В зимното небе звезда блести, а от сърцето ми любов струи - декемврийчета :heart: тема 8

• 16 636
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, мами! 🩵
Липсвахте ми 😬 Сигурно от месец не съм се включвала, така че..
Честита Коледа и весела Нова Година!! 🎁
С пожелания за много здраве! ✨

Все влизам, чета няколко страници и не успявам да наваксам 😅
Ще се радвам ако съм полезна на някого с въпроси, така че ще ви следя по-редовно 🥰

Може ли линк към групата във ФБ? Не ми зарежда линка от описанието нещо…

Моя синковец вчера стана на 1 месец и още съм в шок колко бързо минава времето 🥹

Поздрави!

# 151
Мартина, кой е чаят за лактация от който не си доволна?

Пиф много съжалявам, надявам се да се разминеш. Как без упойка?! Това не е нормално, настоявай си!

Kiwito12 ще забравя, пиши ми и ще ти пратя линк към групата.

# 152
Здравейте, господина има някакво странно хрипане, като заден секрет, по-късно сме на педиатър, но исках да питам имате ли сектетчета и да се притеснявам ли 😐

# 153
Здравейте,мами! Може ли малко помощ относно този помощ,ако има някоя мама,която се е възползвала, да сподели как се случват нещата? И за тези,които имат 6м стаж ли е или е за всички ?

# 154
Здравейте,мами! Може ли малко помощ относно този помощ,ако има някоя мама,която се е възползвала, да сподели как се случват нещата? И за тези,които имат 6м стаж ли е или е за всички ?

BlackAngell, в нашата тема ти дадох линк къде да се подаде и пълните критерии кои отговарят на това + цитати от закона и подробно описани линкове, това е дадено половин час преди да питаш и тук. Виж какво съм постнала.

# 155
Здравейте,
Как са вашите бебчета с будуването. Моето имам чувството, че изобщо не спи будува по 7 часа, после поспи малко и отново същото, а е на 3 седмици... Колики, хранене, колики после е преуморено и не може да заспи, тъкмо заспи и огладнее и после пак отначало...

# 156
Дух, проблемът си го докарах с чаят на ДМ, но като погледнах съставките май всичко идва от маточината, а я има и в други подобни чайове. Четох, че има намалящо лактацията действие, но се включва в подобни чайове заради успокояващия й ефект и се смята, че няма да има значим ефект върху лактацията. Но при мен беше осезаем. След ден с два-три чая и 3 дни пиене преди това по 1 спадът беше почти на половина. Два дни след спирането и с ядене на храна за лактация нещата се оправиха.
Между другото, в болницата жената, с която бях в стая, забеляза такъв ефект с друг чай за лактация.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:54 от mаrtIna

# 157
Здравейте, господина има някакво странно хрипане, като заден секрет, по-късно сме на педиатър, но исках да питам имате ли сектетчета и да се притеснявам ли 😐

При нас има секретче, още от болницата ни казаха на всички майки да промиваме с физиологичен разтвор. В последните дни обаче сякаш се усили секрета и хрипа, дразни я, започна и да повръща малко храна, доста след хранене. 2-3 пъти само се е случило и нашата педиатърка препоръча промивка с много количество разтвор, ама то мирува ли, как да му излея в нослето повече. Връщало храна в нослето и от там се получавало. Влажността вдигнахме, за да не изсъхва лигавицата твърде много. Дано да съм полезна. Мен доста ме притесни това повръщане (дори не се наричало така в такива малки количества). Вдигнахме легълцето от към главичката и да седи дълго време изправена след храна, да се оригва по-често, почивки на храненията (много е лакома и много бързо цока).

# 158
Дух, проблемът си го докарах с чаят на ДМ, но като погледнах съставките май всичко идва от маточината, а я има и в други подобни чайове. Четох, че има намалящо лактацията действие, но се включва в подобни чайове заради успокояващия й ефект и се смята, че няма да има значим ефект върху лактацията. Но при мен беше осезаем. След ден с два-три чая и 3 дни пиене преди това по 1 спадът беше почти на половина. Два дни след спирането и с ядене на храна за лактация нещата се оправиха.
Между другото, в болницата жената, с която бях в стая, забеляза такъв ефект с друг чай за лактация.
И аз го пия този чай, но мисля че ми помага.
Ася Демирева ми препоръча капки лактогон

milena_miladinova нормата е две големи педи човешки повръщане. Над това количество е притрснително. Ако просто си връща по малко не е страшно, макар че на теб може да ти се вижда много. Важно е дали качва

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 16:39 от Дух

# 159
  • Пловдив
Да препоръчате нещо друго за кърма. Цедя, но излизат различни количества. Веднъж стига за двете бебета, друг път -не.

# 160
Кога за първи път се ходи на ортопед знаете ли, нещо на на първия месец ли беше? Някой да е бил вече първата ваксина?

# 161
Този рев и това недоспиване малко ми идват в повече. Яде в 15:30, заспа в 16:00 и от 16:30 насам само рев и писъци...мислех си, че само да изкараме до 18:00 и ММ се прибира и ще се занимава малко с нея, а той каза, че ще си дойде към 19:00...сега и аз ще рева. Спи ми се, главата ме боли, гладна съм, от десети съм в сесия, та и курсови работи трябва да правя, да уча....не знам как ще стане. И разбира се до към 3 през нощта ще си пищим...евентуално с някоя почивка от към час.

В момента се прави, че суче, не че е гладна, заспива си на гърдата, но ако посмея да я изместя, горко ми и тежко. 🤣

# 162
Аз си помагам за лактацията с жито, много вода, сурови бадеми, накиснати във вода, безалкохолна бира, овесени ядки. Важно е и да си почиваш, доколкото е възможно.
Да препоръчате нещо друго за кърма. Цедя, но излизат различни количества. Веднъж стига за двете бебета, друг път -не.

# 163
Помпата не може да изцеди количество, което бебето може да изсуче от гърдите, заради хормоналния отговор на тялото към гушнатото в него бебе.
Вечер чисто физиологично кърмата намалява, природна особеност. Сутрин рано (4-5 часа) или 7-8 е най-много.

На мен ми препоръчаха билката Жабляк и капки лактогон. Храни не ям. Имам да се разделям с доста килограми, така че не ям нищо в повече. Дори не знам какво се препоръчва. Само за сурови бадеми наскоро научих.

# 164
С три деца си е зор да стигнеш до групата. Преси и той хапва понякога по малко добавка, щото…… ми висвам следобед и млЕко нЕма; ей сега цоцани до откат и 40 мл добавка иначе няма спане.
Мнооооого ми се спи. Да е жив и здрав мъжо, много ми помага, само дето ни може да спи заради мен. Вече ми е лошо от недоспиването , а през деня не мога да спя. На 14 сме на консултация и ще видим колко е наддал. Старая се да махна добавката ама не ми се получава (давам я последната седмица и то не всеки ден). 😒🧸

Общи условия

Активация на акаунт