Нови очила

• 455
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,

Минах преглед през очен лекар, за да си подновя очилата. Основно исках да сменя рамката, но така и така щях да си правя нови очила, реших да си мина по реда и през лекар. Прегледа ме доктора и явно се чудеше стария диоптър да ми изпише или нов с 0,25 по-висок ме накара да погледна през прозореца, като ми наложи двата вида стъкла. Много ми беше трудно да избера, но накрая избрах по-високия диоптър. Нося очилата от около 3 дни, виждам ясно, но сякаш ми се замайва главата и ги свалям. Усещам леко виене на свят за момент. Нормално ли е?

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:29 от Velma125

# 1
  • София
При мен беше така като си взех нови очила, въпреки че бяха същият диоптър като старите. В оптиката ми обясниха, че в началото е нормално това като си с нови очила, докато свикнеш.

Изчакай още няколко дни, за да свикнеш, според мен, ако не мине - отиди и потърси още 1,2 мнения дали наистина това е твоят диоптър.

# 2
  • Melmak
Изчакай няколко дни да се адаптираш. Случвало ми се е.

# 3
А рамката много по-различна ли е като форма от предишната?

Днес си взех моите нови, които са точно със същата разлика 0.25 в посока нагоре, спрям старите. С първото слагане, все едно съм ги носила досега, никакъв дискомфорт. Но рамката е същата като размер и форма със старата. Случвало ми се е обаче да имам нужда от привикване, когато съм вземала друга по вид рамка, а тогава дори нямах променя в диоптрите.

Както вече са ви посъветвали преди мен, изчакайте да мине още малко време. Ако дискомфортът продължава, първо проверете в оптиката дали отговарят на предписаното, възможно е и самите стъкла да са объркани. Ако отговарят, тогава пак преглед и корекция на диоптрите.

# 4
Напълно е нормално според мен да имате лек дискомфорът и виене на свят, но и това ще отмине! 🙂

# 5
Нормално е поне седмица да си така . Аз като взех новите очила от оптиката преди няколко месеца изобщо не виждах добре и се сстреснах . Звъня в оптиката така и така човека каза поноси ги около седмица и ще прогледнеш ако не ела отново . Е след носене свикнах и вече виждам , а не малко пари бяха . Та така поноси ги и ти . Ако ти е различно стъклото също може би влияе .

Общи условия

Активация на акаунт