Рентгенов лаборант

• 531
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, проучвам специалността рентгенов лаборант.Дали е възможно човек, на когото физиката не му е силна страна да завърши тази специалност.Ако има завършили, които могат да отговорят на въпроса ми или да предоставят друга полезна информация, ще съм много благодарна!

# 1
Здравейте, проучвам специалността рентгенов лаборант.Дали е възможно човек, на когото физиката не му е силна страна да завърши тази специалност.Ако има завършили, които могат да отговорят на въпроса ми или да предоставят друга полезна информация, ще съм много благодарна!

Реално рентгеновият лаборант е един занаятчия. Работи на топло, чисто, с фиксирано работно време, престижна работа и прочее, но всъщност само следва процедурите. Всичко правят машини и на него не му трябват ни физика, ни химия, ни математика. Точно както е и с много инженерни специалности, особено ИТ.  Та да работиш можеш, но дали можеш да се класираш и да завършиш не знам. Точно както и инженерите, на които после не им трябват математика и химия, и в ограничен обем физика, за да си вземат дипломата преминават през много сериозни изпити по тези предмети, така и на теб ще ти се наложи.

# 2
https://mu-plovdiv.bg/fakulteti/medicinski-kolezh/spetsialnosti/ … borant-2020-2021/ това е учебният план с дисциплините, които се изучават в МУ, София, успех

# 3
Здравейте, аз също мисля тази година да запиша “рентгенов лаборант” в МУ Пловдив. Разбрах че има тест по етика, някой знае ли повече информация, колко трябва да ти е бала, и дали оценката от дипломата за средно образование влияе?
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт