Хипохондрия - помощ!!!

• 744
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте!
На 19 години съм и от 15-16 годишна съм с хипохондрия. Напоследък обаче всичко се засили, преди нещо ме заболи, проверя в интернет, притесня се за момент и после ми минава. Сега обаче нещо като ми има, почвам да ровя и да чета като луда, и обикновено всичко завършва с нещо като паник атака - започвам да имам задух, сърцебиене и да се плаша. Беше ми изтръпнала ръката наскоро, от тежката чанта за уни, ами аз изчетох всички статии за инсулт, да не би да получа и аз. От тогава, всеки ден почвам да се гледам в огледалото да не би лицето ми да се изкриви, стискам си ръката нон стоп да видя дали е изтръпнала. Преди малко започнах да си усещам бузата като изтръпнала и пак се впуснах в ровене за инсулт. Бях пила вино наскоро, и нещо ми щипеше на устата, та почна ровене да нямам алергия, сега не смея да пипна алкохол. Моля ви, кажете ми в тези тревожни моменти как се справяте, направо се чувствам супер сама и сякаш полудявам

# 1
  • София
Отиди на психотерапевт.

# 2
Не искам да ходя по психолози и терапевти, тъй като имам чувството че само ще си дам парите на вятъра без реално да има ефект, тъй като съм много затворен човек и само ще си мълча.

# 3
И аз подкрепям за терапевт.
Ако смяташ да мълчиш като пън на сеанса и ние няма как да ти помогнем защото не сме специалисти.

# 4
# 5
  • София
Добрият специалист знае как да предразположи човека срещу себе си, след което да му помогне.
Психотерапевтът няма да даде готови отговори и готови решения, което може и в началото да ти се стори странно или безполезно, но в дългосрочен план помощта е незаменима. Ще свикнеш да контролираш и тушираш тези състояния и да ги преодоляваш, за да не допускаш да се влошат.
Няма кой, освен специалист, да ти помогне истински. Ще чуеш от познати и от кого ли не да стегнеш, да не мислиш за това, да мислиш за нещо хубаво - все глупости, които няма да ти помогнат.

# 6
Аз пък мисля че един преглед при психиатър ще помогне.Не е нужно да влизаш в болница има си и хапчета.Ама без специалист не може.

# 7
А знаете ли за някакви книги, подкасти или филми свързани с тези неща, и които евентуално биха помогнали?
Също така, онлайн срещи биха ли помогнали или трябва да ходя на място?

Общи условия

Активация на акаунт