Яде малки количества мляко, дали е достатъчно?

• 1 472
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте
Имам дете на близо 2 месеца . До сега си ядеше нормално кърмих го ,изцеждах се и му давах от шише . Изяждаше по 100 120 мл на хранене .
Обаче от седмица някъде започна да отказва да суче , суче 5 минути и започва да плаче пробвах със шише пак плачеше . Реших да мина на сухо мляко (НАН ) първия път си изяде 100 мл и от там нататък по 60 70 80 и така . Изглежда доволен и нахранен но на мен ми е притеснено 
Някой с подобрен случай ? Трябва ли да го карам да яде на сила и ако да как да го накарам

# 1
Здравейте
Имам дете на близо 2 месеца . До сега си ядеше нормално кърмих го ,изцеждах се и му давах от шише . Изяждаше по 100 120 мл на хранене .
Обаче от седмица някъде започна да отказва да суче , суче 5 минути и започва да плаче пробвах със шише пак плачеше . Реших да мина на сухо мляко (НАН ) първия път си изяде 100 мл и от там нататък по 60 70 80 и така . Изглежда доволен и нахранен но на мен ми е притеснено  
Някой с подобрен случай ? Трябва ли да го карам да яде на сила и ако да как да го накарам
Хубаво че яде.
Следи теглото.
Ако е в норма няма проблем.
Следи и скоро. Ако пълни памперс е ок.
Децата са като нас. Някой ден гладници някой ден не баш. Може да има и леки колики и за това да яде по-малко. Но гладно бебе няма. Ако е гладно ще падне рев.
Не разбрах. Как насила ще го храниш?

# 2
Няма как да го накараш да яде на сила, а ако опиташ най-много да развие непоносимост към шишето и съвсем да спре да яде.

Храни го на поискване и се старай да си спокойна по време на хранене. Не настоявай да яде определено количество. То усеща, ако си изнервена и също се изнервя. Бебетата имат и такива периоди, ще отмине.

Може да е от колики. Може и да е отказало да суче, защото храненето от шише е по-лесно. За млякото от гърда трябва да се труди, а от шишето тече без бебето да полага някакво усилие. Ако имаш желание да кърмиш и още не ти е спряла кърмата, аз бих посетила консултант по кърмене. Може да ти помогнат да възстановите кърменето.

# 3
Няма никаква нужда от сухо мляко, възможно е бебето да плаче, защото просто е много силна струята. А и е на периоди. Продължете с кърменето

# 4
Добър вечер. Искам да ви споделя нещо и който може да ми даде някакъв съвет за което благодаря от сега.
Имам бебче на 3месеца почти на 25 февруари му сложиха първите имунизации  и от тогава отказва да  яде. Преди това си ядеше през 2-2:30ч. предимно по 120мл а понякога и 150мл. А сега понякога се засища даже и със 30мл.  Което за мен е абсурдно.... или примерно стои повече от три часа без да е ял и яде 60мл и със 300зора му давам поне още 30мл а по някога и не успявам. Обадих се на личния и му казах всичко това той ми каза че няма нищо общо със имунизациите да го водя някде да го прегледат. Днес бях при една педиатърка и тя ми каза да изчакам още 2 3 дни ако не се оправи да му пусна тези изследвания и тогава ще видим.
Aлат,Асат,кр.захар,Пкк,ЦРП,Дкк или ДИК
немога да го разбера
Какво мислите вие.

# 5
Здравейте! Дали Ви се оправи проблема? И разбрахте ли на какво се дължи?
При мен ситуацията е същата… слагам го на гърда, суче 5мин и започва един рев, едно дърпане, нещо страшно…

# 6
При мен ситуацията е същата… слагам го на гърда, суче 5мин и започва един рев, едно дърпане, нещо страшно…

Аз имах този проблем и обикновено е защото на бебето му се ака. Решението - изправям се и го слагам с корем към мен, люлея го и му пея, пускам и бял шум. Също и може на тъмно да отидем. Понякога нещата се оправят чак като се изака. Често и е най-лесно да се сложи бебето на гърда, като е почти заспало.

Ние отскоро почнахме пробиотика био гая и е по-лесно изхождането. Не е панацея, но е много по-добре.

# 7
Възможностите са няколко - бебето може да иска да се оригне, понякога по няколко пъти на едно хранене.

Може струята на кърмата е много силна или бавна. Ако е силна, може да пробвате кърмене в полулегнало положение и бебето да е върху вас. Ако е бавна - масажчета и топли компреси преди кърмене, а по време на кърмене  да правите компресия на гърдите.

Може и да е неправилно позициониране и да му е неудобна позата за да се нахрани спокойно. Пробвайте различни пози за кърмене.

# 8

Аз имах този проблем и обикновено е защото на бебето му се ака. Решението - изправям се и го слагам с корем към мен, люлея го и му пея, пускам и бял шум. Също и може на тъмно да отидем. Понякога нещата се оправят чак като се изака. Често и е най-лесно да се сложи бебето на гърда, като е почти заспало.

Ние отскоро почнахме пробиотика био гая и е по-лесно изхождането. Не е панацея, но е много по-добре.
Много трудно се изхожда, дори никак. През няколко дни правим клизма… и полузаспал не иска, голямо дърпане и сърдене е…
От 2 дни се цедя и изкарвам по 60-80мл от двете гърди, като не е ял преди това,което ми се струва малко…
Иначе днес след клизмата сука, но той горкия сигурно 20мин се напъва и накрая се измори и нямаше сили явно да се дърпа от гърда
Възможностите са няколко - бебето може да иска да се оригне, понякога по няколко пъти на едно хранене.

Може струята на кърмата е много силна или бавна. Ако е силна, може да пробвате кърмене в полулегнало положение и бебето да е върху вас. Ако е бавна - масажчета и топли компреси преди кърмене, а по време на кърмене  да правите компресия на гърдите.

Може и да е неправилно позициониране и да му е неудобна позата за да се нахрани спокойно. Пробвайте различни пози за кърмене.
Нищо не съм променяла откакто го кърмя и пози и всичко му беше удобно в един момент, но сега какво стана не знам.. пробвах 2-3 пози, включително и права и пак нищо.

# 9
За кърмените бебета е нормално да акат и само веднъж на седем дни, кърмата се усвоява лесно. До дете е, някои бебета акат и по няколко пъти на ден.

Ако бебето се изхожда самостоятелно поне веднъж в седмицата и няма признаци за някакъв сериозен стомашен дискомфорт, ви съветвам да престанете с тези клизми. Може да го боли коремчето от това.

Относно кърмата, изцеденото количество не е показателно колко кърма имате. Помпата не може да цеди така, както суче бебето. А и количествата, които цедите не са малки, предвид, че кърмите, а не се изцеждате ексклузивно. Ако имате 5+ обилно мокри памперса на ден и бебето наддава нормално, значи получава достатъчно кърма.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 02:04 от Tessaria

# 10
Съгласна съм с Тесария. И все пак препоръчвам био гая за по-безболезнено акане. При нас засега има резултат. На каква възраст е бебето?

# 11
За кърмените бебета е нормално да акат и само веднъж на седем дни, кърмата се усвоява лесно. До дете е, някои бебета акат и по няколко пъти на ден.

Ако бебето се изхожда самостоятелно поне веднъж в седмицата и няма признаци за някакъв сериозен стомашен дискомфорт, ви съветвам да престанете с тези клизми. Може да го боли коремчето от това.

Относно кърмата, изцеденото количество не е показателно колко кърма имате. Помпата не може да цеди така, както суче бебето. А и количествата, които цедите не са малки, предвид, че кърмите, а не се изцеждате ексклузивно. Ако имате 5+ обилно мокри памперса на ден и бебето наддава нормално, значи получава достатъчно кърма.
Някак ми се виждат много да го чакаме 7 дни без да ака… чакаме го най-много 5. Коремчето му иначе винаги на допир е меко, не е показвал да има дискомфорт, но след клизма си личи пък, че му олеква доста. Ползваме Мелилакс, информирах се, че не водели до пристрастяване/ лениви черва, а и като се изходи има едни много ситни като топченца в акото. Иначе си наддава добре и сменяме често памперса.
Вчера примерно отново плака и се дърпа, пробвах с адаптирано- същата работа. Не иска да яде, пробвах го след известно време, за да видя дали е огладнял- не..

Съгласна съм с Тесария. И все пак препоръчвам био гая за по-безболезнено акане. При нас засега има резултат. На каква възраст е бебето?
На 50 дни е.

# 12
Не са много 7 дни, в рамкитен на нормалното е. В бебешкото ако си има меки топченца, като семенца, за тях ли говорите? Или са твърди? Пробвайте пробиотик, както писа Zmk02.

# 13
Не са много 7 дни, в рамкитен на нормалното е. В бебешкото ако си има меки топченца, като семенца, за тях ли говорите? Или са твърди? Пробвайте пробиотик, както писа Zmk02.
По-скоро са твърди.

Общи условия

Активация на акаунт