Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 526
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря момичета. Доставката до моето населено място до врата излиза 220+ лв. Миии не ми се дават Weary при положение, че до преди няколко дни можех да го взема с безплатна доставка Sad((. Моите колебания са между HOLMSUND  и  BARSLOV. Предпочитам техния тип разтягане, заради мястото пред самия диван. Отделно седящата част държа да е една голяма възглавница като при HOLMSUND, защото предишния ни диван беше с отделни седящи възглавници и ми беше писнало да се разместват и да събират камара боклуци отдолу. Детето е голямо, ама имам малко куче, което си е същото Smiley. На  BARSLOV на практика са свързани долните възглавници, само изглеждат отделни и обирането на боклуците между тях става по-лесно, без да се махат.  Удобни са и двата, в магазина лежахме, седяхме и ги разтягахме на воля Grinning.
Сега пак проверих, не мога да поръчам и това си е.
Ще чакам, какво да се прави Neutral Face

# 46
  • София
А аз да попитам, понеже за пръв път ще плащам с наложен платеж, като докарат дивана задължително ли кеш трябва да се даде или носят постерминал и има избор?
Другото което ме вълнува свалят ли го от буса и дали го носят да кажем до входната врата на блока или където са намерили място да паркират там го зарязват?
Да 220 лв си е сериозна сума за доставка, аз тези 35лв ги преглътнах лесно, понеже и бусче да наемем пак ще е по-скъпо, а с колата няма как да съберем кашона.

# 47
  • София
И аз да се включа за дивана. Взехме Vimle. Конфигурирахме го да е п-образен и с лежанка. Имайки предвид че на мястото са спане се слага матрак мисля че ще е доста удобен за спане. Дамаската ни е GUNNARED и стои страхотно.

# 48
Преди няколко месеца взех BARSLOV с ъгъл. Досега не е ползван за спане и не мога да кажа дали е добър, но за сядане за мен не е удобен - плитък и твърд ми е. Второто не е голям недостаък, но, тъй като ми е плитък, имам чувството, че ще се изхлузя... В магазина бях сядала на този без ъгъл и не съм обърнала внимание, че той има 10 см. по-широка седалка. След като направих покупката, се чудех как така не ми е удобен и при ново посещение в магазина видях разликата. Мострата на BARSLOV без ъгъл в магазина продължава да ми се вижда много удобна...

# 49
Айде пак за пореден път да питам. Ако ида сега в центъра за поръчки в Пловдив мога ли да си поръчам неща с доставка до там (не до дома)? По-едрогабаритни са - гардероб с всичките му прилежащи аксесоари, врати и няколко плитки рамки Besta. Питам за да знам дали да се разхождам натам.

# 50
  • Варна
Ние си взехме Holmsund ъглов разтегателен. Много сме доволни засега - и за сядане и за спане е удобен. Ще видим по-нататък как ще е.

# 51
Преди може би почти два месеца бяхме закупили шкаф за баня + мивка. Едва вчера стигнахме до монтаж и видях, че мивката е надрана - една черта от "челото", слизаща към сифона. Мъжът ми иска да пуснем рекламация, но сякаш имам спомен, че такива не се признават, ако не си отворил кашоните на място да провериш какво взимаш. Има ли смисъл да се пъна и да се разправям с тях? Признават ли подобен род рекламации?

# 52
Има смисъл.
Правих рекламация и ми пратиха ново чело 1 бр за скрин малм с 4 чекмеджета.
Видях го вкъщи . Пред куриер не съм отваряла. Уважиха ми я..това преди 2г.

# 53
Благодаря!
Ще се свържем с тях Simple Smile

# 54
  • Сред мелниците
За питането доставка - свалят стоката до входна врата. При нас е до вратата на къщата, но веднъж вкараха кашоните в коридора. За блок питат при заявката дали искате качване до етаж, което се заплаща.
Не отварям и не гледам вътре , а съм връщала дефектни, но не помня дали са били чак два месеца. Аз бих пробвала все пак. Или ако сте далече, поне снимка плюс касова бележка и на мейл.
Edit за поанг кресло то се купува на две части. Ние имаме две различни. В описанието в сайта ти дават номера на рамката и на възглавницата с него не би трябвало да е проблем да го вземеш.
На търсачка POÄNG Кресло рамка излизат някои рамки предполагам в магазин в залата за самообслужване ще ви излезе стелаж и секция.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 03:28 от В (като Вятър)

# 55
  • София
Прочетох темата назад и мернах, че някакъв служител е казал, че системата работи, но Икеа ми е далеч и трябва да върна един плот, за който вече два пъти се разкарвах и ме връщаха. Та... дали е възможно вече да се връща в София?

# 56
  • София
Прочетох темата назад и мернах, че някакъв служител е казал, че системата работи, но Икеа ми е далеч и трябва да върна един плот, за който вече два пъти се разкарвах и ме връщаха. Та... дали е възможно вече да се връща в София?

Аз върнах продукт преди няколко дена в София.

# 57
Айде пак за пореден път да питам. Ако ида сега в центъра за поръчки в Пловдив мога ли да си поръчам неща с доставка до там (не до дома)? По-едрогабаритни са - гардероб с всичките му прилежащи аксесоари, врати и няколко плитки рамки Besta. Питам за да знам дали да се разхождам натам.
С доставка до там, вчера не беше възможно, обяснено бе на други хора, които питаха на касата. За сега казаха, че продават само неща на място, плащания с карти и с подаръчни ваучери е възможно, Икеа фемили работеше. Бяха махнали листите, че поръчките не са възможни, но нямаше служители на компютри. Започнали са да издават стари поръчки. Централен склад се “мъчил” да работи. Очаквало се да се оправи СКОРО, но това “скоро” го видяхме. Имаше доста хора, които питаха за безплатна доставка, докато бяхме там, но евентуално чак за Великден, за сега такава промоция нямало да има. Това чух, това споделям, прекарахме 40мин чакайки “фърст-а” да се отнесе адекватно и да каже кога ще си получим парите, защото вече мина законовия срок.

# 58
Здравейте, искаме да си вземем няколко шкафа Upplov Metod от Румъния, тъй като излиза по-евтино, дали някой е правил онлайн поръчка в Икеа Румъния и дали всичко е било наред?

До колкото виждам в сайта, можем и там да си ги съберем без онлайн поръчка. Благодаря!

# 59
Здравейте, искаме да си вземем няколко шкафа Upplov Metod от Румъния, тъй като излиза по-евтино, дали някой е правил онлайн поръчка в Икеа Румъния и дали всичко е било наред?

До колкото виждам в сайта, можем и там да си ги съберем без онлайн поръчка. Благодаря!

Щом пише, че е налично отивате и купувате, няма проблем! Кухненските неща ги имат на място, стига да показва на сайта, не се чакат като в София 3 дни.

Аз скоро ползвах пък Еконт, които пратих в Букурещ да ми купят нещата. Платих си ги в техен офис предварително и после само доставката при получаване (цената ѝ ми я казаха предварително по информацията на Икеа за размер и тегло на опакован продукт).

Общи условия

Активация на акаунт