мами в ГЪРЦИЯ

• 22 291
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
Гласувах.  Peace За дружбата!  Hug

# 61
  • София
Та, по сега действащия закон в Гърция кои са многодетни семейства - с 3 или с 4 отрочета?
Ооо, да не искаш да повториш близнаци и да станете миа мегали икогениа  Laughing

Принципно против нямам, но птичката каца веднъж на рамото  Laughing

# 62
Здравейте Момичета!  Simple Smile
Голямо затишие в нашата темичка,защо така?   newsm78
Днес при нас времето изобщо не става за разходка има ужасен вятър  Sad,надявам се бързо да премине,че малката иска на вън! Flutter
Поздрави от нас!  Hug

# 63
  • Гърция
Здрасти и от мен.
Много сме несериозни Wink.
Днес при нас времето е много хубаво, направихме една чудесна разходка, пихме кафе на вън, пролетта дойде Laughing.

# 64
Здравейте, мами в Гърция!
Нямам търпение да дойде края на месеца и да драсваме към Атина!
Тeopr, би ли ми дала линк за забележителностите в Солун, все минаваме край града, без да влизаме, и нямам никакви впечатления за него...Знам за Бялата кула и толкоз  Embarassed Дано този път поразгледам това-онова...
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 65
Здравейте момичета  Hug,
Съвсем нова и зелена съм в този форум Mr. Green, досега само чета и  събирам смелост...  Blush Била съм в Гърция два пъти през миналата година, на гости на приятеля ми и ми предстои да пътувам отново, но свят ми се вие от въпроси - виждам, че всички тук са много мили и се надявам, че някои от вас ще ми отговорят. Praynig Да си на гости е едно, но как стои въпроса с по-дългия престой, след влизането ни в Евро-съюза, някъде по-нагоре прочетох нещо за евро-карта или адиа парамони, но къде трябва да се отиде и най-вече какви са изискванията, дано някои от вас да знае  Praynig? На моето момче,макар че е местен, тези неща изобщо не са му ясни ...ooooh! Преди го пратих дирекно в полицията за покана, ама сега...newsm78? А за разрешително за работа направо не знам дали да питам - възможно ли е да се получи на този етап? Честно казано прерових нета, но нищо конкретно и сигурно не намерих, а и на какво по-добро мога да се надявам от информация от първа ръка както се казва... Rolling EyesСигурно имам още 100 въпроса, но за сега толкова...Embarassed Предварително БЛАГОДАРЯ на тези, които биха ми отговорили  bouquet
Моите наи-добри и сърдечни пожелания за всички вас bouquet

# 66
Гласувах.  Peace За дружбата!  Hug
zdravei,pisah ti na li4ni!PS.sorry za latinizata!

# 67
  • Гърция
OLYMPIA, Ето информация за Солун. Разгледай целия сайт интересен е. Лично аз ви препоръчвам да идете на крепостта и да разгледате църквата Св.Димитър.

Leksi, нека твоя приятел отиде в полицията и да зададе всички въпроси, които има, там ще му отговорят, а ако не знаят поне ще го насочат към съответната служба. За съжаление въобще не съм наясно как стои въпроса с работата. Дано се включи някое от работещите момичета за да ти отговори. Успех

# 68
Leksi,
вече сме европейски граждани в истинският смисъл на думата.
Със всичките им права и задължения.
Можеш да дойдеш в Гърция ,да стоиш тук където и колкото ти харесва.
Нямаш нужда от покана.
Регистрацията става за минути в отдела за европейски граждани в полицията.
Издава ти с е разрешително за пребиваване ,но не и за работа.
Така ще е поне две години.
Но ти можеш да кандидатстваш за работа от България.
Там процедурата не ми е ясна как става, но знам ,че набират персонал за летния сезон.
Вероятно ще си на временен договор, но след изтичането му никой няма да те накара да напуснеш страната.
И можеш пак да работиш на черно дето му казват Simple Smile
Но вероятно ,ако си намериш друг работодател пак ще ти издадат разрешително за работа.
Законите са още пресни и почти на никой не са ясни-даже и на онези в полицията Simple Smile
Така ,че зависи от работата- ако работодателите не са склонни да те осигурят така или иначе разрешителното за работа няма да ти е нужно.
Какво ще работиш?

# 69
Здравейте отново от мен Simple Smile
Teopr и Хипатия много благодаря, че ми отговорихте Hug
За повечето неща се досещах, но както казах, друго си е да го науча от вас. Peace Отмного ровене в Интернет незнам има ли голяма полза, защото в един сайт, които би трябвало да предоставя точна и достоверна информация за всички европейски граждани пише, че за престой в Гърция по-дълъг от 3 месеца трябва или да докажеш че работиш или че имаш достатъчно средства да се издържаш ooooh!(сайта има версия и на български, но въпросният текст е на английски) - ето това ме стресна, помислих си какви EU граждани сме ако пак минаваме през 100 цедки... newsm78 Кураж ми дадоха думите ти Хипатия, дано да е както казваш... Praynig Ще видя какво мога да разуча от тук, но доста умувам по работния въпрос и заради езика - говоря добре английски, но с гъцкия още съм далече от доброто говорене... Shocked
Още беднъж БЛАГОДАРЯ, че ми обърнахте внимание!
Приятна вечер на всички и до скоро Hug

# 70
Leksi,ти къде точно в Гърция ще бъдеш?
Ако си на туристическо място лесно ще си намериш работа на лято  Peace,не се притеснявай! Hug

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 19:24 от beborina

# 71
  • Гърция
Leksi, beborina е права, ако си търсиш работа в туристическия сектор, гръцкия не ти е необходим. Това за по-дългия престой го чувам за първи път, но знае ли човек, за съжаление ситните букви никой не ги чете.

# 72
аз да поразмърдам темата:)
Не знам колко тук сте многодетни родители- т.е имате 3 или повече деца.
Но от днес в ОАЕД може да с е кандидатства за безлихвени заеми за започване на собствен бизнес
Отпусканата сума е от 6 5000 до 75 000 евро
Срока за кандидатстване   е до 4.05
И тъй като това го съобшиха в един сутрешен блок не съм абсолютно сигурна с цифрите,но едва ли има голямо разминаване:)
И къде сте ,момичета?
Навън едва ли при тези ветрове:)

# 73
Здравейте мами. Ние малко поизчезнахме но малкия вече започва да шетка/лазейки/ и да ходи навсякъде и да пипа всичко, най вече това което не трябва  Wink . Та аз по цял ден тичам след него.
Ох два дена не беше хубаво времето и се побъркахме в нас, добре че днес имаше слънчице та поне излезнахме малко навън че ще се побъркаме в къщи. Ей мами/които не работите/ как ви минава денят тук. Аз направо издивявам понякога от това еднообразие  Crazy
Лекси- определено ще си намериш работа само с английския ако си на туристическо място  Peace

# 74
Здравейте  Hug
Наистина гледам, че има голямо затишие в гръцката темичка, а пък аз съм в чуденка какво да пиша - още има време до моето идване, а и сме в голямо размищление къде ще бъдем - по принцип сме близо до Атина, но за летния сезон, ох голямо умуване пада...  newsm78 А и аз с тия "разрешителни-позволителни"  Sick,  не знам как ще се оправя, от Бг за сега нищо не може да се уреди... ooooh!
Благодаря, 4е ме окуражавате момичета    bouquet

Teopr, наи-добри пожелания и от мен за Рожденния ти ден    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт