Кое име Ви харесва повече ?

• 2 451
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте, колебая се между тези две имена. Кое Ви харесва повече ?

# 1
Чисто звуково са ми еднакви... Гласувах за Владимир, защото ми звучи по-завършено.

# 2
Без колебание - Владимир, едно от любимите ми мъжки имена е. Валери никога не ми е харесвало и за женско, и за мъжко.

# 3
Аз гласувах за Владимир, понеже Валери не ми допада за мъжко име. Харесва ми повече в женския вариант.

# 4
Не бих избрала Владимир заради дължината и значението. Един ден този Владимир ще има дете - Владимиров/Владимирова за бащино име е много тежка работа.. Заедно с него лично и фамилно име - цял живот проблеми с мястото в документи.

За значението да владее мира в днешно време както върви света и последните войни, ми се струва най-неподходящото име.

Валери е хубаво, поетично. Но един ден и там - Валериев/Валериева.. Помислете и за това.
По тази причина за момче и това име не бих избрала.

# 5
Не бих избрала Владимир заради дължината и значението. Един ден този Владимир ще има дете - Владимиров/Владимирова за бащино име е много тежка работа.. Заедно с него лично и фамилно име - цял живот проблеми с мястото в документи.

За значението да владее мира в днешно време както върви света и последните войни, ми се струва най-неподходящото име.

Валери е хубаво, поетично. Но един ден и там - Валериев/Валериева.. Помислете и за това.
Има хора с къде къде по-дълги че и сложни за произнасяне бащини имена и фамилии Grinning На голяма част от нас бащините имена или фамилиите са сравнително дълги. Няма как всички да са с трибуквени и четирибуквени. Нека го кръстят така, както им харесва без да се влияят толкова от това кой какво им казва.

# 6

Има хора с къде къде по-дълги че и сложни за произнасяне бащини имена и фамилии Grinning На голяма част от нас бащините имена или фамилиите са сравнително дълги. Няма как всички да са с трибуквени и четирибуквени. Нека го кръстят така, както им харесва без да се влияят толкова от това кой какво им казва.

Естествено, че трябва да го запишат както те искат.
Това, което написах, се базира на мнението на много хора с дълги имена и чието родители не са го взели под внимание на времето.

# 7
Гласувах за Владимир.
Валери е кошмара ми сред имената - винаги излиза Варели.

# 8
Владимир на галено Влади , Владо . Харесва ми , че завършва на ,,мир'' . А сега гледам в Гугъл , че има бг село и руски град с това име . А  има и имен ден , но в Гугъл ми излизат различни дати .

То се състои от два корена: „влад-„, което означава „владетел“ или „управител“, и „-мир“, което означава „мир“ или „свят“. Комбинацията от тези две части създава значението „владетел на света“ или „управител на мира“.

# 9
  • Банско
Валери ми харесва повече. По-съвременно звучи.

# 10
И двете са хубави, но Владимир ми харесва повече и гласувах за него.
Да, има руски град, част от маршрута "Залотое кольцо" (Златен пръстен) , който свързва столици на средновековни княжества - Владимир, Суздал, Ростов Велики (да не се бърка с Ростов на Дон) и други. А и князът, приел християнството за държавна религия е Владимир Мономах.
Владимир е и славянското име на по-големия брат на Симеон Велики - Владимир Расате.

# 11
Владимир

# 12
  • Пловдив
Също смятам, че и двете са хубави. Валери ми харесва повече, може би като по-кратко или заради това, че са малко втръснали имената на -мир и -слав, нищо, че Владимир е от традиционните.

Валерия за жена ми харесва доста по-малко от Валери за мъж, много различни вкусове имаме хората. Нищо тромаво не виждам нито във Валериев, нито във Владимиров, второто даже си е често срещано и за фамилно (да, ако човек не обича дълги имена - дълго е).

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 13:21 от Магдена

# 13
От двете гласувах за Владимир, но винаги го свързвам с Ленин и затова не бих го използвала. Валери пък в някои страни е женско име, макар и с друго ударение. Предпочитам Владислав и Валентин.

# 14
Не ми харесва нито едно от тях, но гласувах за Валери от двете имена, защото се изприщвам от лигавите галени именца за мъже, конкретно от Влади. А Вальо си звучи нормално и за дете, и за мъж.

Общи условия

Активация на акаунт