Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 523
  • 784
  •   1
Отговори
# 540
Не, не искам да кажа, че ще ни се изравнят скоро стандартите, по-скоро мисля обратното (обаче не е това идеята на поста).
Казах, че докато у нас идват външни инвеститори, вместо да се втурват да инвестират в уредената Германия: значи у нас е по-на сметка. Те ще идват, докато у нас е по-на сметка. И ние можем да си купуваме спокойно до момента, в който не се изравнят стандартите: понеже до онзи момент ще се качват цените. Няма как да сме част от Европа /разбирай - скачени съдове сме/ и у нас да е евтино, пък оттатък да е скъпо и онези високи цени д ане ни влияят на нас/.

# 541
Ти нали имаше имот в Созопол или Поморие? Можеш да прецениш сама тези локации и цени с българските.
https://youtu.be/VwPKRzLCf1o?si=FPIV8TNdnP0UaiVB

Къде е по на сметка?

# 542
  • в пералнята
В Германия данъкът върху доходи от наем е много висок(равен е на личната данъчна прогресия), пазарът също е много регулиран.
Наемателите са защитени и живеят дълги години на едно и също място. Има и "спирачка" за качване на наема.
Наемодателите имат и доста задължения.
При цени от 6-7к евро на квадратен метър, инвестицията въобще не си заслужава.

# 543
  • София
В Германия данъкът върху доходи от наем е много висок(равен е на личната данъчна прогресия), пазарът също е много регулиран.
Наемателите са защитени и живеят дълги години на едно и също място. Има и "спирачка" за качване на наема.
Наемодателете имат и доста задължения.

Ъхъм. А ако не си заслужава защо има цели квартали, собственост на АД, които се отдават под наем?
А защо хората там масово живеят под наем? При тези ниски лихви от поне 5 години дали не могат да инвестират в собствено?

# 544
Нещата не опират само до закупуване. Там като го купиш има и солидни данъци, такси и поддръжка, от които НЕ може да се избяга като в България. Затова там околната среда и общите части са добри и поддържани, а у нас не. Можеш да видиш клиповете, които пратих по-рано за справка. Всичко това стува пари. Големите фирми прилагат economy of scale, което спестява много пари и така им излиза сметката. Например вместо да наемат водопроводчик за 200лв на час, имат нает full time служител за 6000лв на месец… примерно

# 545
Какво мислите за този комплекс зад Централна Гара. Интересува ме инвестиция, не за лично ползване.

https://m.imot.bg/details/1b172892335248000

Според мен има няколко предимства
- ниска цена
-пешеходно разстояние до метро
-голям строител, който вероятно ще завърши сградите

Някакви недостатъци, освен ТЕЦа и гробищата наблизо
Районът около Централна гара се очертава проблемен - бездомни хора, джебчии, проблеми с алкохола и т.н.
Там може би не чак толкова много, но около Лъвов мост и "арабските" улички около Женския пазар е ужас, особено напоследък...

# 546
  • в пералнята
Наемодателете имат и доста задължения.

Ъхъм. А ако не си заслужава защо има цели квартали, собственост на АД, които се отдават под наем?
А защо хората там масово живеят под наем? При тези ниски лихви от поне 5 години дали не могат да инвестират в собствено?
Собствеността е концентрирана основно в големите фирми, за тях, разбира се си заслужава, говорим за дребни инвеститори тип бг мама. За тях не си заслужава.
Аз съм го смятала за себе си,например, и в моя случай инвестицията няма избиване, флипинг тук също не става, отново заради високите данъци.
А що се отнася до собствено ползване - да, лихвите са ниски, и то не от 5, а от 8-9 години, но те изстреляха цените в небесата. 20-30% собствен капитал са задължителни, кредитите вече не се раздават така лесно, а на тези цени са си доста стабилна сума.
И поддръжката определено не е за подценяване.
Културата също играе роля, както и демографията.

# 547
Какво мислите за този комплекс зад Централна Гара. Интересува ме инвестиция, не за лично ползване.

https://m.imot.bg/details/1b172892335248000

Според мен има няколко предимства
- ниска цена
-пешеходно разстояние до метро
-голям строител, който вероятно ще завърши сградите

Някакви недостатъци, освен ТЕЦа и гробищата наблизо
Не знам живяла ли си на гара? Наистина ще се ползва метрото, но всеки ден ще минаваш в подлеза на гарата сигурно. А вечер? Деца имаш сигурно или наемателят ще има, ще се безпокоиш именно как ще минат вечер след дискотека оттам. Не зная има ли друг начин да се излиза от този бъдещ комплекс? Може пък да му направят инфраструктура.
Близост до ТЕЦ и гробища, +релси на влаковете, вибрации и шум.
Ниската цена има защо да е ниска. Сградите са големи, дано да има и големи такси, за да се поддържат общите части и да не заприлича на софийско ЕПК.
Цената ще се повиши, в случай, че искаш да го продадеш след акт 16. Прекупвачите са взели едностайни апартаменти за 20000 евро и скоро ще започнат да продават и ще имаш конкуренция.
Този блок според мен дори и завършен няма да държи висока цена, например като подобен в Банишора от другата страна на гарата.  Очаквам, че  живеещите там ще са, как да кажа, ами по-бедни хора, бачкатори, чужденци, малцинствата, разни пътуващи всеки ден с влака, бежанци и е възможно след време и поради тази причина допълнително да паднат цените.

# 548
  • София
Коловозите на Централна гара се ремонтират - нито шум, нито вибрации ще има след ремонта, освен локомотивна свирка понякога. Уви, новите локомотиви са с брутално силни - нощем при тиха обстановка и на километри се чуват.
Че не е за най-богатите този комплекс, е ясно на всички. Но и с крайността да се описва като гето не мога да се съглася.

# 549
Цоп с една обява: https://bazar.bg/obiava-49270677/dava-pod-naem-2-staen-gr-sofiia-mladost-4

Някой знае ли в комплекс Фонтаните как са асансьорите? Има ли проблеми с тях?
То ясно, че ще попитам на място, но ако сте чули нещо, моля, споделете.

# 550
Има ли някой в течение на какви цени се продават апартаментите в сградата на Контракт сити на Раковска и Клокотница?

# 551
Не се знае как ще се развие, на първо време ще имат ли магазини (малки и голям), детска градина, училище, МОЛ, поща.. Този район беше май промишлен преди. Инвеститорите ще почистят двора и после ще има ли инфраструктура, не зная от запад колко е близо до голям булевард, или линии на градски транспорт. Но май главното движение на тези хора ще бъде през целия подлез от последния коловоз към  метростанцията. Не е толкова близко.
Тряба да се разгледа и какви са плановете на общината за този нов квартал?

# 552
Някакви отзиви за сградите на Pulse има ли?

# 553
Има ли някой в течение на какви цени се продават апартаментите в сградата на Контракт сити на Раковска и Клокотница?
Не се пресичат тези улици.''Раковски'' и ''Козлодуй''? Мои познати питаха съвсем като започваха и отговорили, че ще обявят след 2-3м.Повече не ги потърсили, купиха си друго.Имам спомен мин.год. някой да говори за 3000-3500 еу.
Да не би още цените им да са тайна?
Не съм ходила на централна гара от години, не знам и къде е метростанцията.Този подлез от затвореният комплекс съществува ли, или ще го правят тепърва? Комплекса съм го виждала от кола.Има и някакъв раздрънкан автобус, който отива до Военна рампа, а там има бежански център.Съответно афгани и подобни са в този автобус.
Освен като локация, не ми харесва да имам толкова много съседи и таксите подръжка за затворен комплекс.В някои държави с времето  много са поскъпнали.Наематели са се отказвали от такива жилища.Хора, които са ги купували на кредит, също са изнемогвали с покриването и на едното, и на другото.

# 554
Не се пресичат тези улици.''Раковски'' и ''Козлодуй''? Мои познати питаха съвсем като започваха и отговорили, че ще обявят след 2-3м.Повече не ги потърсили, купиха си друго.Имам спомен мин.год. някой да говори за 3000-3500 еу.
Да не би още цените им да са тайна?

Пресичат се Т-образно, там е началото на Раковска. За цени в сградата трябва човек да се обади и да пита, гледам половината апартаменти още са свободни. Клокотница в онази част е доста неприятно място. Все пак се замислих, защото има все повече ново застрояване и може да се промени след още 10тина години. Не е далеч от центъра, има метро на 10 минути разходка. Може и да звънна : )

Преди време бях гледала на картинка какво се продава в онзи комплекс до Централна гара. Кутийки са - малки, маломерни жилища. Няма как да е добре това, ще е крайно икономично място.  А можеше, покрай по-ниските цени на м2, там да е комплекс за хора, кото търсят простор и комфорт на приемлива цена. Големи апартаменти с минимум две спални, с дворчета на партера или големи тераси, с по две паркоместа на апартамент, на относително лесно за достъп място, хем в града, хем малко встрани, а метрото е бонус за краен случай. Но не им е това концепцията.

Общи условия

Активация на акаунт