Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 27

• 28 496
  • 736
  •   2
Отговори
# 150
Ами пусни ги на памук и ще видиш има ли разлика, така без съпоставка няма как да се знае. Зависи много и от самата материя.
Отделно от това, пусни ги и на степен "за гладене" на двата режима - за бельо и на памук и ще видиш дали разликата идва от програмата, от степента на сушене или от материята. Аз бих пуснала и други памучни на програмата за бельо, за да тествам причината (щом те не се мачкат, както чаршафите). 

# 151
  • Велики Преслав
3 часа за сушене за мен е зверски много време.
Старото Горенье сушеше по макс. 2 часа.
На сегашното Миле макс-а е 1:40 за дънки, защото явно ги суши мнооого щадящо. Плътен памук суши за 1:20, а летните памучни материи — за час.

Да но Милето (конкретно твоето) е с 800 вата компресор и 300 грама фреон. Изобщо, няма с какво да го сравним.

# 152
На сегашното Миле макс-а е 1:40 за дънки, защото явно ги суши мнооого щадящо. Плътен памук суши за 1:20, а летните памучни материи — за час.
Абсолютно точно! При мен са същите времената и не мога да си представя да суша 3часа или повече на цикъл, дори 2часа са ми много.

# 153
Сушилня AEG TR718L2E - суши дрехите с програма за 2 часа, но съм забелязала, че е понякога програмата се съкращава или увеличава, в зависимост от това дали са се изсушили дрехите. Като цяло съм доволна, единственото, което не ми харесва и не прочетох никъде във форума (може би аз съм пропуснала) е, че изпъчва много топлина и влажността в помещението се повишава доста, а понеже вкъщи нямаме място, се наложи да е в кухнята. Сега, докато работи, прозореца е винаги отворен независимо от температурата навън.

# 154
Абсолютно точно! При мен са същите времената и не мога да си представя да суша 3часа или повече на цикъл, дори 2часа са ми много.

Точно за този модел на AEG си пише в спецификациите ,че пълно заредена суши памук за 3 часа,  не знам как ги правите за 2 часа или по-малко с тази сушилня ?!

Времетраене на програмата ‘на стандартната програма за памук при
пълно зареждане в минути 178 !!

Никой не каза мнение за Haier дали са читави като марка и сушилни, защото гледам цената им се доближава почти колкото марковите уреди ?!

# 155
  • Велики Преслав
Нещо сте чели явно по темата, но не ви е станало ясно. 90% от пътите когато се суши времето дадено по характеристики няма нищо общо.
То е твърдо заложена стойност да речем, при сушени на хавлиени кърпи с определен капацитет на определена скорост при центрофуга. Много често дадените стойности са при 1000 оборота на центрофуга. Според вас, дали ако изцентрофугирате нещо на 1600 ще го суши толкова дълго.
Сушилнята има датчик за влага. Времетраенето на автоматичните програми се влияе от него.

# 156
  • София
Никой не каза мнение за Haier
Не веднъж разбиращите (аз съм само от четящите) са писали, че не струват.
Прочети поне последните 1 - 2 теми.

# 157
Сушилня AEG TR718L2E - суши дрехите с програма за 2 часа, но съм забелязала, че е понякога програмата се съкращава или увеличава, в зависимост от това дали са се изсушили дрехите. Като цяло съм доволна, единственото, което не ми харесва и не прочетох никъде във форума (може би аз съм пропуснала) е, че изпъчва много топлина и влажността в помещението се повишава доста, а понеже вкъщи нямаме място, се наложи да е в кухнята. Сега, докато работи, прозореца е винаги отворен независимо от температурата навън.
Аз също държа прозореца леко отворен,защото онзи ден я пуснах с отложен старт и сутринта като станах имаше конденз по прозорците

# 158
  • до най-прекрасния мъж
Моята суши за 1-1:30 памучни дрехи. По спецификация е доста над два часа, но не ми е под ръка книжката, а е стар вече модел. Центрофугирам на 1000-1200 оборота, никога не ми суши повече от 1:30, дори да съм заредила пълна пералня (9 кг е моята, но едва ли пера толкова пране). Детските, дори да е по-пълна, ги суши за около час, но и те са дребнички и лесно ги обдухва. По дисплей трябва да суши около 2 часа, никога не е сушила толкова дълго.

# 159
Аз също държа прозореца леко отворен,защото онзи ден я пуснах с отложен старт и сутринта като станах имаше конденз по прозорците
Вашата е 81% кондензация,т.е.19% остават в помещението и кондензира по стени, прозорци и повърхности.
Сушилня с ниска загуба на влага освобождава между 6 и 10% влага. Това е процентът на топъл въздух, който сушилнята изпуска в пералното или друго  помещение. Останалата част се изхвърля в контейнера за кондензат или чрез кондензатов дренажен маркуч. Това е ефективност на кондензацията между 90 и 95%.
Всяка сушилня освобождава влага. Дали сушилнята освобождава много влага или не  зависи и от уплътнението около вратата на барабана. Колкото по-силно е уплътнението, толкова по-малко затоплящия се въздух губи вашата сушилня.
За сушилни от Miele например вратата на барабана е запечатана с Кевлар уплътнения-нишки Kevlar® гарантира оптимална херметичност. Влагата не може да излезе през вратата и остава в машината.

# 160
Вашата е 81% кондензация,т.е.19% остават в помещението и кондензира по стени, прозорци и повърхности.
Сушилня с ниска загуба на влага освобождава между 6 и 10% влага. Това е процентът на топъл въздух, който сушилнята изпуска в пералното или друго  помещение. Останалата част се изхвърля в контейнера за кондензат или чрез кондензатов дренажен маркуч. Това е ефективност на кондензацията между 90 и 95%.
Всяка сушилня освобождава влага. Дали сушилнята освобождава много влага или не  зависи и от уплътнението около вратата на барабана. Колкото по-силно е уплътнението, толкова по-малко затоплящия се въздух губи вашата сушилня.
За сушилни от Miele например вратата на барабана е запечатана с Кевлар уплътнения-нишки Kevlar® гарантира оптимална херметичност. Влагата не може да излезе през вратата и остава в машината.
Еххх,колко малко знам за тези машини.
Ако знаех какво да гледам щях да взема някоя по-добра.
Но пък дано и тази да си върши работата добре 😊

# 161
Значи, Василев, тази с кевлар може и да я гърмят, няма окото й да мигне, ще продължава да си суши Simple Smile
Моята пък не съм гледала с какъв процент кондензация е (а и да съм гледала преди, съм забравила), но не забелязвам нито кой знае каква топлина, нито влага в помещението, а е малко. Суши за час, час и нещо в зависимост от натоварването, но не и за програмното време, т.е. времето на сушене реално е много по-кратко.

# 162
Значи, Василев, тази с кевлар може и да я гърмят, няма окото й да мигне, ще продължава да си суши Simple Smile
Моята пък не съм гледала с какъв процент кондензация е (а и да съм гледала преди, съм забравила), но не забелязвам нито кой знае каква топлина, нито влага в помещението, а е малко. Суши за час, час и нещо в зависимост от натоварването, но не и за програмното време, т.е. времето на сушене реално е много по-кратко.

Каква марка е ?

# 163
АЕГ, ама Василев и Петя по-скоро ще си спомнят модела, отколкото аз, трябва да поровя Simple Smile

# 164

Еххх,колко малко знам за тези машини.
Ако знаех какво да гледам щях да взема някоя по-добра.
Но пък дано и тази да си върши работата добре 😊
Да, Ще ви служи. Намерили сте начин.
Кубратова,  нема да ги стреляме mielet'тата. 🤔😉Добре си вършат работата. Има още няколко марки с този  %кондензация/не са представени на БГ. пазар/
AEG имат  91% и 86% модели от 7,8, и 9 серия.
BOSCH-91% и 88%😉😃

Общи условия

Активация на акаунт