Отговори
Здравейте,имам ретиниран мъдрец,и може би от него постоянно си дъвча бузата...има задебеляване,нещо като бучка ( от десетина години е така) Притеснява ме,че напоследък участъка доста се увеличи.Искам да попитам,дали има и други хора с подобен проблем,страх ме е да не е рак!( Знам ,че тук не сме доктори ,записала съм си час за лицево - челюстен хирург) Питам за успокоение просто,дали има и други с подобно нещо

# 1
А какъв е точно въпроса? За мен е трябвало да потърсиш психологическа помощ при това състояние, а не да се "самонаказваш" 10 години.
Дори да ти няма нищо обезателно се консултирай с психолог или терапевт.

# 2
А какъв е точно въпроса? За мен е трябвало да потърсиш психологическа помощ при това състояние, а не да се "самонаказваш" 10 години.
Дори да ти няма нищо обезателно се консултирай с психолог или терапевт.
питам дали някои има такъв проблем от ретиниран мъдрец.....какъв психотерапевт ..

# 3
Какво общо има ретиниралият мъдрец с 10 години дъвкане на кожата на бузата? Ако се самонаранявате - сте за психотерапевт. Ретинирал мъдрец е мъдрец, който не е израстнал навън, затова е ретинирал. Защо си дъвчете бузата няма как да знаем, но едва ли е заради непробил зъб, затова идете да проверите първопричината на това дъвчене, която не е неизбил зъб....

# 4
Да, и аз имам подобно задебеляване от вътрешните страни на бузите, не е е бучка, а по-скоро изпъкнал белег като черта, усещам си го с език. Не е болезнено, но явно наистина от системното неволно прехапване на бузите се образува.

# 5
Да, и аз имам подобно задебеляване от вътрешните страни на бузите, не е е бучка, а по-скоро изпъкнал белег като черта, усещам си го с език. Не е болезнено, но явно наистина от системното неволно прехапване на бузите се образува.
И при мен се случва.
Мисля, че е и от разлика в ширината на горна и долна челюст.

# 6
И аз години наред търпях възпаления и прехапвания, защото ме беше шубе от ваденията. Долу полуретиниран, горе крив към бузата. Месо свалях.
Хич не е да ми е харесвало да се самонаранявам.. Ама пусти страх.. Драма, не бъди толкова крайна и сигурна. Може да не прави разлика между полу и напълно ретиниран зъб.
Авторке, махай го тоз зъб и ще се родиш.

# 7
Ха, явно е често срещано, чак име са му измислили:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Morsicatio_buccarum

# 8
Какво общо има ретиниралият мъдрец с 10 години дъвкане на кожата на бузата? Ако се самонаранявате - сте за психотерапевт. Ретинирал мъдрец е мъдрец, който не е израстнал навън, затова е ретинирал. Защо си дъвчете бузата няма как да знаем, но едва ли е заради непробил зъб, затова идете да проверите първопричината на това дъвчене, която не е неизбил зъб....
Вие нормална ли сте??? От мъдреца се деформира захапката....и  постоянно се прехапва бузата..не че си я дъвчеш 🤦🤦🤦като не сте компетентна ,не пишете малоумщини

# 9
Ако мъдреците са причина за постоянна травма на меките тъкани (вътрешната част на бузите), то тогава се вади едната двойка (горните или долните). Защото тази травма в продължителен период може да доведе до далеч по-неприятни изживявания в здравословен план. Няма да хвърлям диагнози в пространството по ред причини, но в случая страхът е много лош съветник.

# 10
И аз години наред търпях възпаления и прехапвания, защото ме беше шубе от ваденията. Долу полуретиниран, горе крив към бузата. Месо свалях.
Хич не е да ми е харесвало да се самонаранявам.. Ама пусти страх.. Драма, не бъди толкова крайна и сигурна. Може да не прави разлика между полу и напълно ретиниран зъб.
Авторке, махай го тоз зъб и ще се родиш.
Напълно ретиниран е зъбът,интересува ме имали ли сте нещо като при мен,и махна ли се

# 11
И аз имам бруксизъм. След поставени два импланта, вече над 10 г. стискам нощно време зъби и прехапвам бузата. Не може да се контролира.
Можете при зъболекар да изработите силиконов ритейнър, с който да спите.
Какво ли не съм опитвала. Само ботокс в дъвкателните мускули не съм слагала хихихих

Общи условия

Активация на акаунт