно на една идея по-топло място на име ... Лахуй. Мислещ стратегии от сутрин до вечер и раздаващ заповеди с дълбокия си, басов глас, Ивака блестеше по арената с всякакви рекорди - най-много поредни загуби , най-тъпо изиграни игри и компоненти, както и абсолютно рицарската постъпка да спаси Пепа, за да отпадне той, макар и да не разбра, че го е направил. Заслужен член на несформираната преди предаването неПриятеслка коалиция. Влязъл през фронталната врата на кастингите, без да има външна намеса от приятели или съдружници от фирмата, на която е собственик. Абсолютно заслужил участник, който изсипа тонове контент за зрителите.

Шерифката - Вторият член на гореспоменатата неКоалиция, който съвсем честно си е влязъл през кастингите. Непознаващ абсолютно никой от продукцията и лагерите , Шерифката си бе помислил, че влиза в "Хелс Китчън" и прие ролята на островния Гордън Рамзи, макар и доста по-нацепен от него. Ще се запомни с непрекъснатите драми за храна, които бяха 90% от контента в най-бързия лагер на острова, както и с буйната, развяваща се грива, на която би завидял само Тренера. Тръшнат от поредната островна инфекция, въпреки тоооолкова добрите условия за живот, Шерфиката се наложи да си претопи бижутата в островната леярна "Гоше" и да полежи 2 седмици в островна колиба, наричана болница от тамошното население...

Рената - Островната Алена, която никога не прояви двоен стандарт в предаването. Винаги възвишена и съпричастна към всеки в нужда. Породи огромна завист в женската аудитория на предаването с перфектните си резултати от островната, лазерна епилация. Тамън набрала скорост и бижута в предаването, реши да го напусне, защото се налагаше спешна смяна на нумеролога, който непрестанно ѝ говорел в главата , заедно с още бая народ...Общо взето накълна всичко живо, къде можеше и драсна клечката, че щяла да си изпусне часа за козметик...Завеща имането на нЕкъв търгашин, като по-късно той щеше да спаси с него най-любимия ѝ човек на острова...Сигурни сме, че е изпаднала в екстаз , като го е видяла това при излъчването...Да се готви тоя продавач на неясни стоки, щото тука клетвите кълват много сериозно...

Владиката - Опитващ се цял сезон да влезе в ролята на островния Исус, вместо да си цъка игрите и стратегиите, този герой бе първата жертва на клетвите от предишния участник. Боят за псевдоморалист и популист на сезона беше толкова оспорван в това предаване, но той със сигурност остана на подиума, въпреки поетите клетви и преждевременна ваканция на Слънчака, вместо да си седи на ...Лахуй. Ще остане запомнен , че е наредил повече пъзели от трибуните, отколкото като беше в игри, но когато се бориш за титлата на Спасителя, така е...Блесна с абсолютно алтруистичния ход, който предприе изцяло на своя глава и без никакво побутване от продукцията, както и без споделяне на допълнителна информация само с него от тяхна страна - отиде в лагера на плажните червеи и даже завлече верен другар, който не знаеше въобще какво се случва, с него. Набързо претупан на игричка от топ боец в бавния лагер, той падна и в неравностойна битка с плажна бълха, бидейки принуден да се прибере в България, за да си търси жена "дето ги усеща" нещата. За негово нещастие си намери...

Ванчо Чирпанчо - Таранът на бавния лагер показа, че в тия риалитита може и само със спане да мачкаш. Един от кандидатите за стратега на сезона, показвайки нагледно неговата стратегия "спящата кресливица", че работи. С ангелския си глас помагаше на целия лагер да си излее нервите възможно най-бързо, а не да ги таи в себе си, както ГроздАнка барчетата на сълагерниците си. Влязъл с профила на палма-мегафон, той абсолютно успешно изпълни мисията си да не разберем, че съществува такъв играч, докато не изплакна островната Владика в океанчето , след което също обяви, че отпуската му е свършила, а и кака му Гло имала концерт в НДК след 3 дена. Нямаше сила на света, която да го спре да си тръгне просто...

Лора - Тоталният фаворит на публиката за най-харесван играч от предаването. С благия си характер и нехапливо отношение тя спечели огромните симпатии на зрителите. Рекордьор по победи и отрязани глави в игрите, Лорчето директно получи покана за Олстарс сезона в ИВ, който ще е някъде след заселването ни на Марс. Блестеше с уместните си съвети за отношенията между хората в предаването, като доста умело определяше кой на какво ниво бил и заслужавал. Заканите ѝ преди всяка битка абсолютно се препокриваха с показаното на игрите и дори да твърдеше, че е играла на абсолютен макс в тях, зрителите виждаха, как тя умишлено задържа потенциала си, че да е по-равностойно...Ако можеха да избират сълагерниците си наново, след като са се опознали вече участниците, със сигурност щяха да се избиват тя да е в техния лагер...За нейно съжаление, стратега на сезона си я изпрати вкъщи, че от толкова бой, къде хвърли на играчите, не беше равностойно предаването за всички.

Яна/Ина/Нина/Мина/Гина - Най-хиперактивният участник в предаването. Недокосвал никакви чубрици за пушене през живота си, тя показа, че лагерът на плажните червеи е точно това, каквото всички виждат. Играеща ролята на поливащата Мимо-Саксия участничка, тя успя да разкрие потенциала си, чак когато се премести в Нумерологията, където имаше доста повече растения за сушене в задния двор...За подправки, разбира се...Но всички знаят, че след консумация на толкова...подправки, хората огладняват адски много. Това принуди нейните сълагерници да си я изпратят по живо по здраво, за да им стига храната някак си...А и Саксията ѝ вероятно има нужда от поливка вече, така че лагерът ѝ едва ли не е направил услуга и на двамата...Ще бъде запомнена, че отупа и островния рекордьор по победи - Лорчето, която ѝ пусна победата все пак, за да не я злепоставя...

Марина - Най-емоционално стабилният участник за всички риалитита. Хладнокръвността , с която се държеше всеки ден, доказа, че е единствената по рода си жена, успяла да роди 2 деца и същевременно да не пророни една сълза за тях. Излезе статистката от предаването и тя държи абсолютния рекорд за нерИване в предаване - успяла е да издържи умопомрачителните 18 минути, в които не е проронила дори една сълза! Друг рекорд , който държи наравно с нейната обичана сълагерничка Лора, е за най-много качени килограми от участник в риалити за оцеляване - по 5кг на парче...Умориха ги от глад тия хора там, ей...Въпреки опитите ѝ да оцелее в предаването, нейният верен приятел Стратега успя на 3-4 пъти да я изпердаши така, че да загуби и да си я изпрати на нивата. Когато тсунами заля островитяните и лагерите им, не беше от природно бедствие, а от Марина, която ридаеше на платноходката за Варна.

Биляна - Както има пъзелисти на сезона, така имаме и пъзел на сезона. Е, Биляна е пъзелът на сезона, който много малко хора от острова не бяха наредили преди и след предаването...Една от многото хора там, която е нямала никакви познанства и контакти с други участници преди предаването. Влиза абсолютно сама и неподготвена, редила веднъж-дваж пъзели с тоя и ония в по-ранен етап от годината, но в последствие разбира, че пъзелистите ѝ всичките са вътре...Какъв шок и изненада за всички. Показа искреност и последователност в изборите си за партньори - всеки ден различен, па квот дой. Всички повярваха на достоверната ѝ история , която разказа на "другарския съд" и после в НадкасТ-а си. Никакви съмнения, че казва истината, както и за всичко останало. Спечели много важна игра, на която стоя забита на кол маса време. Явно тренировките с пъзелите преди предаването са помогнали и за този компонент...Ще бъде запомнена, като един от най-искрените участници в сезона.

Пепа - Треньорката по тенис, която обича главно да оперира по обратния диагонал...ама невинаги. Любимка на своите сълагерници, тя внасяше спокойствие и мир в лагера си. Ще бъде запомнена, че не е участвала в нито един скандал, както и като върл привържаник на патриархалния ред във връзките на хората. Абсолютен айляк, който се наслаждаваше на разхвърляната покъщина , без грам да я дразни или да я кара да влиза в конфликти по въпроса. Показа нагледно как се шляпат трима от най-силните мъже, като ги сложи със себе си в игра и завърши на престижното 4то място от 3ма участващи...Абсолютно наясно, че е по-силна от всички мъже на Земята, тя умело прикриваше тези свои способности. Толкова умело, че отпадна, преди да успее да ги покаже. Язък...Все пак показа, че е сгодна женичка с преместването си в бавния лагер, където въртеше тигана, пускаше пералня и прахосмукачка, и лекичко кълнеше предишните си сълагерници. Хубав човек, не моеш една лоша приказка да кажеш за него...

Берекет - Единият от пъзелистите на сезона. Помагал на своята сълагерничка да си намести всички части на правилните места преди предаването и супер случайно се засичат чак като пристигат на острова...Даже първите 3-4 дена не се били видяли дори, та не знаели, че са в един лагер там. Човекът с най-скромната от всички визитка, но с най-изненадващите качества в игрите. Третият член на неПриятелската коалиция, в която все още се твърди, че никой , никого не познавал. Което си е така, така си е. Ще се запомни с това, че го шляпа кой го хване, но не може да не отбележим, че към края на предаването почти спечели една игра. Тотален фаворит за спечелване на всичките 300 000 лева. Емблематичният, розов слип се вееше поне месец за радост на потребителките в БГ Мама, които плакнеха очи и не можеш ги отлепи от екрана, докато е там. Документирани са няколко случая на избодени очи с химикал в женската аудитория на предаването, но сме сигурни, че събитията не са свързани...Все пак , за който се интересува, скоро ще се пуска гивъуей на слипа в Инстаграм, та ако има мераклийки...Горд притежател на фразите "Само не разбрах, сега аз ли съм наред ( да реди пъзел с Билянчето)", " Тук израснах ужасно много (но не на ръст)" и " много съм разочарован от Жоро, отивам да му налея малко акъл ( минути преди да излети обратно в лагер 1 с един шут)". Разкрива , че има и неподозиран баджанак в лагера си, което потвърждава, че това риалити е основано на силните връзки между хората...Отпада като един от най-сериозните играчи, стъпвали някога на този остров (надяваме се за последно).

Кирцата/Кир Жуан/Баче Кико - Пъзелиста на сезона без дори някой друг да е близо до него. Заблуждаващият вид на 40годишен кроманьонец не му пречи да се обяви за островния Чингис Хан. Любимецът на жените в предаването ( а вероятно и на зрителките ) , като нямаше жена на острова, с която да не е пил кафенце, което за него е равносилно на полов акт. Всичко живо се брои, че е минало под ножа на Кир Жуан и тъй като стана ясно, че е рекордьор по наредени пъзели в предаването "Минута е много", то му е отнело около час за целия остров...Даже в калабалъка и няколко мъже са били ужилени от шперца на Баче Кико. Влязъл с вендета към бившата си приятелка, той показа, че е най-желаният ерген в България и вече има слухове, че Н.Н. директно го е трансферирал на Шри Ланка , за да бъде новият Ергенин. Ще му е много трудно там да си избере жена, тъй като неистово високите му критерии за жени едва ли ще бъдат покрити, а именно - жената да има пулс и да диша от време на време, но не е много наложително...Ще бъде запомнен в спонсорирането на островния букмейкър някъде из Жунглата, както и с перфектната си дикция, пред която толкова много женски сърца се разтапяха...от криндж. Участващият в най-много коалиции играч, без да има никаква идея за това. Толкова умело прикриваше всичките си съюзи Кир Жуан. Разбрал е за тях , чак като е гледал предаването. Наистина забележително постижение в стратегически план, евала. Все още има жива коалиция в съседния Сървайвър, дори като е свършило нашето предаване...Дано там спечели нещо.

Тренера - СТРАТЕГА на сезона! Безапелационно първо място и заслужена титла. Толкова блайндсайдове на своя лагер едва ли някой ще успее да направи в идните сезони...Опитът си казва думата тук и трите лагера задружно му се кланеха, че това е най-добрият стратег на лагер 1 и лагер 3. Никой от техните лагери не успя да отстрани толкова много хора от лагер 2, колкото Стратега. "Няма наши, няма ваши, всички сте апаши" обяви Тренера на крадачките от неговия кемп и една по една ги пращаше на елиминации да си платят за всичките злоупотреби с храна. Докато някои хора качваха килограми, той демонстрираше, че вените могат да съществуват самостоятелно и извън човешкото тяло като отделни ограни. Първият посмял да манипулира диска с огромни магнити , само и само да има шанс да отстрани своите сълагерници. Не само Стратегът на сезона, но и Злодеят!От скука даже намери начин да влезе в 4D пространството и реши да си остане там до отпадането си...Завърна се по-късно в предаването под формата на кокосова глава и абсолютно никой не забеляза разликата в присъствието му. Истински талант и актьор. Сам си каза в НадкасТ-а , че игрите са му идвали прекалено лесни и затова не се е напъвал толкова. Дузпа, малко по-сериозно, братле...Дедо ти щом ти казва, че игрите не стават, значи не стават. След отпадането си ще бъде запомнен с най-много взети скалпове на приятели и близки. Безкрупулен играч, който заслужава похвали за безупречните си стратегии.

аВера/ДалаВера - Може би най-агресивният физически участник. Стана ясно, че е имало побои зад камера над някои от мъжете в нейния лагер, но от страх продукцията е изтрила кадрите... Треперещите ѝ сълагерници я определяха като блага и "приятел на всички", но ние виждахме страха в очите им, когато говореха за нея. Все пак внушителните ѝ размери са всявали респект в кемпа на звездобройците и няколкото тупаника, които са отнесли мъжете там, е било най-малкото, с което са се разминали... Блесна с безкрупулния тараш над лагер "Гоше" , докато той беше на игра. Безапелационно открадна 2 чувала с храна и проби дупки в шишетата му с вода...Сега всички си обясняват постоянния облик на "уплашен пекинез" от нейн близък сълагерник...Отпадна в знак на протест към продукцията, че са ѝ дали игра с 3 пъзела срещу бат Жо, а не бой в клетка без правила, както тя е изявила желание първоначално. Абсолютна подпирачка към Гоше от страна на екипа, за да му запазят тялото неразчленено от неконтролируемата aВерка на всички...Основателка на коалицията на "Младежите", ДалаВера все пак успя да обучи няколкото тюфлека в своя лагер на "кой туй стратегия" и "кой тоя Коалиций"...Коалиций се оказва, че е дух на римски легионер, вселил се в праисторическото тяло на участник в лагер 2, без той да подозира. Създал е множество коалиции от негово име, докато той е спал и без дори да подозира. Все пак трябва да се радва, че аВера не е могла да го докопа и да му напука канчето с тиганя за палачинкити...

Гогов/Шишо Бакшишо/Ел Позитиво - Най-позитивният участник в предаването с много пред всички други. Излезе информация, че заради него е свалено "Шоуто на Слави" от BTV, защото е успял да осъди предаването за авторски права над образа на Шишо Бакшишо, в който е копиран дословно неговата същност и външен вид. Въпреки че и той е объркал полета за дебелариума в Сандански, се оказва един от малкото изключително добре подготвени участници за риалити, както стратегически, така и физически. Черпещ сила от двата си най-важни предмета на острова ,а именно - портрет на Тодор Живков и икона с лика на Киро Брейка, които той страстно целува преди лягане всяка нощ, Гогов влизаше във всяка битка изключително позитивно настроен, без да си позволи да мрънка никога от нищо. Все пак има дело към него от продукцията за шофиране на паВелборд ( евала за бисера, Косъм) в нетрезво състояние, както и за варене на ракия в тоалетна чиния без акциз. Добавено е и обвинение за кражба на магнити от бавния лагер, както и на използвана тоалетна чиния от отбор 3...Всички зачервени и премрежили очи свидетели от лагер 1 отричат да има такова нещо...Неговите сълагерници го определят като изключително скучен, но позитивен човек, който винаги вижда чашата дополовина пълна. Ся...с какво точно е била пълна тая чаша, чакаме да видим как ще се развият обвиненията... Влязъл с мисия да не загуби никога от жена в игрите, той успя да постигне целта си с лекота. Това, че жените го плакнеха така, както Мая искаше да изплакне гащите на Йочконещоси, въобще не го брои за загуба, тъй като е невиждан кавалер и винаги отстъпва пред слабия пол.

Ванеса/Царицата на изометрията - Какво по-подходящо място за човек, който е страдал от анорексия, от безлюден остров без храна на него...Гениално решение от нейна страна, което вероятно се дължи на прекаленото висене с главата надолу от тия пусти изометрии...Все още изплаща нанесените щети , защото потроши колибата пред камера на нЕкъв туземец, който все още никой не знае, как се беше озовал на острова при участниците... Съзаклятник в опита за покушение на лагер "Гоше", Ванеса бе пратена в манастир от родителите си след предаването, за да изкупи греховете си. Осъзнава, че е подала документи за грешното риалити, като е искала да участва в онова, къде нЕкви тюфлеци се търкалят и ше отслабват пред камера, а вместо това е отишла да бъхти рандъм туземеца в лагера си, и да цели мишки с джапанки по цял ден...Завежда дело срещу продукцията след предаването, защото се опитали да я изпратят директно за България с кану по време на игра, за да спестят пари от транспорт. От нея стана ясно, че освен ляво и дясно, жените често бъркат напред и назад, когато им се дават наставления за посоката....Отчетено е, че средната продължителност на живота на инструкторите по кормуване рязко е паднала с 5 години след тези разкрития...

Митов(уж) - Потенциален участник с непотвърдена самоличност, който твърди, че е минал всички кастинги, пристигнал е с другите участници, но никой не може да потвърди тази информация...Оставен по милост в Нумерологията, този играч пусна корени на плажа, та може би и затова приличаше на неподкастрен чАмшир през цялото предаване...Все пак показа завидно хладнокръвие и психика в игрите, когато го пускаха по заместване, защото на някой играч му се е спяло и го е мързяло да ходи да се бие в тия глупости...Каквото и да ставаше обаче, твърдо не му даваха да има повече от 1 гривна на ръката си. Ами нЕма безплатен обяд, батко. Като ще спиш и ядеш на аванта, без да си регистриран участник, ши снасяш...Бил известен в ма'алата като "господин 22 сантиметра", което, за жалост на неговите сълагернички , било наклонът , под който му стояло леглото...Още една причина за хората там да се съмняват, че този човек не е стъпвал в спалня през живота си, а е облагороден туземец от някой остров...Стига почти до финала , само защото никой от другите участници не знаел за съществуването му. На таблото редовно нямало негова снимка, а епизодично се появявал портрет на различен вид дръвче, което играчите веднага слагали в игра. Спомена, че наскоро е бил в Австралия, а на съседен остров се е снимал Австралийският Сървайвър. Почват да си идват на мястото нещата...Явно е избягал от Австралия и сега се опитва да се внедри при нашенците, ама за малко да успее...Това е човекът, който най-много стиска палци да има втори сезон на предаването, белкем се смилят да го приберат тоя път с тях, че нямаше и следа от такъв участник при прибирането им...Какво е още една година за него на тоя остров...Няма да е за сИфте.

Мирцата/Татьо/Отбор Миро/ - Главният герой в комедията "Разведени с деца", разиграла се в отбор 3 този сезон, както и участник по заместване в мини сериала "Ати и Тати". Влязъл под радара с хендикап и заявка за биткаджия , който ще мачка наред, Татьо набързо осинови 3-4 дечица на острова и започна да се разхожда като български национал по футбол из игрите. Опитващ се да спаси островния си брак и прогнилото семейство, Мирцата му се деформира челюстта от популистки синхрони за семейство и единствено, докато Маминка изнасяше истимаро посудата и флашките с криптото под носа му. Явните му предпочитания към малкия Саше, вместо към дребничкото Бистре, всяха раздор в семейството му и в същото време дариха зрителите с безброй часове висококачествен криндж. То не бяха семейни седянки с песни на Звонко Демирович и Миле Китич, не бяха клетви във вярност и кръвни пактове, не бяха стратегии в стил "само аз ше играя, а вие ше гледате", въобщееее страшен контент...Повечко ей такива участници другия сезон и да се чудят по терена кой , кого трябва да подпира и да се състезават , кой да остава последен по игрите...За момент човек ще си помисли, че изведнъж тоя играч започна да помага на продукцията да си прокара пикливата, сюжетна линия - да се добута жена до финал на всяка цена, ама не вярвам...Те такива работи не биха правили...Участието му завърши безславно с развод, децата останаха при Маминка, парата също и всички заедно му пяха на изпроводяк "Яяяя, вземи си гащите, шапката, чантатааа...." . На желанието на всички Майчето да си направи сепуко в негово име и да го спаси, поеха бърз отговор "Ай да не, а?" . Ще бъде запомнен с уникалната си идеология за отбор и отборна игра в предаване, където няма отбори, отборни игри и награди...Ама така е, когато РадУ ти вземе профила в "Игри на Волята" и теб не те викнат,  отиваш да си играеш на отбори в друго риалити...

Майчето/Маминка/ - Другата главна героиня в бозата "Разведени с деца" . Дошла на острова с огромна заявка да не изпусне нито една игра, ако има как, Майчето смени тази стратегия с друга - да си изравни тена по цялото тяло, докато балъците се бЪхтят по нЕкви тъпи катерушки, къде Дузпата им ги е сглобил да се радват...Въпреки огромната си физическа мощ и габарити, тя също пазеше силите си в тайна за 8ми сезон, евентуално. Кралицата на социалната игра не стана ясно, дали е, но пазителката на бостаня с дините със сигурност беше...Само в един момент се огъна като пазач, когато случаен неандерталец беше дошъл в лагера да проси разни неща и дините се разбягаха в различни посоки без разрешение...Освен с доведения си съпруг, тя често влизаше в конфликти и с най-големия си враг на острова - сутЕЕна. Редовно го оставяше да си почива, като ходи по участия на игри като "Мис Мокра Фланелка"...Отвори най-известния СПА център на острова, където всички мъже със слаби ангели си оставяха гривните на запор в замяна на разпускащи процедури. Тя пък от своя страна изпукваше всичко в локалния мол в Жунглата, откъдето редовно се връщаше я с нови дънчици, я с нова поличка..А бе, друго си е на скъпото да те закарат, като развърже кесията продукцията...Личен фаворит на Дузпата, който е отправил официална покана към нея да тества трасетата с него за другия сезон. Показа се като играч, който е твърдо против съюзи, коалициЙ, схеми зад гърба на близките си, интриги и всички подобни действия, типични за риалити. Припичаше се на слънце по пейките и не гъкна. Напусна играта след епична битка с продукцията и най-много изиграни игри в цялото предаване. Явно е получила информация, че всичкото крипто се е прехвърлило при развода и работа няма повече на тоя лукс, къде я бяха надянали...

Бистричка - Най-неподпираният от продукция, играчи, водещи, местни заселници и хора от други риалитита наблизо, играч. Стигайки абсолютно сама на крачка от финала, разрушителката на бисквиДити показа скромност, смиреност и състрадателност с участието си. Благодарение на нея хората видяха, че жените наистина могат да се борят рамо до рамо във всички игри с мъжете , без да им се оказва каквато и да е помощ. В немалко игри даже тя помагаше на мъжете, като им редеше пъзелите, вдигаше ги на рамене, когато не можеха да прескочат 1 метър препядствия, оставяше ги да спечелят, когато трябваше тя да победи. Водещите също се опитваха да ѝ попречат по всякакви начини, за да не побеждава в игрите, нооо класата си е класа и това въобще не я спираше. Плъзнаха слухове, че е редила пъзели с оръфан търговец от острова преди предаването, но това няма как да е истина, тъй като и двамата казаха, че не е вярно. Да не говорим, че 2-3 пъти редене не се брои така или иначе, тааа не е вярно...Също един от играчите без никакви познанства на острова, евала за което. Да не говорим, че и продукцията се опитваше цял сезон да я възпре да стигне до финал с всички позволени и непозволени средства, и накрая успя...Все пак Бистрето и тя ще заведе дело срещу тях, защото ѝ бяха обещали, че ако изяде един камиони бисквиДи за под 1 седмица, ще си гарантира финала. Тя изяде два и пак нищо...Ще бъде запомнена с участието си като играч, който владее дипломаицята, разбира играта из основи и е нагледен пример за всички жени, как да стигнат сами до финал. Догодина, ако има няколко такива участнички, не сме сигурни, че продукцията ще смогне да ги възпре всичките и ще имаме изцяло женски финал...Отпадна по най-ужасния, възможнен начин - участник игра по правилата и я победи. Ужас...Това от кога е разрешено? Абсолютна изненада за всички беше нережисираното спасяване на Бистричка от продавач в съседния лагер. Всички, включително и зрителите, останаха без дъх от тази абсолютно натурална сцена и алтруистично решение на търгвеца, което той бе взел изцяло на своя глава, без да бъде подтикван или принуден да го прави...

Дзами/Находчивият търговец - Категорично най-искреният и обичан участник във формАта. Винаги говорещ само истината и с лекота оборващ клеветите, които пускат по негов адрес в БГ Мама, че бил къртица. Това, че се бореше със зъби и нокти , и щеше да пребие нЕква женичка за тенджура с пипер, в която съвсем случайно беше и Златната гривна, не означава въобще, че е знаел тази информация предварително. Това, че грам не беше изненадан от спонтанното преместване на Дон КринджхоД и Санчо в лагера на плазмодиите, също не доказва нищо. Константното избягване да се слагат нефаворизираните от продукцията образи по игри, вероятно е просто съвпадение. Да не говорим пък за перлата в короната на неговото участие - саможертва за бившата си съпъзелистка. Облечен като сватбар, никой не забеляза и не очакваше , какво точно ще се случи в този момент. Всички бяха напълно шокирани и показаха завидно хладнокръвие с погледи "аре вече да минава тоя криндж, чеее". Клетвите от Рената рано или късно ще го застигнат, като разбере на кой ѝ е подарил гривничките...Кой въобще би си помислил, че продукцията ще вербува хора преди или по време на риалитито, за да им помагат да си прокарват предварително начертаните , безумни сюжети? Пълен абсурд. Не-въз-мож-ноооо. Празни и безпочвени обвинения без никакви доказателства. Играчът ще бъде запомнен с опита си  да състави първото феминистко движение на острова, но неговата сълагерничка Пепа правеше всичко възможно , за да узурпира този проект. Върл привърженик на равенството между половете, той се държеше изключително галантно с всички жени в предаването. Запомнящ момент още беше едно изрязване посред нощ, което изгони почти цялата риба в морето, но поне спечели сърцата на сълагерничките си с него, показвайки завидни, кавалерски маниери. Получава предложение за реклама от "Хускварна" след предаването. Жените на острова може да са имали проблеми с цикъла, но не и находчивият търговец, който перманентно беше неразположен, когато ставаше въпрос, че трябва да излиза на игра. За втори сезон продукцията е обещала да осигури памперси за възрастни, че в такива ситуации вече да са подсигурени играчите...Отпада като истински герой и се превръща в абсолютен фаворит на публиката за най-харесван участник в предаването.

АТИ/Саше/Татьовото - Играчът, донесъл толкова много щастливи, криндж моменти на публиката. Стратегът на сезона: Втора Кръв, тъй като Първа Кръв нЕма стигане евър. Основоположник на "стратегията с дрехите", при която той решава да носи пеньоар, за да прикрива масивното си и нацепено тяло. В резултат, едниственият човек, който беше благодарен за тази стратегия, бе Мая, тъй като не спираше да му завижда за фигурата на 13годишен балетист и се чудеше как да я постигне...Прекарал половин сезон в сандък, където вероятно и интеренет са му били пуснали, Саше стриктно се придържаше към профила си на бурсук. Чат-пат се провесваше като пран чорап на някой клон и дотам стигаше активността му в предаването...Прикритата батка получи множество съобщения в бутилки, като те нямат нищо общо с предварително готови, сюжетни линии от продукцията. Просто вечер, когато баща му пресушавал бутилка водчица, решавал да драсне някой ред и да мЕта в дерето, пък квот стане. Къде стихче, къде песничка, къде и няква китара беше набутал в бутилка(?!) веднъж, бе имаше от всичко. Румсървиз за Татьовото по вода общо взето. Така или иначе стана вече ясно, че България е на 3-4 часа от Филипините по вода, можеше и сглобяема къща да му прати. Горд член на островното семейство Криндж и рамо до рамо със своя пастрок, Саше мачкаше наред в игрите, особено в тия, къде Татьо седеше зад него да опира пешкира, докато нашьо пере напреде. Заслужен финалист, който също като сестричката си Бистричка, не бе подпиран и фаворизиран от ааааабсолютно никой. Нито играчи са играли за него, нито продукцията е искала той да стигне финал, а водещият просто го навигираше лекичко в игрите, че да не вземе да загуби случайно. Приложи финална стратегия "Лакомото мечи" на отварянето на кутиите и подобаващо финишира с втората част на стратегията "Дупито си изяди". Някои зли езици ще кажат, че е трябвало наградата да се разделя с повече хора и затова е напъвал толкова много, но това са пълни глупости. В това риалити няма уговорки, няма предварителни познанства, всичко е такова, каквото играчите си казват в НадкасТ, че е било. Поне там са имали време да го репетират, та да изглежда една идея по-достоверно...

Гоше/бат Жо/леля Гошка/Гица - Стана ясно, че всъщност участниците в риалитито са били над 40, просто 10тина от тях събрани в тялото на Гошката...Играчът, който го даваше ларж, грам не се вълнуваше от всяка стотинка по ръката си, а от това да е нахранен всеки един участник, като подсигуряваше храна за всеки в нужда. По-късно в предаването му се отблагодариха , като безочливо му тарашиха лагера и го оставиха без една троха. Няма ненаказано добро, както са казали хората... Излязъл с поне 3 висши от университета на живота Лахуй, бат Жо научи тонове уроци, в пъти повече от Берекет и находчивия търговец, който също се изучиха на острова, но далеч от нивото на батко си Жо. Деен участник в почти всичко случващо се на острова - основа рап група, единственият човек, който проби при Тренера в 4D-то, винаги в журито на всеки епизод на "Съдебен спор" и "Искрено и лично", утрепа златната рибка поне 50 пъти с един и същи кадър от епизод 1, смиряваше се през ден, дори изкара на показ една от самоличностите си - Гица, която бяха ли я видели на кастинга, вместо в предаването, щяха да му капарират уютна стаичка в една институция с бели облекла (не ККК). Нерядко излизаха на яве и разни хибридни персонажи между плажен диджей и кунг фу мастър. В неговия лагер беше и на особена почит островната математика, която ги доведе до толкова многобройни успехи в стратегиите и  избора на участници по игрите. Превъплатил се в островния Хан Крум, Гоше беше наредил кратуните на бившите си сълагерници из целия лагер, като баш тогава комуникацията вървеше най-много...Редовно си посръбваше и от изкорубеното теме я на Кирцата, я на Шерифката или Треньорчето. Реално, лагерът живна, когато остана в такава конфигурация - разговори на дълбоки теми, нямаше спорове, храната някак си стигаше за всички, бе общо взето пълна идилия. За втори сезон може 3 такива лагера да направят даже...Финишира с най-високата печалба на теория, но като я разделят на 10, ще излезе, че даже за една чанта на Гица няма да стигнат парите...

Венченцо Халхаберо/Венцичка/бат Вени Гипса - Най-големият късметлия в каста. Цял сезон се молеше, като циганче пред баничарница, да го пуснат в бостаня с дините и накрая го пуснаха, ама като сапьор в гробището...Първоначално предвиден за разсилен, който да построи цялата инфраструктура на острова за втори сезон, бат Вени Гипсчето става пълноправен член на предаването, поради отказването на 80% от участниците след изтичане на отпуските им. Първата половина на предаването не участва умишлено, преди да изпълни ангажиментите си към продукцията. Построява рафтове, шкафове, лунапарк за децата от каста, а накрая и мезЮнет, който се опита да превърне в любовна квартира, но дините все се търкаляха в друга посока...Абсолютно на своя глава и без никакви манипулации се завлачва с неговия верен другар - дон КринджхоД да спасяват плазмодии в лагера на нЕкви хипита, къде ги мързи да гледат. Залагащ почти изцяло на стратегическа игра, Халхаберо умело манипулираше своите сълагерници със скорострелната си дикция ала Еминем. Ще бъде запомнен с превръщането си на фешън икона на острова, въвел модата на джапанки с чорапи, червен слип, дървена папионка и вмирисано каскетче-пешкир, което Татьо му завеща да си бърше крачката с него, а той го нахлупи на делвата, мислейки го за пожарникарска каска...Стана известен и с профукването на маса гривни в СПА центъра, построен непосредствено до мезЮнета му. То не бяха масажи, то не бяха терапии, че и танцьорки вика в таверната, нерафинирани салфетки (листа демек...будала) мяташе до ранни зори и после на финала от 150 000 лева му бяха останали само 9000....Еми, батко, ти мяра нЕмаш...Дано поне от продукцията му изплатят всичко по договор за постройките, та да не се прибере на минус от участието си...Беше опитан да бъде прикоткан в семейство Криндж, но мислите на Венцичка бяха или в бостаня или в на Хана пеньоара, така че не му се занимаваше с глупости. Въпреки че цял сезон беше СМЧ (само Мая чу...вам), все пак ѝ нареди пъзела преди финала.Така е, като го държат далече от бостаня цял сезон...Накрая успя да препикае и обувките на Косъма в знак на протест, че нарежда диска само за тия с магнитите. Плювна му и в ръцете, и му пожела да не къпе повече умрели с тях, ами да върти като хората. Същата вечер дискът посочи бат Вени. Кай после, че не фатат клетвите...

Прадъкшънът - за тях или хубаво, или нищо. Кат за умрелите...Все пак и те са се допитали до ИИ, и там им е било препоръчано да използват изпипаната , българска стратегия "С пръдня - боЯ"

Монтажът - Творение на изкуството. Не знаем как са го постигнали това, но в нито едно превю не се виждаше кой е избраният от диска, кои играчи е избрал на таблото, кой е спечелил играта или златната гривна, или кой е отпаднал. Висш пилотаж в сфертата монтаж, евала. Не на последно място и перфектното отразявне на игрите, където зрителите не държат да гледат пъзелите на участниците отблизо, за да ги мъдрят и те, ами предпочитат да виждат Майчето как се припича на пейката или Косъма как стои на амфорка до играчите. То няма какво да се иска повече за втори сезон, всичко беше топ. Дори успяваха да мушкат в кадър от време на време Дузпата как цепи дърва или рЕди дЪски с някакви туземци... Може евентуално да пускат реклами по време на игрите, че те не са важни и тогава вече ще е наистина виртуозно изпълнение.

Локацията - Истински рай. Гардън ъф Идън. Всички участници са единодушни, че по-добре е нямало накъде. Брашнян, бял пясък, кристални, тюркоазени води, без мишки, змии, смъртоносни бълхи и всякакви подобни динозаври, просто топ гъзария. Ама така е, когато продукцията развърже кесията и те закара на скъпото...Дори нямаше забравени играчи от други предавания на острова, а това е рядкост...Все пак за втори сезон е влязло предложение да се снима в някакво гето в Индия и да се живее в канавките, които ще са една идея по-луксозни от текущата локация, но пък ще излезе и доста по-солено на така или иначе щедрата продукция...Поне игрите ще са по-разнообразни - чистене на септична яма, плуване в канавката от септичната яма, гмуркане в септичната яма и други интересни премеждия...

Игрите - Дузпата трябва малко да се постегне, защото измъчи клетите участници с нивото на игрите. Видяха се поне 3ма горе-долу изпотени участника общо за целия сезон. Малко по-сериозно...Какви са тия епични компоненти - 20 метра бягане по плаж, 20 метра плуване, което всъщност е бягане по вода (Мойсей от "Ангел и Мойсей" и Благо Джийзъса не бяха допуснати от кастингите , заради нечестните предимства, които имат във водните битки - разделяне на море и ходене по вода), пъзели за предучилищна възраст (макс ниво ясла за догодина), сервиране на напитки, ходейки по греда, мятане на торбички с тор на цели 3 метра разстояние и други подобни, почти непреодолими препядствия.

Сюжетни линии - Тук е лесно, нямаше подготвени такива. Всичко беше оставено да се развива натурално от играчите. Тъй като нямаше познанства между тях и никой не е имал никакви взаимоотношения преди предаването , сюжетите изглеждаха толкова натурално случващи се. Пламна огромна, спонтанна любов...Между Бистричка и бисквиДити. Зародиха се тонове истински приятелства...Между бат Жо и кокосовите кратуни. Разкриха се неподозирани , семейни връзки....между баджанаците Берекет и баче Кико. Разгърнаха се и най-висок левел стратегии...Тренера и чистката му на бавния лагер. Въобщееее толкова добре се получи, че даже и продукцията нямаше как да го планува чак така...

Медицински грижи - То на такъв лукс почти не се е налагало да влиза лекар на терен, само психиатър 20тина пъти, ама това е било очаквано...Всички играчи разказват, че не е имало нужда от превързочни материали, тъй като хигиената на острова е била на топ ниво, а водата кристал. Ако някой случайно е питал лекарите за нещо, е получавал отговор като от на интерент доставчик, кога ти спре нета - "кампютърчетата долу в дясно имат ли жълто триъгълниче?" . Общо взето им били давали по един блистер аналгин на лагер и повечко тамнян да си имат, че кой знае...може да е влизал често в употреба. Поне за освещаването на мезЮнета е помогнал...

Наградният фонд - Най-високият от всички риалитита досега в ефир. Цели 300 000 лева!!! Застава рамо до рамо с легендарните предавания като "Кой е по-по-най" на бате Енчо&Къци,  "Треска за злато" на баче Иво Танев и "Стани богат", където сумарно за 20 години не са дали 100 000 лева още...Дано да са останали достатъчно пари на продукцията за втори сезон, че такива разхищения могат да причинят тежки щети за в бъдеще....

П.П. Догодина повече. Ергенино и Кюфтаците са наред.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 06:34 от tfn2k

Общи условия

Активация на акаунт