Хапеш,а?
А иначе,си има отделна,само умървено полио, аз такова биех на Алекс,което пак се купува,касата не го поема/ то аз почти всички ваксини си купувах ,но поне бях сигурна,че всичко съм сложила на Алекс/.

Имам чувството, че само ние имаме колики - или просто нашата госпожица доста често я спохождат пристъпи на лошо настроение. Като гледам как всички мами разказват за едни дълги разходки, в които децата им спят като ангелчета в количките, и завиждааааааааааам
Мойта мома вече 2 пъти ми прави номера като сме излезли с количката и тя почва един луд рев и в крайна сметка аз нося нея в едната ръка, а с другата тикам количката...... И вече не излизам на разходка сама, а т.к. най-често съм сама вкъщи, разходките ми от 2 седмици се ограничават до слагането на беба в количката на терасата 

. И сега съм в дилема какво да избера.
Според педито от края на април здравната каса ще предоставят умъртвеното полио Imovax, но ДТК ще продължи да е живата.
Единия вариант е Pentaxim - хубавото при нея е, че съдържа и препоръчителната противоменингитна ваксина и всичко с едно убождане.
Втория вариант е да ползваме Imovax-а от касата и да купуваме Infanrix / ДТК/, при всички положения обаче за първия прием трявба да закупим и двете. Но ако се сложи и противоменгитната Act hib стават три убождания.
. Дали са комбинирани по някъкъв начин или нещо аз не съм доразбрала? Доколкото прочетох из форума според един български лекар практикуващ в Гърция Birdie тази комбинация е изпробвана и я препоръчва на първо място, за разлика от Pentaxim, която е сравнително по-нова ваксина. 
А и по темата с ваксините явно си изчела достатъчно много и просто трябва да вземеш решението си ти... Какво да се прави - вече всяко решение от най-елементарното, та до ваксините дали, кои и защо - всичко е в наши ръце и това понякога особено много ме плаши. Препоръчани теми