Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 740
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Съгласна съм с теб, drago_2008, така е!  Аз затова и пиша, за да са наясно хората поръчали тежки и обемни поръчки, да си го имат предвид. Факт -  и в касовата ми бележка пише - "Качване до врата, платени 65 лв." Факт - шофьорът беше сам, ако не броим съпругата му и малко детенце в скута и на предната седалка на камиона.  И само факта, че беше сутринта, когато се обади шофьора че доставя пратка от Икея свари ММ все още вкъщи, иначе аз също щях да съм сама и да се чудя какво да правя. Защото двамата - аз и шофьорът нямаше да успеем да го качим, макар и да съм на първи етаж, както писах по-горе.
Иначе искрено ме изненадаха с експресна доставка, буквално ден след порчката диванът беше доставен. Ама все да имат нещо, дето да не им е съвсем наред.

# 256
  • София
Здравейте! Ще дадете ли идея ниша около 2м/1.5м отделена от коридора със завеса как може възможно най - бюджетно да се превърне в гардероб (за ваканционен имот е) и ако има от металните рафтове (без да са гардероби без врати) има няколко серии и не мога да се ориетнирам кое ще излезе най - функционално на най - добра цена без да се дупчи.

# 257
Здравейте! Ще дадете ли идея ниша около 2м/1.5м отделена от коридора със завеса как може възможно най - бюджетно да се превърне в гардероб (за ваканционен имот е) и ако има от металните рафтове (без да са гардероби без врати) има няколко серии и не мога да се ориетнирам кое ще излезе най - функционално на най - добра цена без да се дупчи.
Boaxel имам, преди излизаше най-бюджетно. Точно метални рафтове избрах, за да са по-издържливи във времето.

# 258
Здравейте, честито на съфорумките с новите дивани, да си ги ползват дълги години. Аз обаче минавам да се оплача, и аз не знам от персонала ли, от мениджмънта ли или... Открих дивани в магазина, които явно не са им за продаване. През октомври се появи нов EKHOLMA - хареса ми, че е на крачета, размерите на двойката ми пасват. В началото на ноември сестра ми ходи до ИКЕА и я помолих да го види - видяла го в сиво, други няма. В края на ноември попитах за мнение в темата, ако някои го е видял или купил - нямаше отзиви и сигурно е имало защо. В събота отивам да го видя на живо /пък и безплатната доставка да използвам/. Видях го - изложени двойка и тройка, и двата в сиво /поне да бяха в различен цвят/. Питам служителките за други цветове - 1. те не могат да се сетят за кой диван ги питам, 2. гледат в компютъра: ми то този цвят е като незнам кой си червен стол / цветът на дивана го пише кафяво-червено/; 3.  този белият е като на незнам кой си диван /обяснявам няма в бяло, а в бежово и светло бежово/. Питам нямат ли други мостри освен тези в сиво - отговарят: не можем да изложим всички. Аз отговарям, че дивана съм го видяла и оценила по изложените в сиво, но искам да видя другите дамаски, така както са изложени мостри на дамаските на някои други дивани - отговарят: ми нямаме. И това пет, ако не и повече месеца откакто се предлага този диван. Загледах друг диван Gronlid, и той само в сиво - питам за други цветове: отговор - вече няма да го предлагаме!! Извинявам се много дълго стана.

# 259
  • Пловдив
За съжаление подкрепям напълно горното мнение... обслужването им в България е нямам  меко казано страшно.

# 260
/ цветът на дивана го пише кафяво-червено/
Не мога да помогна за казуса освен да потвърдя, че служителите им са некомпетентни. То аз като клиент сигурно познавам по-добре асортимента на магазина от тях.
Но инак в споеменатото червено-кафяво съм влюбена. Много мек и топъл цвят без да е прекалено "кармазъ" дето се казва.

# 261
Да, може би и на мен щеше да ми хареса, въпреки че исках да видя бежовите цветове. И сега се сещам, ако бях решила да купя диван, какво щяха да кажат - имаме, нямаме и кога щеше да пристигне, ако в БГ въобще ги няма?

# 262
Ще ни трябва още един шкаф за мивка за баня + мивката. Проверих в сайта на румънската Икеа, защото имахме път към Констанца и установих, че там са по-евтини. На какво се дължи това?
Видях, че може да се направи поръчка през сайта и тя пристига на някакъв паркинг в Констанца, тъй като нямат магазин, и то в определени часове. Някой правил ли е подобни въртели?

# 263
Криси, прочети в темата назад. Драго има много подробен пост за това как се прави поръчка от румънската Икеа.

# 264
Криси, прочети в темата назад. Драго има много подробен пост за това как се прави поръчка от румънската Икеа.
Връщам се, благодаря Simple Smile

# 265
  • тук-там
Някой ползва ли Пакс за кухненски килер? Без врати, само рафтове и кошници. На кое да заложа? Притеснява ме, че ще са от плитките - 35 см и да не изпадат нещата от рафтовете... Някакъв борд да им "лепна" отппред? Аз съм малко....вземи 1, бутни 5. Simple Smile Възможностите са 100 см и 50 см под прав ъгъл или 75 и 75.  Кошниците лесно ли се вадят? Нали може да няма рафт между две кошници, или?
Благодаря.

# 266
  • Sofia
Дали някой има отзиви за това ново легло GLAMBERGET, което може да се разтяга в различни размери?

Чудя се качествено ли е и дали има вариант да се ползва с два матрака по 70см? Т.е, когато е прибрано да са един върху друг, а когато ми потрябва спалня - да разтегна леглото и да ги сложа един до друг и да получа легло с ширина 140см?
https://www.ikea.bg/products/glamberget-raztegatelno-leglo-s-mya … hranenie/60564845

# 267
Не мисля че ще стоят стабилно два матрака един върху друг на това...

Без кой знае какви страници...

# 268
  • София
https://www.ikea.bg/products/fyresdal-kushetka-s-2-matraka/99428098/
Според мен това ще свърши много повече работа за целта, но не е дървено (което за мен е предимство, защото няма да се разскърца)
или 2 такива легла, които могат да са едно върху друго
https://www.ikea.bg/products/utaker-stifirashto-leglo-83x205-sm/00360484/

# 269
  • София
Wild_rabbit, килера с какво ще го пълниш? Имай предвид, че плоскостите за рафтове са малко тънки и, ако слагаш тежки неща, ще се огънат. Това ако е 100см дължина. За 75см нямам опит. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт