Специалности Финанси и Маркетинг в България - къде?

• 795
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте!
Със сина ми проучваме университетите у нас, в които има специалност "Финанси". Един, от които разглеждаме е Стопанската академия. Интересува ме как точно се провежда дистанционното обучение сега - онлайн ли се включват по време на редовното обучение или по някакъв друг начин става?
Също ме интересува как стоят нещата с редовното обучение, като става въпрос за студент от София - в общежития ли живеят, под наем може ли да се намери нещо читаво, защото търсих в интернет обяви, но така и не намерих. Като цяло той предпочита да учи редовно, но не успяхме да открием апартаменти под наем, а в общежитие не знам до колко е ОК

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:56 от Не се сърди, човече

# 1
Сериозно ли ще лишиш сина си от волните студентски години далече от мама, както и завързването на ценни познанства, само защото не можеш да намериш достоен за него палат? Simple Smile
Спокойно, нищо няма да му стане да поживее малко на общежитие – тъкмо ще се поопознае с колегите. Пък като се поогледа из града, като го опознае, ще си намери и нещо хубаво под наем.

# 2
Стопанската академия в Свищов преживя доста големи трусове и провеждат ли въобще редовно обучение? Иначе е старо и авторитетно учебно заведение (поне беше такова) в областта на икономиката.
Свищов е малък град, преди 30 години общежитието не достигаше и тези, които не се класират отиваха на свободен наем. Не е зле да се разходите до там и да се поогледате дали има обяви около университета тип "давам квартира".

# 3
Мен ако питате, по-добре да запише в Търново, ако не искате да учи в София.
А защо не кандидатства в София Rolling Eyes

# 4
Как' Сийка - понеже си знам мрънкалото, знам, че като му мине еуфорията на 2-я месец, ще започне да мрънка, че трябва да дели стая с още един човек. Освен това, когато пусках поста имаше супер, дупер, ултра, мега сериозна, тригодишна връзка и не искаше да напуска София. Сега вече нещата стоят по различен начин и не знам до лятото какво ще го прихване Simple Smile

Mama Ru - благодаря за съвета, ако стигнем до него, ще се разходим

Джина - в София ще кандидатства Икономика и финанси в СУ. Стопанската академия ще е, като резервен вариант. Аз я завърших навремето и тогава обучението беше на много добро ниво. Ясно, че сега навсякъде нивото е паднало, но все се надявам нещата там да са достатъчно добри.

Накратко - синковеца се лута между Киберсигурност и Изкуствен интелект в ТУ, и Финанси или Маркетинг. Ще кандидатства с математика и в ТУ, и в СУ, и в Свищов. И, когато излязат класиранията, ще се види.

# 5
Е, от изброените по-добре да избере ТУ или СУ. Simple Smile

# 6
Е, от изброените по-добре да избере ТУ или СУ. Simple Smile

Така е Simple Smile Просто ще пробва и в СА за всеки случай, та затова и разпитвам за нея. А и знае ли човек - може до тогава да му скимне, че иска да учи извън София.

# 7
А защо не и Варна? И там имат технически и икономически университети.

Скрит текст:
Струва ми се, че Варна ще е по-добре от Свищов. Много негативни отзиви срещам напоследък. Че навсякъде нивото пада, то е ясно, ама все пак...

# 8
Не иска Варна и Велико Търново. Обсъждали сме София, Пловдив, Благоевград и Свищов. За подчертаните два имаш ли някаква информация - специалностите Финанси и Маркетинг ме интересуват основно.

п.п. Помолих админите да променят името на темата и дано събера повече мнения и препоръки Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 21:13 от Lady Cassiopeia Duval

# 9
Аз познавам хора, завършили Финанси и Маркетинг в ПУ в близките години. Общо взето не бяха свръх доволни от университета, все пак от средата на 1ви до началото на 4ти курс бяха само онлайн заради ковид. Но това се съмнявам да е било по-различно в други университети по това време. В крайна сметка си завършиха, тази дето беше маркетинг май още не си е намерила работа по специалността(доста е пренаситено с маркетинг гурута в момента), а този дето беше финанси си работи в банка и се издига лека полека и ще кара и магистратура.

Иначе Пловдив е супер град за студент, има много какво да се прави за развлечение и доста работни места, но наемите не отстъпват много на столицата. За общежитията нямам сведения, но доколкото знам има доста места.

# 10
И аз познавах момче, завършило Финанси в ПУ, преди ковид обаче. Не знам колко е доволен, знам само, че нямаше проблем да кара платен стаж в банка, докато учеше. И след завършване продължи да си работи в нея.

# 11
Не иска Варна и Велико Търново. Обсъждали сме София, Пловдив, Благоевград и Свищов. За подчертаните два имаш ли някаква информация - специалностите Финанси и Маркетинг ме интересуват основно.

п.п. Помолих админите да променят името на темата и дано събера повече мнения и препоръки Simple Smile
Велико Търново е доста по-добре от Свищов. Самият град ако гледаш дори. Не знам какви са му съображенията да не иска там. Едно време Свищов беше наистина много добре, сега си е машина за пари за мен. Но и не познавам студент, който да учи там редовно. Наблюденията ми са все на база задочно.

# 12
След промяната в ситуацията, приемам всякакви съвети. И все пак ще е по-добре, ако е по-близо. Затова включих и Пловдивския университет в списъка Simple Smile

# 13
  • край голямата локва
За някой от София- София, София и пак София... по възможност СУ или ТУ. Въобще, за който не му е проблем пътя, София. Винаги може да му намерите стая под наем, за да почувства студентският живот....
Е, ако под  Благоевград  визирате АУБГ, а не ЮЗУ, то Благоевград.

ps. Преди 25 години в Свищов ни караха да купуваме учебници по всеки предмет, и масово се разписваха на първа страница като отидеш на изпит. Да не би двама да минат с един учебник... А на изпит съм имала и случай да дойде секретарката да даде няколко книжки, вписваха оценките в протоколите директно пред нас, веднъж даже единият доцент се смя.. ама колеги, нали знаете как стават тия работи...и  ако сега казвате е по/зле CloseClose

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 23:11 от .xxxxx.

# 14
Нещо да споделите за специалността Финанси в УНСС? Синковецъът преди 3 седмици ме застреля с информацията, че категорично отказва да учи технически специалности и ТУ отпада, като вариант. Каза, че ще учи Финанси - това го интересувало и това искал да учи. След първоначалния шок го подкрепям - важното е да учи това, което му харесва, а не просто да има там някаква диплома. За София са само СУ и УНСС са вариант. За СУ знам, че е добре, ама за УНСС нищо не знам. Чувам разни лоши отзиви за други специалности, но специално за Финансите нищо не знам.

Общи условия

Активация на акаунт