Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 476
  • 784
  •   1
Отговори
# 630
С изненада попадам на обект, в който по всичко изглежда, че терасите (или поне някои от тях) се продават отделно. Ако не я платиш, блокират достъпа от апартамента до нея ли? Общи части ли става? Не мога да се ориентирам какъв им е принципът.
https://tobobg.com/real-estate/linkoln-a
https://tobobg.com/real-estate/linkoln-b
Скрит текст:

# 631
Приличат на малки подпокривни тераси, отделени за всеки апартамент.
Изглеждат 3 броя, като тази е към непродадения.
Дали влиза в нот акт, кой знае. Но си я продават хората.
Странно, че другите 2 тераси ги няма в списъка на продадените.
Като за президент Линкълн скъпичко ми се вижда.
Грубо на око ми изглежда 10кв м спалня и 20квм хол.
76квм апартамент вероятно е без терасата от 7квм.
Снимка:
Скрит текст:

# 632
Представяш ли си съсед да купи твоята тераса и да влиза през твоят апартамент, за да си я ползва?! Joy

# 633
След като строителите взеха да включват измислените си общи части към площите на жилищата, сега продават и част от общия покрив като тераски... Все по-нагли дивотии се измислят, но народа купува.

# 634
  • в пералнята
И аз я гледах тази сграда и се чудех на същото. 😁

# 635
Лейдис, малко да събудим темата - сега ми попадна това https://www.imot.bg/obiava-1a174384753472523-prodava-ednostaen-a … knyaz-al-dondukov не разбирам какво са направили с паркета горкия
и това - на снимка номер 8 е страшно, поне да бяха почистили https://www.imot.bg/obiava-1a174377221987308-prodava-ednostaen-a … a-zaharna-fabrika

# 636
Вторият не е лош, но местоположението му май е малко проблемно. Звучи ми като края на света. Какъв транспорт има и не на последно място какви преобладаващо са пътниците?

# 637
  • София
Вторият не е лош, но местоположението му май е малко проблемно. Звучи ми като края на света. Какъв транспорт има и не на последно място какви преобладаващо са пътниците?

Пътниците в гр. транспорт са същите като тебе.

# 638
В първата обява най-кофти впечатление ми прави описанието и липсата на правопис. Не, че моят е перфектен, ама там не е имало грам старание. Като апартамент не ми е интересен, предполагам локацията и цената са примамливи.

За вторият, след един ремонт може да стане добре. Биха ме притеснявали съседите, от гледна точка състояние на сградата и поддръжка на общи части. Там май са предимно стари сгради. Лично ползване ли се цели или отдаване под наем? За отдаване под наем - не съм наясно с търсенето и предлагането в този квартал.
Локацията е индивидуално нещо, за едни може да е на края на града, за други да е на точното място. Аз лично нямам работа там, за това не предпочитам района.

Субективна преценка е дали са окей апартаментите. Различни хора, с разнообразни изисквания и бюджети.

# 639
  • София
В първия хубавото е гледката. И не просто гледката от прозореца, а гледката на кубетата на Ал. Невски директно от тоалетната чиния... Blush

# 640
За втората обява - издирих блока, 8 апартамента във вход, покрив с керемиди, неподдържани общи части за разлика от примерно съседния вход, лоши съседи над този апартамент ако се съди по вида на прозорци и тераса над продавания, а продаваният е повече от мизерен дори само по снимките, бил под наем до колкото разбрах от една женица от блока която заговорих, асансьор няма, локация 10 мин с градски транспорт от центъра, свободно паркиране, срещу парк, в близост до детска градина, минусите са повече от плюсовете, дори и да оправиш имота, съседите и целият вход не можеш да оправиш. Цената е висока за това, което се предлага предвид всичко изброено. Но най-фрапатното за мен е състоянието на имота ако там има наематели, що за хора са за да търпят това и що за брокер да пусне такава презентация на имот.

# 641
На място ли ходихте? Или с Гугъл мапс?

# 642
На място, познавам района чудесно - най-новата сграда в квартала е ЕПК от 1981 г. Конкретно този от обявата е от по-старите, успоредни на Сливница блокчета, вътре ремонта ще струва много, за под наем го гледам. Капитализацията във времето е под въпрос при лошите общи части на сградата и живущите като цяло.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 16:13 от НаБабаДетето

# 643
Аз също мисля, че този си е "тотал щета" - стари плочки, дограмата на присъединеното балконче /?/ е ръждясала, стари мебели.... Като цена на пръв поглед не изглежда зле, но цената може би е такава само и само да се отърват от него. Колкото и бюджетен ремонт да се прави, пак ще струва много + материалите. Това си ремонт за бригада май, което трудно се намира, но и отделни майстори да са, при днешната им тарифа..... Плюс загубата на време за ремонт. Не бих си го причинила.

# 644
В първия хубавото е гледката. И не просто гледката от прозореца, а гледката на кубетата на Ал. Невски директно от тоалетната чиния... Blush

Гледката е ОК, но Дондуков е доста натоварен и шумен булевард, включително и от трамваите. Това е надстроена мансарда/таван. До ъгъла (със стълбите) с ул. Стара планина. От север (задната страна на кооперацията) е механотехникумът.

Общи условия

Активация на акаунт