Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 528
  • 806
  •   1
Отговори
# 630
Според мен няма проблем

# 631
Ох, то пак добре, че се вредихме и при него, че от у-ще все мрънкат за бележките, ама нищо де поне ни прегледа, пък незнам как записваш се при един за ЛЛ пък при който е свободен Sad.
Дано не се усложни кашлицата само, иначе намяме температура днес:(

# 632
Нз как е с училището ,предполагам е същото ,но аз в градината съм носила бележка от Уши нос гърло от уролог ,че даже и 1 ден от зъболекар часа и беше за 9 и 15 и този ден пропусна градина.Такаче не мисля че има значение кой е лекаря ,все пак то като е болно детето не сте длъжна да го водите на личния ,ние и на частен педиатър ходим и от там взех последния път бележка ,никога не са ми казвали нищо в градината от кой е бележката.

# 633
Нз как е с училището ,предполагам е същото ,но аз в градината съм носила бележка от Уши нос гърло от уролог ,че даже и 1 ден от зъболекар часа и беше за 9 и 15 и този ден пропусна градина.Такаче не мисля че има значение кой е лекаря ,все пак то като е болно детето не сте длъжна да го водите на личния ,ние и на частен педиатър ходим и от там взех последния път бележка ,никога не са ми казвали нищо в градината от кой е бележката.
Да,
Излезе и в  Школо бележката, всичко е ОК.
Просто се зачетох, че ЛЛ може да си назначи при него персонал лекари и сестри, които да му помагат, като има повече пациенти.
Нз, не пише нещо от рода групова практика като при зъболекарите.

# 634
Някой ме пита за пробиотиците. Няма универсална препоръка, има различни щамове, които са подходящи при определени проблеми и съответно вредят при други. Моята дъщеря пие комбиниран пробиотик на Хербамедика, Интестенал мукоза къмплийт се казва, но тя е/беше с чревна пропускливост. Омнибиотик 10 например е подходящ при прием на антибиотик, при диария. Омнибиотик 6 е подходящ при запек, при цистити.
Пробиота ХистаминХ примерно е подходящ при хистаминова непоносимост.
Българските Ентеросан са добра алтернатива също.
Омнибиотик ИмунД не е за чревно здраве, той е за устна кухина, гърло. Поне 3 месеца курс и то поне 2 пъти годишно за да се очаква някакъв ефект.

# 635
Някой ме пита за пробиотиците. Няма универсална препоръка, има различни щамове, които са подходящи при определени проблеми и съответно вредят при други. Моята дъщеря пие комбиниран пробиотик на Хербамедика, Интестенал мукоза къмплийт се казва, но тя е/беше с чревна пропускливост. Омнибиотик 10 например е подходящ при прием на антибиотик, при диария. Омнибиотик 6 е подходящ при запек, при цистити.
Омнибиотик ИмунД не е за чревно здраве, той е за устна кухина, гърло. Поне 3 месеца курс и то поне 2 пъти годишно за да се очаква някакъв ефект.

Да ,аз нямам впредвид само за чревно здраве .. но нито за чревно ,нито имунда превантивно като сме давали са имали ефект.

# 636
Ох, вече не знам какво да я правя тази кашлица, лекаря каза добре е, слушая, гърлото било зачервено, кашля все едно се дави от задна хрема ли е вече , но от както легна вече половин час не може да се оправи, какво да правя незнам. Пи ериус преди лягане и той не помага, не бико за АБ детето, да, ама кашля, пие сироп синекод и лека нощ, ериус и физ. Разтвор в носа и се дави от носа вода.
Просто се разсипа от кашляне ,
Къде да я водя не знам, температура няма…
Миналия път пак така беше, тогава ериуса помогна, но сега нещо хърка в нослето и я дави, а и се спи….
Извинявайте, че ви занимавам, ама пишман станах, уж лекар я преслуша гледа, нищо и нямало…. Sad

# 637
Дани добре е, само сутринта дадох нурофен, след това не е минавала 38 и не съм давала, а сега като заспа съвсем я свали. Кашлицата почти изчезна. Гърло я боли и коремчето, днес даже и стане лошо 1 път, но бързо премина. Теста показа, че не е грип, аз бях скептична, но май съм съгласна, защото и мен ме заболя гърло, но без температурта....тя постоянно се вре в мен, пък аз не слагам маска тази година и така... За сега таткото и голямата се държат.
Взех и витамини Витамикс някакви мечета доста симпатични, аз ги взех заради цинка и биотина,надявом се да се отразят добре, защото и пада косата откакто лятото беше на много антибиотици за 2 седмици. Докторката каза и шампоан за косопад да взема, за големи и се чудя какъв, та ако имате идея, помагайте!

# 638

Да ,аз нямам впредвид само за чревно здраве .. но нито за чревно ,нито имунда превантивно като сме давали са имали ефект.
Малко повече подробности? Какви пробиотици сте давали, за какви проблеми?

# 639
И аз за кашлица да питам.
Моята беше с температура две денонощия, не висока. Нищо друго. Спря да вдига, един ден не вдига, тъкмо реших че се е оправила и днес сутринта се разкашля. Малко сопол текна. Кашля основно сутринта, после не, предполагам е от задна хрема.
Странното е , че кашля като се храни. За първи път ни се случва. И кашля много гърлено. Като спре да яде спира да кашля.
Случвало ли ви се е ?

# 640
С какво се храни? При хранене с всяка храна ли кашля или само при определени?

# 641
Ох, вече не знам какво да я правя тази кашлица, лекаря каза добре е, слушая, гърлото било зачервено, кашля все едно се дави от задна хрема ли е вече , но от както легна вече половин час не може да се оправи, какво да правя незнам. Пи ериус преди лягане и той не помага, не бико за АБ детето, да, ама кашля, пие сироп синекод и лека нощ, ериус и физ. Разтвор в носа и се дави от носа вода.
Миналия път пак така беше, тогава ериуса помогна, но сега нещо хърка в нослето и я дави, а и се спи….
Извинявайте, че ви занимавам, ама пишман станах, уж лекар я преслуша гледа, нищо и нямало…. Sad
Нарежи една глава лук и я сложи до леглото. Веднага ще успокои кашлицата

# 642
С готвена храна, на обяд и на вечеря така кашля. Яде солети по едно време и не кашля тогава .
Баща и каза, че звучи като коклюш и направо ме вкара във филма.
Наистина много гърлено . По едно време повърна една хапка с много прозрачна лига. Мисля си, че от секрет ама не е кашляла така досега.
С какво се храни? При хранене с всяка храна ли кашля или само при определени?

# 643
Точно така бяхме и ние още от 20 декември, то пулмолози ли не бяха, то часни прегледи, спешен кабинет и личен лекар и всички казваха че нищо няма, а то какво стана. Нито пулмикорт нито вентолин че чак до АБ стигнахме от една задна хрема. 20 дена детето се побърка от лекарства.

# 644
Точно така бяхме и ние още от 20 декември, то пулмолози ли не бяха, то часни прегледи, спешен кабинет и личен лекар и всички казваха че нищо няма, а то какво стана. Нито пулмикорт нито вентолин че чак до АБ стигнахме от една задна хрема. 20 дена детето се побърка от лекарства.

И какво се оказа при Вас?
Явно задната хрема дразни и до като не мине тя няма оправия така ли?
Ама то промивки с физиол. Разтвор и все я дразни няква жилка казва в гърлото.
Ама за АБ не било без температура, явно трябва  мимробиология ли какво?

Общи условия

Активация на акаунт