Едни болницата ги зове, у други вече МАРТенче реве.

• 11 730
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
...
ейййййй то влог ще си направя с тях,не ги е срам,много ми е интересно и с еднократната помощ за раждане така ли процедират newsm78

би трябвало с еднократната да не е така, защото не я превеждат от НОИ, а от социалните

# 106
  • Пловдив
Момичета, включвам се с едно въпросче - трябва ли за секциото да си предвидя нещо обезболяващо или нещо за мазане, за по-бързо зарастване? И с пълна упойка ли се прави или е по избор? И нали не се правят операциите като навремето през целия корем отгоре до долу? Ох, то станаха повече въпроси, ама нещо взе да ме тресе предстартовата треска  ooooh!

# 107
  • Пловдив Белащица
lubricant, по думи от други мои близки мами ще ти отговоря. Обезболяващо би трябвало от болницата да ти дадат, ако искаш все пак си вземи някой аналгин обикновен и течен да имаш на разположение. За мазането - по-скоро си вземи Бивацин за пръскане и после като позаздравее раната Контратубекс, за заличаване на белега. Относно разреза - прави се 5-6 см разрез точно над окосмената част, в гънката която ти се получава между пубиса и коремът. Всички мами твърдят, че или почти не се забелязва или напълно изчезвала като белег, но така или иначе няма да се вижда като ходиш на плаж. Упойката може и пълна, може и не. Май зависи от физиологичното ти състояние, от преценката на лекаря и от желанието. Така че решението на въпросът е доста комплексен.
Само да добавя, че това е какво съм чувала и чела, мамите които са го преживели секциото да споделят.

# 108
Нещо съм пропуснала в първоначалното предложение    ooooh!   и сега предлагам да звучи така:
Едни контракциите ги вълнуват, други покрай МАРТенче будуват !

# 109
Е завърнах се най после, напоследък съм голяма хаймана, ама като си помисля че като родя поне 2 седмици ще си стоя в къщи и гледам да си наваксам.
 И при мен няма угодия. Хем искам вече да раждам, хем да чакам до 21-ви за да е овне, от друга страна се ужасявам от мисълта пак да не пренося. Предния път при мен въобще нямапе изгледи да раждам скоро, ама като ми сложиха таблетка+система и след няма 4 часа бях родила. После колко ме шиха не искам да си спомням, та сега за  това ми се иска бебка сама да си тръгне. От друга страна когато ти предизвикват раждане си се настроил че вече е време и няма изненади, ама то пък като ще тръпна още 20дни все тая. Аз съм на консултация в петък. До сега са ме гледали само на УЗ, този път ще видя как ще е.

# 110
  • Пловдив
Манго, благодаря ти за отговора  Hug

# 111
Хей, виждам, че Ann-G е на линия! Добре дошла вкъщи, мила Hug Кака се разбирате с малката принцеска? Simple Smile

# 112
Хей, виждам, че Ann-G е на линия! Добре дошла вкъщи, мила Hug Кака се разбирате с малката принцеска? Simple Smile
оооооооох ето виждате ли сега положителните страни на кисненето във форума докато сме бременни Heart Eyes,анджи сигурно няма никакво време да се включи,ще чакаме с интерес разказа и  bouquet
Мила чудесно заглавие си сътворила  bouquet

# 113
  • София
Здравейте!Искам и аз да се включа към мартенските мами.Всеки момент чакаме бебчо да се роди. smile3504

# 114
  • Пловдив Белащица
Здравейте!Искам и аз да се включа към мартенските мами.Всеки момент чакаме бебчо да се роди. smile3504

Добре дошла при нас и леко раждане. А ще си кажеш ли терминът за да те включим и в списъка на първа страничка?

# 115
  • София
19-ти март.Виждам,че и bimba е тогава Grinning

Последна редакция: вт, 13 мар 2007, 18:56 от natalcheto_n

# 116
  • София
Здравейте и от мен......все още 2 в 1 Flutter

Честито на всички нови мами  Hug Да са им живи и здрави мишчиците  Heart Eyes

Аз не съм писала от 3-4 дни и влизам днеска и не мога да ви изчета , лееелее колко много пишете  Hug Да докладвам, бях на ЖК вчера. А пък онзи ден в неделя, по едно време ставам от дивана и някво чувство все едно ми изтече нещо, ма малко много, с ежедневна превръзка ходя и не беше пропуснала..........и аз си викам ето водите и ме хвана едно шубе, а ужким се правя на много безстрашна  Embarassed Но реших че е много малко за води и си легнах и нищооо, и на другия ден бях на ЖК, казах че нещо ми е изтекло, ама нали съм разсеяна яко и изхвърлих превръзката. Капнаха ми там нещо си на превръзката която бях в момента и нищо не отчете. Сестрата каза, че ако са били водите са щели да изтекат повечко,защото ако мехура се спукал и си изтичал целия, слушаха ми тонове, всичко било ок. Обаче днеска пак така......пак се едно ми изтече нещо, пак беше малко и пак не намокри цяла превръзка, но чувството беше странно, едно такова......  newsm78 И незнам, вече се чудя възможно ли е водите да изтичат на няколко пъти  newsm78 Иначе нямам някакви болезнени контракции или нещо такова.....де да знам,в четвъртък съм на прегледче и ще видим.

# 117
  • София
И аз се присъединявам към мамите дето ги тресат яко хормоните......все едно съм в първия триместър. Рева си на почивки и всичко и всеки ме дразни.....незнам, някво ми е едно изтощено и криво  Cry Sad Tired

# 118
  • Пловдив Белащица
... И незнам, вече се чудя възможно ли е водите да изтичат на няколко пъти ...

Чувала съм, че е напълно възможно. Така че ако пак ти потече така мънинко си запази превръзката и на доктор.
А за хормоните, какво да ви говоря. Днес докато чаках докторът да се появи, стоях в чакалнята на родилното. Имаше едно семейство, на което дъщеря или снаха раждаше и таткото беше там. Тя милата се чуваше как вика от родилна зала, а те се вълнуваха. Жената пет пъти ходи до параклисчето. И после като се появи сестрата и им каза- честито мъжко- ееее щях да ревна. Така се развълнувах. Просто си представих моите хора, как ме чакат и вълнуват така за появата на бебчето.

# 119
  • София
... И незнам, вече се чудя възможно ли е водите да изтичат на няколко пъти ...

Чувала съм, че е напълно възможно. Така че ако пак ти потече така мънинко си запази превръзката и на доктор.
А за хормоните, какво да ви говоря. Днес докато чаках докторът да се появи, стоях в чакалнята на родилното. Имаше едно семейство, на което дъщеря или снаха раждаше и таткото беше там. Тя милата се чуваше как вика от родилна зала, а те се вълнуваха. Жената пет пъти ходи до параклисчето. И после като се появи сестрата и им каза- честито мъжко- ееее щях да ревна. Така се развълнувах. Просто си представих моите хора, как ме чакат и вълнуват така за появата на бебчето.

Е го е, аз си ревнах докато го четях. smile3525 Толкова е мило.

Общи условия

Активация на акаунт