Несигурност на пътя

• 582
  • 6
  •   1
Отговори
Как се свиква с друго превозно средство? Служебно е и не е моето.

Седалката ми е неудобна. Дребна съм и едва достигам педалите. Не мога да свикна със скорости и педали особено съединител. И габаритите - по - дълъг е от моя. Няма парктроник. Лявото огледало не се мести ръчно а е някак криво. Днес и парното отказа. Останаха малко убити дръгеляци като тоя.

Как да свикна?

Парното отказва а е зима. Няма други за каране.

Ситроен джъмпер е, бус. Нещо не мога да кача снимка.

Как да свикна с размера без парктроник? С криви огледала и неудобна седалка.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 16:08 от Поми

# 1
Седалката се мести 🙂
Облегалката също се регулира.

С габаритите се свиква като излезеш рано сутрин, когато има по-малко коли. Може и на някой празен паркинг.

За парното не знам. Вероятно механик ще ти помогне.
Успех

# 2
Не успях да разбера как се мести седалката на това. Помолих колега да я придърпа напред - педалите натискам с палци. Той я свали. Не можа да я придърпа напред, прецакана е. Общ е бил и всеки го е дрънкал според акъла си.

Съединителя ми е най - труден. Не го усещам. И някак крака ми се плъзга по него.

Парното трябвало да пипам някакви кабели под жабата ми обясни един колега. Грам не го разбрах. А утре без парно, четка и ръчна няма как да размразя стъклото.

Габаритите си остават основния проблем. Не е моето, няма парктроник и ...

Видите ли утре бял ситроен - пазете се ... И лично съм в черна серия. Абе да ти ... и празниците! Уж хубаво да се случи а само изпитания и проблеми.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 20:00 от Поми

# 3
Поми, откажи се, докато не си се убила някъде. Или по-лошото – да убиеш някой невинен.

# 4
Тук списват и големи спецове по колите, има и дами с много практика. Дано ти дадат съвет.
При мен на едната кола седалката има отдолу лост, напречна метална пръчка да кажем. Сядаш, разтваряш леко краката, пускаш дясната ръка между краката така че да стигне леко под седалката, там е лоста. Хващаш го с четирите пръста на ръката и едновременно дърпаш напред и леко притискаш с дупето седалката, така че да се плъзне напред.
Всичко това без да си включил/а двигателя. Проверяваш с крак върху съединителя дали е добре. Ако не е добре, правиш същото пак и пак, докато уцелиш точката, където е за твоя ръст.
Има няколко позиции - за различни хора с различна дължина на крайниците.

Облегалката се командва с една кръгла джаджа, която е отстрани вдясно точно, където се срещат седалка и облегалка. Въртиш напред или назад като гърба ти е опрян и преценяш коя е оптималната за теб позиция.
Извинявай, обясних ти като на малко дете, за да е ясно 🙂

ПС. Поми, дописвам - ти габаркаш ли се или наистина някой ти дава автомобил и ти ще се бориш с ръчната и четката??

По-добре остани на място, без да потегляш, научи седалката първо. После, едно по едно... и другите неща.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 20:21 от Valerie R

# 5
  • София
Без парно ще ти замръзнат/изпотят стъклата отвътре и позицията на седалката и огледалата е без значение. Това е големия ти проблем Blush
Как си с десния завой, качваш ли се на тротоара? Grinning

# 6
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт