Отговори
# 15
И аз очаквам довечера моето момиче. Измислих меню, да си я поглезя подобаващо. Да са пълни къщите ви със смях и настроение!

# 16
И аз благодаря за темата. Чакам си момичетата в неделя. Пожелавам ви светли празници!

# 17
Русалка, много хубаво стихотворение и благодаря за новата тема!  И аз си очаквам гостенчетата днес едното, утре другото. И нека коледното настроение започне! Пожелавам на всички да се насладите на времето с децата и една здрава и успешна година!

# 18
Благодаря за темата . И ние сме с един брой германче  и дома . Нидерландецът  си дойде по рано, защото работата му позволява дистанционно. Щастлива съм .
Нашето куче минава граници често, никога никой не му е поискал паспорта досега . Преди тръгване задължително правим преглед , който се документира с подпис и печат от доктора в паспорта  , никой до момента не ни е поискал документа.
Ваксината е едно на ръка при нас е всеки септември . Русалче, този мъник не може ли да го поскриете   малко при пресичане на граници . За да ви е по лесно .
Щастливи, топли и споделени Рождественски празници на семействата ви, дами .

# 19
  • София
Привет от бг земя на всички. Пожелавам на всички ви Весела  Коледа със скъпите гости и много хубави споделени мигове. Heart
GD, аз излишно се бях паникьосала. Оказва се, че към момента на тръгване на двете моми и половина ще са минали повече от 21 дни  от ваксинацията и всичко ще е  съвсем законно. Тоест няма причина да крият този мини-бонбон..

Никога повече път с кола предпразнично и зимно..Tired Face Задръствания на макс и в Австрия, и в  Унгария, и в  Сърбия, катастрофи, коридори за линейки, полиция, пътна помощ....и равносметка от 35+ часа път (заедно със спането в Унгария, наистина, но пък с много бързо минаване на  унгаро-сръбската граница).

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 02:29 от Просто русалка

# 20
  • столицата
Важното е, че сте пристигнали благополучно, Русалче.
Весели празници на всички!
Хапчета само по телевизията да гледате.
Рецепти само за манджи да имате.
При лекар само на гости да ходите.
Да сте живи, здрави, щастливи!

# 21
Здравейте, мами! Предстои ни кандидатстване в Германия.
Каката мина по този път преди 6 години, не знам как стоят нещата на този етап сега.
Девойката е 12 клас. Има успешно ДСД2. Желанието и е към инженерни специалности- боже би Кьолн. Питанката ми е дали има и други мами, които ще се пробват да кандидатстват без фирма?
Та с ваша помощ и подкрепа (ако позволите)да опитаме.

# 22
Здравейте,
Здрава и успешна година на всички!
Включвам се в темата с кандидат-студент тази година. Също се колебаем дали да се насочим към фирма или да минем през процеса сами. В тази връзка искам да попитам дали е важно комуникацията да бъде на немски и като цяло необходимо ли е да знаем немски, за да се ориентираме в изисквания, документи, срокове и т.н.

# 23
  • На планетата Земя
За много години!

Повечето сайтове имат информация и на двата езика. Кореспонденция (ако се налага, защото процесите по кандидатстване не изискват такава, освен ако няма въпрос или проблем) е хубаво може би да става на немски, нали това ще е езикът, на който студентът ще разчита през следващите години.

# 24
Здравейте и за много години Simple Smile

Интересувам се от прехвърляне на студент от немски Университет в такъв в друга държава. Моля ако някой има координати на фирма, която би помогнала, да ми даде. Съвсем никаква идея нямам откъде трябва да се започне.

Поздрави Simple Smile

# 25
Здравейте! Започва се стреса. Тази година в нашата езикова гимназия са предложили на учениците да им дадат и преведена диплома за средно образование- на немски или английски език. Има ли такава практика и в други гимназии? И дали тя би решила кардинално проблема без превод и апостил? За сега след кореспонденция с университета ни насочиха към униасист, става въпрос за ТХ Кьолн. Други кандидати има ли за там? Радвам се, като на мои деца за успехите на вече приети и завършили. Стискайте палци и за нас. Успешна Нова година!

# 26
  • София
Здравейте и за много години Simple Smile

Интересувам се от прехвърляне на студент от немски Университет в такъв в друга държава. Моля ако някой има координати на фирма, която би помогнала, да ми даде. Съвсем никаква идея нямам откъде трябва да се започне.

Поздрави Simple Smile

За много години!
B2022 не мисля, че има фирма, която може да Ви помогне по такъв казус. Студента си харесва учебно заведение, където иска да се прехвърли. Изпраща запитване. Отговарят му какви са вариантите и изискваните документи. Подготвя ги, изпраща , ако стане записва. Разбира се, някой ще го върнат отначало и ще искат редовно кандидатстване за новата учебна година. Варианти много, затова трябва сам студента да си проучи и движи нещата.

Успешна и здрава да е новата година!

# 27
  • София
Хаха, Ваниан, преди има-няма половин час на лични написах почти същото на В2022 Simple Smile

Честита Нова Година, дами и господа (които сигурно сте  двама-трима сборно в темата).  Да е здрава, щастлива, успешна и благословена за вас и семействата ви Heart

Бори 33,  тази опция май я има от няколко години, но не мисля, че се признават тези дипломи  където и да е без да има превод (а в Германия и апостил/легализация/заверки) на оригиналната на бг.

Много бързо мина времето, нощес моите девойки си тръгват (с кученцето). Малеее -  направо не мога да повярвам каква  двустранна любов се зароди между мен и  миниатюрчето само за  десетина-дванайсет дни.. Та много ще ми липсва.. Имам билет за концерт на Дейвид Гарет през март в Манхайм, та ще моля едната девойка да ме  закара и до Швейцария да видя  бонбонката...

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 18:57 от Просто русалка

# 28
Успешна и хубава Нова година и от мен. Моето дете днес отлетя, ще го чакаме края на февруари.
И при нас имаше възможност за преведена диплома, но си превеждахме и легализираме българската.

# 29
  • тук-там
Тотони, а защо днес? Уикендът не си го даваме. Моята в понеделник ще пътува.
Много здраве и успехи на децата през новата година!

Общи условия

Активация на акаунт