Отново проблем със запушени канали

• 4 190
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
я да питам тука,, макар че пуснах и тема вече, имам едно място почти под мишницата, което ме боли и като че ли е подуто, никога не съм имала запушване, и не са ми препълнени гърдите, боли ме само на това място, и не знам дали е запушен канал
може ли да е запушен канал според вас?аз мислех че трябва да има много мляко, да имам и температура и т н, а desiteam  казва че има стара бучка от 2 месеца  newsm78 и на какъв доктор да ида- гинеколог, мамолог, хирург или друго? щото личния ми не е в час , ама хич

За такава бучка най-добре да се консултираш с мамолог.

# 31
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте момичета .Много сте мили,благодаря ви.Пиша сега,защото сутринта трябваше да отида на работа и преди малко се прибрах.При мен всичко е ОК.Аз си легнах през ноща в 1.00ч.Така ми беше писнало,че си казах "да става каквото ще" и легнах да спя.Тъй като обаче Марти беше ял твърда храна последно на обяд,то през ноща се пробуждаше на няколко пъти да суче и аз давах проблемната гърда.При поредното засукване усетих,че нещо ми олекна и като пипнах разбрах,че бучката изчезва.Беше 5.00ч сутринта.Може би това мое решение да го оставя гладен ми помогна,защото той сучеше по настървено и по често.Сега за себе си мога да обобщя,че сученето на детето в комбинация с лецитина и горещ душ са най-доброто решение.Лично при мен зелето не действа.Сега като се сетя как снощи дърпаще запушената гърда и плачеше ми става много жал,но инстинкта ми показваше,че това е правилно решение.Та нали все още продължавам да кърмя преди всичко заради него.Е до голяма степен и заради мен самата,защото моментите са неповторими.
От днес лецитина е в дамската ми чанта.Случая ми показа,че човек не трябва да се отпуска.Грешно беше мисленето,че след толкова месеци кърмене мен няма да ме сполети запушване на канали.
Благодаря още един път на всички и дано никога да нямате подобен проблем.Прегръщам ви.

# 32
 HugБраво!!!ами да-то детето си е най-добрата помпа Rolling Eyes

# 33
Лоша работа...
Как така след повече от 2 месеца безболезнено кърмене отново започнаха да ме болят зърната, не разбирам... Вярно, последния месец много се дърпа бебка, доста грубо отношение към "хранилките" на мама показва, но зърното на лявата гърда започна прогресивно да се протрива последните дни... Ако е от неправилно поставяне, как така толкова време нямаше проблем, при това се кърмим поне по половин час най-редовно. Сигурно в тази връзка от няколко дни едно каналче точно на тази гърда вече няколко пъти се запушва.
Препатилите какво ще кажат и/или посъветват?
Интересува ме също приема на лецитин при запушени канали. По лекарско предписание ли го пиете? Никъде не съм срещала в показанията му да си прилага от кърмещи жени... от къде научихте за тези му свойства и че няма противопоказания? Купих си една опаковка, но се притеснявам да започна да го пия...
Благодаря предварително за отговорите

Последна редакция: нд, 01 апр 2007, 19:06 от Иглика

# 34
  • София
Ако те болят зърната, значи бебето не е захванало гърдата правилно или дъвче зърното. Виж пак за признаците, по които да познаваш правилното поставяне (част от ареолата, а не само зърното, широко отворена уста, горната устна навън и т.н.) и ако има нужда прекъсвай кърменето и му помогни да захапе правилно. Като поотраснат бебоците започват и да си играят с "хранилките" на мама Laughing, та напълно е възможно да не суче добре. Освен това, ако млякото му е в повече или тече бързо също може да прегъва зърното, за да намали притока и така да го разрани.
Мажи с кремче и не отмивай гърдите след кърмене.
За лецитина- това е хранителна добавка и е безвредна (на кутията не пише за противопоказания от какъвто и да е род). Аз научих за него от форума и пиех по 3-4 капсули наведнъж, когато имах запушен канал (по съвет на Бу и Хедра), а после по 1 профилактично. Ако се притесняваш можеш да се посъветваш и с лекар, макар че се съмнявам на повечето да им е известно за възможното положително дейстиве при такъв проблем.

# 35
Благодаря, Lilfi, вече не веднъж съветите ти ме насочват в правилната посока. Винаги много следя как суче бебка - никога не е можела да си обърне горната устничка навън, затова пък долната така я прегъва, че след сукане и остава червена следа за известно време. Понякога засуква правилно и в хода на сукането си променя "постановката" и при следващите ми опити да я позиционирам наново си захапва както тя си иска. Но като цяло се справя добре, струва ми се.
Взимайки под внимание твоите хипотези мисля, че е най-вероятно да прегъва зърното, защото от тази гърда потокът е по-силен и често се дави или изнервя от струята.
Благодаря още веднъж за отговора ти, а макар се надявам да не ми се наложи, лецитинът ми е под ръка.

# 36
Да ви се оплача пак за мойта бучка...Не ще и не ще да се маха, направо ръце не ми останаха от цедене, даже и мехур си сътворих на гърдата от горещите компреси. На всичкото отгоре вчера ходих при личния лекар с молба за направление за нагревки, той пък не ми даде, понеже бил против(толкова и разбира де...). Звънях на един мамолог, от него друго 20-щял да ми прави пункция...Съвсем се наплаших. И няма на кого да оставя дребния, татко му само вчера си беше в нас, ще се прибере след седмица. А мен почна да ме хваща шубето за тая буца, но съм сигурна, че е запушен канал, на зърното много ясно си личи дупката, от която напоследък нищо не излиза.И сега с тая ощавена кожа и да се цедя не мога.

Кажете за тия нагревки? С направление ли се ходи?Какъв доктор трябва да потърся?Колко време трябва да се правят?Там на место веднага след нагревката ли се извършва цеденето?

# 37
Да ви се оплача пак за мойта бучка...Не ще и не ще да се маха, направо ръце не ми останаха от цедене, даже и мехур си сътворих на гърдата от горещите компреси. На всичкото отгоре вчера ходих при личния лекар с молба за направление за нагревки, той пък не ми даде, понеже бил против(толкова и разбира де...). Звънях на един мамолог, от него друго 20-щял да ми прави пункция...Съвсем се наплаших. И няма на кого да оставя дребния, татко му само вчера си беше в нас, ще се прибере след седмица. А мен почна да ме хваща шубето за тая буца, но съм сигурна, че е запушен канал, на зърното много ясно си личи дупката, от която напоследък нищо не излиза.И сега с тая ощавена кожа и да се цедя не мога.

Кажете за тия нагревки? С направление ли се ходи?Какъв доктор трябва да потърся?Колко време трябва да се правят?Там на место веднага след нагревката ли се извършва цеденето?

Според мен най-добре да си отидеш при мамолога. Аз утре мисля да отида да ме види, че не съм ходила от 1 година, а сега и 3-4 пъти ми се запушваха канали. Моят преглежда с направление, но за ехографията се плаща отделно - 20 лв. Иначе джипи-то дава направление за гинеколог, а гинекологът дава за мамолог.
Дано всичко се оправи  Praynig

# 38
моля ви да споделите за мамолог, който да е на "ти " с кърменето
чувам че някои искат да се преглеждаш след спиране на кърменето

# 39
моля ви да споделите за мамолог, който да е на "ти " с кърменето
чувам че някои искат да се преглеждаш след спиране на кърменето

Утре, след прегледа, ще споделя моят мамолог от кои е. Въпреки че миналата седмица като се обаждах да питам кога преглежда и казах, че може и с бебето да отида (защото не знам дали ще има кой да го гледа), ми отговориха, че няма проблем.

# 40
  • Сопот
Включвам се и аз да споделя горчивия си опит със "запушени канали".Спокойно мога да кажа че съм преживяла всички ваши неволи-бучки,зачервявания,горещи компреси,изгорена кожа,висока температура/40,5/,падна ми кръвното 80/60,бърза помощ,гинеколог,хирург....и какво ли още не!
 Първото ще посъветвам да не се отказвате от кърменето,колкото и да ви е трудно!Усилията си струват!Бучките и запушените канали се лекуват по различен начин.Ако е само бучка кърменето,изцеждането и топлите/не горещи/компреси помагат.Но когато освен бучка има червен участък+Т помага лед!Да лед!Парацетамол,кърмене,изцеждане и ледени кампреси ме спасиха от операция!/по съвет на хирурга/!Тогава Вики беше на 18 дни!!До шестия месец денонощно се изцеждах след кърмене/с помпа Авент/.Макар и много трудно нещата се поуспокоиха и всичко си дойде на мястото!Няколко пъти след това отново се запушваха канали,но вече с "опит" се справях.
 Сега Вики е на 1година и 2 дни и още кърмя!!!Невъзнамерявам и да се отказвам!
 Успех мили мами!Знам че ще се справите! lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт