Дизайн на студио

• 400
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
На снимката виждате проект на задна стена на едно студио.
Какви цветове да се подберат, така че да изглежда добре?
Какъв е проблемът - изкуственият интелект даде безброй  комбинации и ги обоснова, но реално все нещо не пасваше.
Реално, говорим за витруално 3D студио, в което ще се снимат подкасти и други предавания, така че ако цветовете не са подбрани правилно, много лесно могат да се сменят с други.

Ако някой иска да се пробва, нека просто да напише: 1, 2, 3...    Simple Smile

# 1
Всъщност много зависи каква ще е аудиторията на подкастите/предаванията - тийн, женска, профи, някаква смесена и т.н.
Ако идеята е за студио, което да се дава под наем, случаят пък е съвсем друг, там по-скоро бих предложила нещо неутрално и игра с осветлението.
Скрит текст:
Хрумва ми например някаква подобна по-универсална цветова комбинация:

А понеже проектът малко ми напомни игрална зала, възможна е и такава цветова комбинация, например

# 2
Благодаря за пробването! Simple Smile
Студиото е виртуално, няма специфична таргет група  - от чиста наука и новини до паранормални явления, всичко може да се променя като дизайн и цветове според вкуса на участниците.
На снимката се вижда стената с посочените цветове, въведени на базата на реалните цветни кодове. Ако се гледа на некалибриран монитор, тогава ще изглежда странно.

# 3
Привет!
Напомня ми за спиралата на Фибоначи Sunglasses

За мен този проект е много "бизи". Пет цвята + фон. Акцентът върху фона ли ще бъде или върху госта/темата? Подозирам, че камерата ще "накаже" претрупаната палитра повече отколкото окото на живо.
Също така, ако черпим вдъхновение от Нетфликс, там цветовата схема често се свежда до матово черно, въглен, керемида, това е хармонично, но и много стерилно.
Ако включиш твърде наситени основни цветове ще се "бият" един с друг.
Не мисля, че чисто черно навсякъде ще даде вайб различен от пещера.
Ярко червено като основа ще е по-скоро предупреждение.

Разиграй го с off-white, светло сиво и soft graphite или графитено сиво, черно и cyan / electric blue

Пожелавам успех и да видим реализирания проект най-скоро.

# 4
За мен този проект е много "бизи".

Е, "бизи" е меко казано!

Мои познати направо го определиха като КИЧ и ще се търси друг дизайн. 

Ето как безславно завърши този проект:

Общи условия

Активация на акаунт