Закъсняваща менструация

• 585
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами, имам редовна менструация от 10 години. През месец септември тази година получих първото си 7 дневно закъснение, а сега през месец декември се сблъсквам с второто си закъснение вече 8дни и никаква индикация за скорошно идване , имам партньор и вече горе долу 15 отрицателни теста и 1 с плаваща линия която се появи 20 мин след направата  на теста и изчезна след още толкова. В началото на месеца ми бяха правени кръвни изследвания, в който излезе че имам нисък хемоглобин и се чудя възможно ли е това да е причина за закъснението. Съмнява ме преди празниците да има лекари със свободни часове, но въпреки това в понеделник ще опитам да се добера за час, не знам от кого да поискам мнение понеже все още не съм споделила на никой. Някоя сеща ли се за съвет, който може да ми бъде полезен?

# 1
Ниския е хемоглобин не е повод за закъснение. 15 теста са много, да бяхте пуснали кръвен, той отчита абсолщтно точно. Най вероятно не е бременност а нещо друго на хормонална основа.

Според мен трябва да се успокоите, запишете си час за когато има възможност и не се филмирайте.

# 2
  • София
Трябва да се консултирате с АГ, който да ви прегледа на УЗ и да назначи необходимите хормонални изследвания, които ще покажат, къде е проблема и какво се случва.
Ниският хемоглобин показва, че сте с ЖелязоДефицитнаАнемия и това е състояние, което може и да влияе на хормоналния баланс, напр. ако не се храните правилно и страдате от някакво хранително разстройство ( напр. анорексия... при нея често има хормонален дисбаланс, проблем с МЦ и М, вкл. и липса на М),
Ако сте с ЖДА е възможно да имате и други дефицити на витамини и минерали, проблем с функцията на Ендокринната с-ма и от там проблеми с МЦ и М.
При липса на М. и продължително закъснение  се изследва ЧХГ и ако е отрицателен, се търси мнение на АГ - това е правилния подход.
Дано да няма нищо притеснително и нещата по-бързо да се нормализират.

# 3
Денис, само да уточня. Ниския хемоглобин не означава задължително желязодефицитна анемия! Моя винаги е бил 100-110, a желязо и феритин в нормите. Тоест нямам такава анемия.
Оказа се друг вид анемия, при която не се приемат желязни добавки.

Момичето да си отиде на АГ за нарушения цикъл, и на хематолог за ниския хемоглобин.

# 4
Здравейте мили дами!
Закъснява ми вече 9 ден и взех да се притеснявам дали нещо ми има.
Направих няколко теста за бременност отрицателни, януари месец бях на преглед при гинеколог високо ми беше нормално.
Но какво се случва не знам защо не ми идва, чудя се дали да чакам още или да ида на гинеколог.
Ако някой е имал подобен проблем може да споделите ще съм благодарна.

# 5
Да, отиди на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт