Медицински университет - тема 2

• 45 431
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Резултати от Варна кога да чакаме според вас?

Не. Миналата и по-минлата година СУ балообразуваше за медицина - 2х изпитите и 1х оценките по химия и биология от дипломата.
И за фармация ли е било такова балообразуването миналата година или е като сегашното във всички МУ?

# 481
Не. Миналата и по-минлата година СУ балообразуваше за медицина - 2х изпитите и 1х оценките по химия и биология от дипломата.
Значи никакви изводи не могат да се правят спрямо мин и макс бал от миналата година....

Около нас децата са с високи оценки по Биология в СУ, но има деца, които нямат Да на компонентата.

# 482
  • София
Значи никакви изводи не могат да се правят спрямо мин и макс бал от миналата година....

Могат, как да не могат. От миналогодишния бал вадите 12 /предполагаеми две шестици от дипломата/ и остатъка делите на 4. Получавате средната оценка, която е необходима и от двата изпита.
Например: Мин бал медицина жени второ класиране - 30,27 - 12 = 18,27 : 4 = 4,57. Значи последното прието момиче миналата година е имало около 4,57 на всеки от двата изпита. На първо класиране - 5,22.

За Фармация миналата година вместо ДЗИ бел се взимаше общ успех от дипломата.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 13:23 от sanaka

# 483
  • София
може да се правят изводи, разбира се.  просто си преобразувате резултатите по формулата от миналата година.

благодаря на sanaka, че обърна внимание на различното балообразуване!

пак да си кажа, за мен най-меродавна е статистиката колко кандидати имат равна или по-висока оценка.

явно по биология са по-високи оценките, значи е бил по-благодатен за кандидатите изпитът.

# 484
Здравейте
Получихме мейл с час на утрешният изпит 9:00
Половин час по-рано ли трябва да се отиде ?!
Май никакви други детайли  няма Sad

# 485
  • София
Ако е за МУ София, няма смисъл половин час по-рано. И 15 минути са много. Уверете се обаче, че знаете в коя сграда сте. Че имаше при нас объркали се и търчащи в последния момент между сградите.

# 486
  • Сандански
Здравейте
Получихме мейл с час на утрешният изпит 9:00
Половин час по-рано ли трябва да се отиде ?!
Май никакви други детайли  няма Sad

Здравейте,
моята дъщеря няма такъв имейл.
Всички ли сте получили?

# 487
  • София
Нали имате генериран от системата в профила на кандидата документ за явяване изпит, който трябва да разпечатате и носите на изпита. В него би трябвало да са посочени начален час и място на изпита. Нямам спомен дъщеря ми да е получавала мейл, но може и да съм забравила. Така или иначе, той не е необходимо условие.

# 488
Не и ние не сме получавали имейл, но имаме  разпределение по зали

# 489
  • Сандански
Нали имате генериран от системата в профила на кандидата документ за явяване изпит, който трябва да разпечатате и носите на изпита. В него би трябвало да са посочени начален час и място на изпита. Нямам спомен дъщеря ми да е получавала мейл, но може и да съм забравила. Така или иначе, той не е необходимо условие.

Да, да има документ и всичко си пише в него.
Благодаря Blue Heart

# 490
Ако е за МУ София, няма смисъл половин час по-рано. И 15 минути са много. Уверете се обаче, че знаете в коя сграда сте. Че имаше при нас объркали се и търчащи в последния момент между сградите.
В профила на детето пише Аудитория-в двора ?!
И да, не е мейл, просто аз съм решила, че е получил и мейл Simple Smile

# 491
  • София
Ако е за МУ София, няма смисъл половин час по-рано. И 15 минути са много. Уверете се обаче, че знаете в коя сграда сте.Че имаше при нас объркали се и търчащи в последния момент между сградите.
В профила на детето пише Аудитория-в двора ?!
И да, не е мейл, просто аз съм решила, че е получил и мейл Simple Smile
А?! Няма такава аудитория. Joy В смисъл, че това изобщо не е ясно. Територията на МУ е много голяма и това "указание" никаква работа не върши.Изпитните зали са много и са на не малко разстояние една от друга. Сигурна ли си, че е само това?

От сайта на МУ София:
Уважаеми кандидат-студенти,

Във връзка с предстоящите предварителни кандидатстудентски изпити по Биология на 26.04. 2025 г. и Химия на 27.04. 2025 г., моля обърнете внимание на следното:

1. Проверете отново локацията на изпитната зала, в която сте разпределени.

2. Носете личната си карта / паспорт/ и документа за явяване на изпит, който сте получили след регистрацията. Документът за явяване на изпит трябва да бъде изрязан по контура.

3. Допускането в изпитните зали ще бъде от 8.30 до 09.00 ч.

4. По време на изпита се позволява използването само на синя химикалка.

Разрешено е внасянето на вода в залата.

Пожелаваме ви успех!

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 16:44 от sanaka

# 492
Ами баш само това си пише … направо съм учудена какви са тези инструкции ??!!

# 493
  • София
Със сигурност на място ще има хора, които да ви упътят и ще намерите аудиторията в двора.
Поне досега навсякъде при явяванията е имало такива.

# 494
Със сигурност на място ще има хора, които да ви упътят и ще намерите аудиторията в двора.
Поне досега навсякъде при явяванията е имало такива.
Супер, че иначе ще търсим мястото в двора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт