Съвсем ме обърка...

• 1 926
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, става въпрос за това, че лекарката съвсем ме обърка. Водих малката при гастроентеролог, защото от около месец мина на АР мляко, но прави едни странни напъвъния, дори и след като предния път се е изходила. Не й се ака, но по този начин изглеждат тези напъни. Вокализирани разбира се, с нещо между ръмжене и рев. По няколко пъти на ден ги правеше. В кабинета каза да не сменям млякото още, да давам лактолуза(защото беше се и запекла). Прибрахме се, моя почна да ми опява, че не съм й казала за най-съществени проблем - че детето много реве вечер, а не е от зъби. Аз казах, че за мен тоя рев е от неправилен режим, е имаше 2 седмици и от млякото неспокойство. Но писах на докторката все пак. Тя писа да съм й давала Novalac  Rice AR... Направо нямам думи. Неспокойството и напъните да не били от непоносимост, да изключена тоя вариант. Взех го това мляко, но силно се съмнявам, че ще го давам... Предпочитам май да пробвам Аптамила адц или фризопеп, тъй като вече ядем и пюренца, а и става на 6 месеца, повръщането може да е намаляло. Направо не знам какво да я правя.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 07:58 от Petya.P01

# 1
Объркан пост. Детето се напъва след като се изходи и плаче вечер, така ли?
Защо да не е от зъби? Също смяната на млякото може да предизвиква колики отново?

# 2
Объркан пост. Детето се напъва след като се изходи и плаче вечер, така ли?
Защо да не е от зъби? Също смяната на млякото може да предизвиква колики отново?

Напъва се дори и след като се е изходила, не че се напъва само след като се изходи. Различно, но го уточних да се знае, че не й се ака, когато напъва. Да 2 седмици имаше газове заради смяната, но сега според мен бива, не се върти като пумпал вече нощем. И се буди с рев, което за мен е от режима, който още не съм напаснала. Като цяло е кривичка, понякога и както играем изведнъж започва да реве. И не е от зъби, не белее нищо още, няма проблем с яденето, хапва си.

# 3
Казахте, че детето е на 6 месеца или нещо подобно? В смисъл, започнали сте захранване. Новата храна също е фактор за дразнение в стомаха. А 6 месечните (поне нашите деца на тази възраст) си ги мъчеха зъби. Нищо че не бяха подути венците.

# 4
Казахте, че детето е на 6 месеца или нещо подобно? В смисъл, започнали сте захранване. Новата храна също е фактор за дразнение в стомаха. А 6 месечните (поне нашите деца на тази възраст) си ги мъчеха зъби. Нищо че не бяха подути венците.
Да, но захранването го почнах след прегледа при лекарката. Неспокойна си е била винаги, но не знам как така само заради не спокойствие и често запичане ще се съмнява във непоносимост. Нямаме кожни проблеми, нямаме кръв в акото... Само дето сме кривички и често запечвнки.

# 5
Много “да, но”-аргументи има във всеки твой коментар, Петя. Ти си знаеш какво е, обаче докторката те обърква … ?!
Зъбите мъчат и без да е подуто и без да белее. Непоносимост има и без да има обрив, диария, повръщане или други външни белези. “Кривички сме” е израз на дискомфорта, който детето изпитва. “Само заради неспокойствие и запичане” … отново си знаеш нещата ти и лекарскота мнение не е вярно … ами нито неспокойствието, нито запичането са нещо нормално при шестмесечно бебе щом са “винаги” и “често”, а не еднократно явление.
Вземе се консултирай с други лекари докато се довериш на някой и го послушаш. Цялото поведение на бебето и физическите му реакции показват, че има нещо, което го мъчи. Успех и бързо възстановяване на бебето и спокойствие.

# 6
Благодаря, права си, но просто самата лекарка ме обърква, защото първо в кабинета казва едно, после ми пише друго. Аз й казах още там, че е неспокойно детето, но напоследък има малко подобрение. Тя все едно не ми го отрази това въобще. Аз отидох защото акото й все е твърдичко и според мен не е нормално. Водих я и на алерголог, там като я прегледа каза, че не вижда причина да й прави тест, нямала алергия. Каза да не сме мъчили детето с тестове, ако държа да й пусна с кръвните изследвания, които наближават. Затова така говоря, защото според алерголожката не е алергия "само" поради тези симптоми.

# 7
Защо алергия?

# 8
Цитирам докторката:
"Тези формули са създадени за да се изключат всички възможни причини за безпокойство,непоносимост към лактоза,алергия към белтъка на кр мл и рефлукс"
За да го елиминира като причина за безпокойството и склонността към запичане...

# 9
На първо четене ми се струва, че безпокойството и разбразбението идва от запичането и зъбите. Бебетата са хора и яко някой има запек се опитва да се справи с него. Ако сте почнали въвеждането на храни, запекът може да е провокиран и от тях.
Нашето малко дете беше на адаптирано мляко. Още отначало давах пробиотик. След това почна да се запича и добавих амтамил комфорт към обикновения аптамил. Даже за известно време беше само на комфорт. После почнах да ги давам паралелно, за да избегна запичането от аптамил. Пробиотик давах до около 8 месеца, докато въведох повечето храни и стомахът се регулира. Адаптираното мляко не е добре да се сменя, защото не само привикват към вкуса, но и стомахът също привиква към него и смяната обикновено предизвиква колики.
Успех с намирането на решение.

# 10
Въвела ли си плодови пюрета?

# 11
Много модерни станаха алергиите последните няколко години. С тях се опитват да се обяснят какви ли не симптоми при бебетата.
Буквално всяко второ дете се обявява като алергично на белтъците в млякото. Но най-често причината е друга.
Ако детето го боли коремчето е повече от ясно, че няма да е спокойно и ще се гърчи и реве.
Дявате ли достатъчно вода? Може би трябва да разтваряте млякото с малко повече вода и да не е толкова гъсто. Също така ако това продължава и детето се мъчи, със сигурност е добре да се смени млякото, но не мисля, че протеин от ориза е добър заместител - това е само за доказана алергия. След като вече захранвате с пюрета, не знам до къде сте стигнали, но добър ефект има морковената супа на Моро - пише я във всички учебници по педиатрия. Рецептата я има в гугъл, не е нищо сложно. Дава се при всякакви стомашни неразположение.
Връщам се да добавя, чай от копър или семена от анасон. Със стари изпитани рецепти с абсолютно никакви странични ефекти за детето, природни средства.
Моят съвет е да заведете детето на добър педиатър с повече опит.

# 12
Въвела ли си плодови пюрета?
Не само тиква засега. Днес ще я комбинирам. Не знам защо ми дава това мляко, като скоро така или иначе вероятно ще минем на формула, която не е АР, нали с твърдите храни намаля повръщането. А и тя може просто от Лактаната да е повръщала знам ли. В 4 месец започна да връща след всяко хранене, не фонтан, но повече от обичайното стичане преди това.
Водичка й давам, като цяло то според докторката нямаше рефлукс детето, но споделих симптомите с една педиатърка с доста опит във Варна и ме насочи към АР млякото. Тя преди като ядеше и се извиваше наляво и ревеше, но според местната не е рефлукс, щото нямала миризлив дъх... Та с АР млякото вече не се извива наляво и да реве, но започнаха странните напъни, които пък преди ги нямаше. Винаги си е била трудна с чакането, с Лактаната също виждаше зор.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 11:20 от Petya.P01

# 13
Ако детето се надига от легнало положение според мен е нормално да връща. Синът ни беше така. Като вкарах твърда храна и спря, просто повдигането връща млякото нагоре.

# 14
В леглото не връща, но ето, днес пак се запече... Уж от тиквата беше добре, направо нз вече...

Общи условия

Активация на акаунт