Аборт

• 1 216
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, преди 3 дни разбрах, че съм бременна някъде 2 или 3та седмица. (тестът показва ориентировъчни седмици). С приятеля ми не сме готови за деца, а и съм само на 20 и решихме , че абортът е най-уместния начин. Обаче имам няколко проблема.
1. Страшно много се притеснявам от венозна упойка и просто не искам да спя по време на процедура.
2. Четох, че медикаментозният аборт е голяма агония и жените остават травмирани след него..
3. Живея в чужбина и се прибирам в България след 4 дни. ще седя там 10 дни. Моят въпрос е дали да го направя в България по-рано или да изчакам до 7мата седмица, но да го направя в чужбина.
Струва ли си медикаментозният аборт или е твърде болезнен?
възможно ли е абразио да се случи под местна упойка? какво да правя? Някой ако е минал през това, моля да сподели опита си, защото съм доста притеснена и ме е страх

# 1
  • София/Севлиево
Имам три аборта по медицински причини и се радвам,че и трите бяха с пълна упойка-не бих могла да преживея подобно нещо и да живея с ясния спомен за него.
Сестра ми има с хапче и имаше усложнения и пак се наложи кюртаж с упойка...

# 2
Моя съвет е медикаментозен аборт.
Вземат се болкоуспокояващи.
И другия аборт не е страшен. Обезателно с пълна упойка - лекарите си знаят работата.
Ужасно неприятно е, че се случва това ... Съжалявам за трудния избор!

# 3
Съветвам те да си дойдеш в България и да посетиш тук  АГ специалист. До колкото ми е известно, за аборт с вакуум екстрактор има препоръчителна гестационна седмица.
За медикаментозния аборт има тема във форума, потърси, може да ти е от полза.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 23:26 от Без цел

# 4
АГ може да ти даде най-адекватен съвет и задължително гледай да посетиш някой, защото с всеки изминал ден бебчето се развива и ако сте на 100% решени на аборт, трябва да действаш.
Имай предвид и резус фактора на кръвната си група, защото ако си с отрицателен трябва да ти поставят инжекция Резонатив.

# 5
Ако има възможност според мен е по-добре медикаментозният аборт. Имам два такива по медицински причини и двата пъти различни аг-та ме посъветваха да избера него. По-щадящо е за организма , нищо не се прави по матката насилствено със стъргане и е по-бързо възстановяването. Вече от там нататък зависи от Вашата психологическа стабилност. Някой хора са по-лабилни, но лично за мен смятам че направих най-добрият избор тогава.
Успех.

# 6
Здравейте,аз имам два аборта по медицински причини,та са правени с вакум и кюретаж. Лигавицата ми в следствие на тях изтъня. Моят съвет е,понеже сте млада и след време,ще искате деца,то медикаментозния аборт е по-добър вариант за Вашата лигавица. Не е приятно,но е по-удачно.

# 7
Здравейте!
Налага ми се да направя медикаментозен аборт. АГ ми предписа 2 таблетки Мифегин(понеже е доста ранна бременност) и една таблетка Топогин след 36часа. Но не ми е казвал да го правя под наблюдение в клиника. Имам притеснения да го направя вкъщи. Може ли да ми дадете съвет?

# 8
Ето най-първата тема  във форума за медикаментозния аборт. Има мнооого за четена, но може да ви е от полза.
https://www.bg-mamma.com/?topic=879180.3255

# 9
Ето най-първата тема  във форума за медикаментозния аборт. Има мнооого за четена, но може да ви е от полза.
https://www.bg-mamma.com/?topic=879180.3255
Благодаря ви! Heart

Общи условия

Активация на акаунт