Сън при новородено

• 233
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, дами!
Имам бебче на 20 дни и няколко дни подред заспива между 19:00 и 20:00 часа и спи до 1/2 часа, при което ня мен ми се налага да го будя  за да се храни. Изцяло е на кърма, има доста мокри памперси на ден и също така няма проблем с изхождането.
Не знам какво да правя дали да го оставя да си спи и да чакам той сам да се буди или?
Днес бяхме на лекар, понеже има колики и педиатърката каза, че е наддал 770 грама ох изписването му.
Не знам какво да правя, има ли вариант да иска да пропуска нощното хранене?

# 1
Моята дъщеря от първия ден в къщи спеше по цяла нощ. Спомням си първата нощ си легнахме и бяхме сигурни, че след 2-3 часа ще се събуди да я нахраня. Събудихме се към 7 сутринта Simple Smile После започнах да си навивам часовник да я будя. Опитите ми за нощно хранене траеха по 2-3 минути, защото заспиваше почти веднага. Нашата лекарка ме посъветва да я оставя да си спи. Но това беше преди много години, сега нямам идея какви са последните тенденции с нощното хранене. Вашият педиатър би трябвало да даде съвет.

# 2
  • София
Така и не разбрах защо половин час е проблем.
Иначе има бебета, които спят от началото по цяла нощ.
В случая бебето наддава добре.
Аз спящо бебе не будя за храна, след като наддава, има апетит и няма жълтеница.

# 3
Моя син на 2месеца си отказа нощните хранения. Преди това на 3ч като по часовник, но и да е имало случай да спи повече ,не съм го будила да яде. Според мен не се вторачвай в часовника,кърми на поискване и щом детето си наддава,значи всичко е наред.

# 4
Не разбрах. Заспива в 19-20 и спи до 1-2. Т.е. го будите някъде междинно. А след това до сутринта?
Аз будех до втори месец някъде. Рядко ми се налагаше, но повече от 4 часа не я оставях. Това ми се стори редно и за това така процедирах. Допълнителна "мотивация" ми беше, че не можех да цедя. След втори месец цедях на ръка към 12 вечерта и след това тя си се будеше към 5. Така действахме до 4ти месец, когато я тресна регреса и нямаше нужда, защото се будеше през час Simple Smile
Сега, много мацки ще кажат "Аз не съм будила, не съм цедила, спях цяла нощ и нямах проблем с кърменето." Да, супер, но също много мацки казват "Ама тя кърмата ми спря" след като няма стимулация едни 8-10 часа през нощта Simple Smile Особено в началото. Та ако не искате да будите - не будете, но поддържайте лактацията. Ако можете да цедите - супер, ако не - на ръка, ако и на ръка не става - будите. Това е положението Simple Smile Поне според мен и моя скромен опит Simple Smile

# 5
Здравейте, дами!
Имам бебче на 20 дни и няколко дни подред заспива между 19:00 и 20:00 часа и спи до 1/2 часа, при което ня мен ми се налага да го будя  за да се храни. Изцяло е на кърма, има доста мокри памперси на ден и също така няма проблем с изхождането.
Не знам какво да правя дали да го оставя да си спи и да чакам той сам да се буди или?
Днес бяхме на лекар, понеже има колики и педиатърката каза, че е наддал 770 грама ох изписването му.
Не знам какво да правя, има ли вариант да иска да пропуска нощното хранене?

Ако е над рожденото си тегло, няма нужда да го будите

Общи условия

Активация на акаунт