С кои пюрета започнахте захранването?

• 1 058
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Защо държите на картоф? Започнете с тиква, морков, пащърнак. Картофа не се харесва на много бебета и после отказват пюретата. А, картоф може да сварите и вие.

# 16
Здравейте
Предстои ни захранване
Като за начало ще почна да си правя пюретата сама.
Но и аз имах препоръка да започна с моркова
Но знам че той се води запичащ
И в момента се чудя дали да не започна с тиквата.
А също така имам въпрос и към кашите.
Как се процедира с тях.

# 17
Моят опит е, че морковът и бананът са силно запичащи. На обратният полюс са ми круша, тиква и слива. Бих те посъветвала да не започваш точно с морков, понеже моето дете много го хареса и опитът да спра да му давам след третата лъжица приключи с истеричен рев. Изяде почти цяло бурканче. На следващият ден запекът беше налице. Подходяща и вкусна комбинация е морковът да се въведе непосредствено след тиквата, т.е. да направиш смес от тиква и морков. Тиквата има мек слабителен ефект - няма да докара чак диария на бебето, но така яденето на морков няма да е чак толкова драматично за несвикналото коремче. Като цяло моята схема на захранване беше да редувам запичащи с разхлабващи храни докато въведа първите 8-10 неща и от там-нататък както дойде. Потърси още информация преди да вземеш решение - възможно е опитът на други майки да е различен от моя.

И последно: вероятно вече си се информирала за това, но избягвай да предлагаш нови храни на болно, прясно ваксинирано, кисело или по друга причина неразположено дете. Вероятно няма да е в настроение за експерименти и ще отхвърли.

# 18
Мислех да го захранвам с въведен основен зеленчук и след три-четири дни да въведа 2ри. Тоест примерно да го захраня с Тиква и след 3-4 дни да дам тиква и морков. Но педиатъра ме посъветва  еднокомпонентни да бъдат първите му пюрета и затова се насочих към моркова, но явно ще започна с тиква.

# 19
Аз започнах с тиква и само нея дадох самостоятелно. После към тиквата добавих морков. После пащърнак и т.н. В началото редувах запичащ и разхлабващ.

# 20
Здравейте
А на кой ден от започването на захранването заместихте обяда само с пюре, без мляко?
Също какво съотношение слагате от стария и нововъзникващите продукти .
Днес дадох на бебо Тиква с картоф. Но като цяло не знам дали не му беше доста, изяде си цялото пюре 90 гр Тиква и 20 гр картоф.
Като днес ни е 2 ден. С картофа
Следващия зеленчук с тиква ли мога да го дам пак, да речем с морков
Или може с картоф и разхлабващ

# 21
Има тема за захранването. Прочети я първо. Има полезни коментари.

Общи условия

Активация на акаунт