🌴 Островът на 100-те гривни България - Между два сезона

• 72 228
  • 967
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Как да измислят друг финал, нали затова е формат, който купуват и трябва да го следват. Разрешили са им да го направят повече епизоди като повтарят някои дни, но ако сменят финалът, става друго предаване. Не могат да си правят каквото искат.

# 886
  • SF
Има острови и в Гърция, и в Турция и на други места. Не е нужно да се снима на другия край на света.

Има и остров Анастасия до Созопол. Но форматът си има концепция. Провежда се на Филипините. Има фирма създател, която продава правата и определя условията.
Там, на Филипините, разполагат с обучен екип, съоръженията са там, строят се във водата, местят се. Лицензите и паспортите за обезопасяване се държат от тези, които създават игрите и цялостната концепция и нашата фирма продуцент ПЛАЩА, за да създаде този продукт. Това е като да си купиш дънки, за да си ги носиш като шапка.

Иначе ние може да си закараме техника и  20 участника да си скачат с гирички на някой гръцки остров, който ОБАЧЕ, има едно голямо ОБАЧЕ, трябва да бъде купен, нает или не знам как отцепен от територията на Гърция и затворен за ползване от гърци и туристи. Нямам идея как точно би могло да се случи това. Май никак. Може би държавите да се намесят и да си разменят дипломатически ноти. Или вие имате идеи как просто отиваш някъде, където ти е близко и удобно, разпъваш палатките и почваш да снимаш телевизионно предаване . А местните пък трябва да осигурят достатъчно условия за настаняване, хранене и извозване на всичкия реквизит, екипа и консумативите, обезопасяване, спасяване, лечение и даже химически тоалетни. Трябва да има и летище на въпросния гръцки остров. Когато се постигне на хартия всичко това, едва тогава вече може да си направим някакво си наше предаване, например Островът и медальоните или Бързи-смели-сръчни (няма кой да ни съди за това име), и концепцията му трябва значително да се различава от авторската на оригиналното предаване, но не и да заприлича на Сървайвър или друго такова.
Тоест... имаш свободата да мислиш и да създадеш някакъв нов, различен продукт.
Защото този вече е решен да бъде такъв, какъвто е и или плащаш, за да го ползваш или липсва на публиката.

# 887
  • Другата България
Не е задължително форматът да се провежда на Филипини.
Това не влиза в концепцията му.
Като задължително условие.

# 888
  • София
Румънците снимаха техния сезон на Карибите. Но и те по някаква причина се отказаха от втори сезон. Като цяло този формат не успя да хване толкова вълната: само нидерландците направиха два сезона (плюс един спин-оф), докато всички останали държави (които съвсем не бяха много) си останаха само с по един и никой нов не се хваща да стартира с първи. Така че поне тук БТВ си имат някакво оправдание (не сме само ние). Възможно е и самите носители на лиценза да се отказали вече от идеята, тъй като не им носи достатъчна печалба.

# 889
  • България
Скрит текст:
Има острови и в Гърция, и в Турция и на други места. Не е нужно да се снима на другия край на света.

Има и остров Анастасия до Созопол. Но форматът си има концепция. Провежда се на Филипините. Има фирма създател, която продава правата и определя условията.
Там, на Филипините, разполагат с обучен екип, съоръженията са там, строят се във водата, местят се. Лицензите и паспортите за обезопасяване се държат от тези, които създават игрите и цялостната концепция и нашата фирма продуцент ПЛАЩА, за да създаде този продукт. Това е като да си купиш дънки, за да си ги носиш като шапка.

Иначе ние може да си закараме техника и  20 участника да си скачат с гирички на някой гръцки остров, който ОБАЧЕ, има едно голямо ОБАЧЕ, трябва да бъде купен, нает или не знам как отцепен от територията на Гърция и затворен за ползване от гърци и туристи. Нямам идея как точно би могло да се случи това. Май никак. Може би държавите да се намесят и да си разменят дипломатически ноти. Или вие имате идеи как просто отиваш някъде, където ти е близко и удобно, разпъваш палатките и почваш да снимаш телевизионно предаване . А местните пък трябва да осигурят достатъчно условия за настаняване, хранене и извозване на всичкия реквизит, екипа и консумативите, обезопасяване, спасяване, лечение и даже химически тоалетни. Трябва да има и летище на въпросния гръцки остров. Когато се постигне на хартия всичко това, едва тогава вече може да си направим някакво си наше предаване, например Островът и медальоните или Бързи-смели-сръчни (няма кой да ни съди за това име), и концепцията му трябва значително да се различава от авторската на оригиналното предаване, но не и да заприлича на Сървайвър или друго такова.
Тоест... имаш свободата да мислиш и да създадеш някакъв нов, различен продукт.
Защото този вече е решен да бъде такъв, какъвто е и или плащаш, за да го ползваш или липсва на публиката.

1. Не разбирам защо ми влизаш толкова невъзпитано и се заяждаш с грешни факти. Кратък рисърч ще ти докаже, че австралийското шоу е снимано в Малайзия.
https://www.imdb.com/title/tt28029503/
Румънското е снимано в Доминиканската република:
https://en.wikipedia.org/wiki/Insula_de_1_milion
И така нататък.

2. Лицензът е свързан с правилата на играта, а не с локацията. Както виждаш се снима навсякъде. Самата родна продукция беше казала, че е пробвала да снима на Карибите. Всичките ти аргументи за локацията и игрите на конкретната локация отпадат.

3. Решение с локацията винаги има, ако телевизията си мръдне пръста. Няма нужда от дипломатически ноти, а от договорни отношения. Остров Анастасия е безумен пример, на него хората се женят, има ресторанти и въобще никой няма да го отдаде под наем за риалити.

4. Игрите се подготвят от екип "Игри", но начело са Гуспата и Games producer Цецо Матев.
https://ladyzone.bg/ostrovat/guspata-s-ljubopitni-detjli-za-igri … 00-te-grivni.html

# 890
  • SF

2. Лицензът е свързан с правилата на играта, а не с локацията. Както виждаш се снима навсякъде. Самата родна продукция беше казала, че е пробвала да снима на Карибите. Всичките ти аргументи за локацията и игрите на конкретната локация отпадат.

Изобщо не отпадат. На Карибите снимат Сървайвър. Нека да е на Карибите, щом там има условия и екип, който може да произведе този телевизионен продукт.
Не може да си избереш гръцки, турски или италиански остров и да си снимаш нещо. Няма да излезе по-евтино, ако си наемем локация на гръцки (турски, испански и т.н.) остров. Твоите аргументи отпадат.
А и аз не водя спор, за да се аргументирам. Казвам го така, както е. Нямам достъп до договорите, за да ги размахам във форума, но и вие нямате.

# 891
  • Другата България
Изобщо не е така, както казваш.
“Сървайвър“ не се снима само на Карибите.
Всеки, гледал и наши, и чужди сезони го знае, това дори не подлежи на коментар, то всеки сезон си има име според това къде се снима.
И да, лицензът е с правилата на формата, т.нар. “Библия“ на формата.
Нищо общо няма с локацията.

# 892
  • SF
Абе въобще не пиша за Сървайвър къде САМО се снима. Давам го като пример.
Я наблегни на частта с нашите острови и местенето на палатките и ще разбереш какво САМО казвам.
А пък знаеш ли колко ме интересува дали случайно не си мислите, че може да се снима и наоколо. На Витоша дори. Вместо да се разположат на 3 плажа, да населят 3 хълма и да си ходят на гости от единия на другия. Мислете си го.

# 893
  • Другата България
JoyJoyJoy
А ти знаеш ли колко ме интересуват глупостите, които пишеш, и то във всяка тема за ТВ формат, в която решиш да се правиш на много запозната с неща, от които нямаш никакво понятие?
Реагирах само защото нищо от това, което казваш, или почти нищо не е вярно, но пък иначе звучи доста компетентно. Току виж някой се върже.
Само заради това пиша, иначе и ти си мисли каквото пожелаеш.

# 894
  • SF
Уффф... много грубо поведение. Даже не изчитам това, което пишеш.  Не мога да понасям такъв начин на водене на разговор. Да, вече си мисля, каквото си мисля и не е хубаво. Модератор ще почисти.

# 895
  • Другата България
Просто ти влязох в тона, нищо повече.
Вероятно си чула библейската поговорка за сламката в чуждото око, която пречи да видиш гредата в собственото си. Ако не си - препоръчвам.
По-горе съфорумка ти каза същото. Blush

Задължително ще почисти и теб, със сигурност.
Което не значи, че аз ще спра да казвам на останалите, че пишеш неистини.
Когато го правиш.

# 896
  • SF
Непременно ще взема под внимание препоръката ти! Дай ми и други. Нямам идея коя си, но ще последвам съвета ти и ти го знаеш. Още повече щом си подкрепена и от съфорумка, няма как да ви подмина. Съберете се повече, за да е по-силна енергията.

А който се интересува, мога да му разкажа как се снимат тези формати. (това не е към тебе, ти не се връзвай)

# 897
  • Другата България
Не мисля, че който наистина се интересува как се снимат тези формати, ще иска ти да му разкажеш, както казах, от години едни и същи хора сме в темите и се четем, и многократно и други са ти казвали, че нямаш идея за какво говориш, което не ти пречи да продължаваш да го правиш.
Лошо няма, но обръщения като “абе“ са за други места, вероятно различни от местата, на които форматите се снимат. Не са и за темите тук, но би следвало да го знаеш. Явно не.
Иначе мен не ме мисли, има кой да ме информира как стоят нещата, хора наистина компетентни и снимащи ТВ формати.
Приключвам със спама, така или иначе е безсмислено.

# 898
Аз лично много харесах предаването, обаче финала беше абсолютна простотия. Според мен много хора се разочароваха и от това. Сигурно има и други фактори, които са довели до решението. Но аз лично съм от тези, които се издразниха супер много.

Заради един финал не мога да си зачеркна любимото риалити предаване в последните пет години.

Ех, да, и на мен ми беше любимо. Можеха да измислят друг финал, за да има реална награда, а и да оправят пробойните с медицинските причини, но реално беше ъпгрейдната версия на Сървайвър, много го харесвах и игрите и стратегиите, много жалко.
На мен пък ми беше доста вълнуващ финала. Хареса ми съспенса с бомбите.
Увеличаване на минималната сума за награда би решило проблема с лош късмет на бомбите.
Обаче да се плюе концепцията на предаването, заради участник, който е спечелил вече 93 бона и решава да ги рискува (без минимума от 9 Хил.), за да добави още само 3 към тях, си е само негова вина, че изпадна в хазартна треска. Все пак регламента е предварително обявен.

# 899
  • България
Скрит текст:

Изобщо не отпадат. На Карибите снимат Сървайвър. Нека да е на Карибите, щом там има условия и екип, който може да произведе този телевизионен продукт.
Не може да си избереш гръцки, турски или италиански остров и да си снимаш нещо. Няма да излезе по-евтино, ако си наемем локация на гръцки (турски, испански и т.н.) остров. Твоите аргументи отпадат.
А и аз не водя спор, за да се аргументирам. Казвам го така, както е. Нямам достъп до договорите, за да ги размахам във форума, но и вие нямате.
Въпреки че се държиш обидно към мен - дай аргументи с доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт