Първа бременност

• 1 426
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! За първи път пиша тук и се надявам да получа полезна информация. На 27 години съм и съм бременна в 24 седмица. Първа бременност ми е. Вече няколко пъти се разболявам и не знам какво да правя. Много съм податлива. Ходя при два гинеколога, но не знам дали лечението, което ми предписват е удачно. Преди две седмици имах проблем и ми се ходеше до тоалетната над 30 пъти на ден и ме болеше корема. Обадих се на доктора и мислех, че ще ме прегледа и ще назначи изследвания, а той просто ми каза да пия Уринал Акут една седмица. Не ми помогна и отидох на частния гинеколог при който си правя феталната морфология. Пусна ми изследвания за стерилна урина и резултатите показаха, че имам гъбички и хронична инфекция. Предписа ми "Акцеф" от 500 млг и ми каза да го пия два пъти по една таблетка през 12 часа, както и "Залаин" за интимната зона общо три през три дни. Днес трябва да поставя последното. За антибиотика се усъмних тъй като аз много пъти съм пила антибиотици и този специално в същата дозировка го пих като имах остър бронхит. Аз съм съм асматик. Пих антибиотика 8 дни по половин таблетка тъй като ми се видя силен. Но не виждам никаква промяна. Гърлото ме боли дълго време, едва преглъщам. Смуча билкови бонбони, пия редовно чайове с мед, лимон и джинджифил. Храня се редовно, пия домашни фрешове. Личната лекарка ми беше казала и "Тонзилотрен" , взимам от него, пръскам Биозин спрей за гърло, отделно и Стрепсилс спрей, и нищо не помага. Все повече ме боли и трудно преглъщам. Почнах да кашлям и ме болят гърдите. Преди това се мажех с "Хустагил балсам". След антибиотика аз ли си внушавам и не знам дали е нормално, но бебето рита много слабо и почти не го усещам. Преди риташе често и силно, а сега един път на деня, даже и на два дни. Дали нещо се е увредило или да не се страхувам? Просто аз самата като бебе едва съм оцеляла, късно съм родена, майка ми е била на 41. Родила съм се с ниско тегло и със стеснение на хранопровода, водя се първата успешна операция в България. Една година съм била в болницата. Отделно като студентка се наложи да ме оперират от херния. Предполагам заради всичко това ще раждам секцио. Но не ме притеснява изобщо. Важното е да износя бебето и да се роди живо и здраво. Това е най-голямото ми желание. Кажете ми, какво да правя, за да е всичко наред? Толкова много неща прочетох в интернет, че се наплаших. Моля, опитните родители да ми помогнат. Благодаря предварително и весело посрещане на Новата година.

# 1
  • Телиш/Плевен
Може би трябва да се консултираш със специалисти - например УНГ и пулмолог.
След като четенето в интернет засилва тревогите ти, спри да четеш. Постоянното безпокойство няма да доведе до нищо добро.

# 2
  • Sofia
Правилно ли разбирам, че сте пила половината доза антибиотик, от това, което е изписано?
Това не е ок. Антибиотик трябва да се пие, както е изписан. Иначе може или да не подейства или още по-лошо да си докарате резистентност и да не действа и занапред.

Подкрепям горното мнение - консултирайте се с УНГ или пулмолог.

По-добре да пиете антибиотици (има подходящи, които могат да се приемат по време на бременност), отколкото инфекцията да стигне до плода.
Аз самата съм пила антибиотик заради пневмония в 8-ми месец.

Податлива сте, защото сте бременна. По време на бременността имунитетът пада. Трябва да се пазите повече от обикновено.

# 3
Пиете Аб така, както ви е изписан. Ако нямате доверие на лекарите си,ги сменяте.
В 15та г.с пих Аб заради гноен синузит. Общо бях болна 3 пъти през бременността ми с близнаците. Те се родиха в 34та седмица с инфекция. Бяха интубирани 5 дни. Явно съм изкарала нещо безсимптомно, което е стигнало до тях.
Та, пийте си лекарствата както трябва.

# 4
Здравейте! Бременна съм за първи път в 4-ти месец-края. Искам да попитам понеже аз не работя никъде, мога ли да взимам майчинство и ако мога колко ще бъде то и къде трябва да отива и какво трябва да направя и също така кога трябва да ида? Ще съм много благодарна, ако някой ми отговори.😊

# 5
  • Sofia
За да получавате майчинство трябва да имате осигурителен стаж от поне 12 месеца и да сте на трудов договор в момента на започване на отпуска за бременност и раждане.

Погледнете тази тема :
Майчинството счетоводно
Има достатъчно информация.

ПП : Иначе ако не сте на трудов договор или нямате поне 12 месеца осигурителен стаж, има социално майчинство за 1 година (по около 200 лв месечно). Питайте в Агенция Социално Подпомагане как се кандидатства.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 21:10 от Brin de muguet

# 6
Правилно ли разбирам, че сте пила половината доза антибиотик, от това, което е изписано?
Това не е ок. Антибиотик трябва да се пие, както е изписан. Иначе може или да не подейства или още по-лошо да си докарате резистентност и да не действа и занапред.

Подкрепям горното мнение - консултирайте се с УНГ или пулмолог.

По-добре да пиете антибиотици (има подходящи, които могат да се приемат по време на бременност), отколкото инфекцията да стигне до плода.
Аз самата съм пила антибиотик заради пневмония в 8-ми месец.

Податлива сте, защото сте бременна. По време на бременността имунитетът пада. Трябва да се пазите повече от обикновено.

Пазя се и много внимавам затова съм така мнителна. Но ето пак се разболях, на 31 декември бях при личната лекарка. Изписа ми "Оспамокс" от 500 млг на всеки 6 часа по една таблетка. Грипът сериозно ме хвана. Боли ме и ми сълзи окото, имам много силна хрема, отпадналост, кашлица, болки в гърдите и слаб апетит. Пия както ми е предписала. Мъжът ми също се разболя и е на антибиотик. Правя и инхалации. Това беше първата ни Нова година заедно и я изкарахме смазани. Просто дано всичко е наред. Мисля да се консултирам с гинеколога, ако това не ми окаже действие.

# 7
Пиете ли нещо за имунитета превантивно, аз също съм в 24г.с пия биозин мама и supple maman всеки ден и съм доволна  от действието им, питайте АГ за нещо имунитетно , не може само антибиотици да пиете, колкото и безвредни да са те...
До 3ти месец аз също много се разболявах и колкото и странно да ви звучи, майка ми ме излекува и стабилизира с чесън...да в двойни дози в таратор или каквато и да е храна , за 3дни  се оправих...

Пазя се и много внимавам затова съм така мнителна. Но ето пак се разболях, на 31 декември бях при личната лекарка. Изписа ми "Оспамокс" от 500 млг на всеки 6 часа по една таблетка. Грипът сериозно ме хвана. Боли ме и ми сълзи окото, имам много силна хрема, отпадналост, кашлица, болки в гърдите и слаб апетит. Пия както ми е предписала. Мъжът ми също се разболя и е на антибиотик. Правя и инхалации. Това беше първата ни Нова година заедно и я изкарахме смазани. Просто дано всичко е наред. Мисля да се консултирам с гинеколога, ако това не ми окаже действие.
[/quote]

# 8
Здравейте , мили дами! Надявам се да ми помогнете , бременна съм едва в 5-та седмица и ми трябва помощ относно избора ми за лекар който да води бременноста ми , ще съм много благодарна ако ми препоръчате лекар от гр. Плевен! Хубав ден!

# 9
  • Телиш/Плевен
Здравейте , мили дами! Надявам се да ми помогнете , бременна съм едва в 5-та седмица и ми трябва помощ относно избора ми за лекар който да води бременноста ми , ще съм много благодарна ако ми препоръчате лекар от гр. Плевен! Хубав ден!
Най-препоръчвани по групите са Татяна Бодурска, Полина Василева и Ивалина Хорозова. Но ако искаш повече мнения, по-добре пусни тема в този раздел.

# 10
Най-препоръчвани по групите са Татяна Бодурска, Полина Василева и Ивалина Хорозова. Но ако искаш повече мнения, по-добре пусни тема в този раздел.
Много благодаря!😇

# 11
Здравейте , мили дами! Надявам се да ми помогнете , бременна съм едва в 5-та седмица и ми трябва помощ относно избора ми за лекар който да води бременността ми , ще съм много благодарна ако ми препоръчате лекар от гр. Плевен! Хубав ден!
Здравей! Аз също търся добър гениколог, който да ми следи бременността в Плевен и аз трябва да съм в 5г.с., спрях се на Полина Василева по препоръка на приятелка, която е раждала при нея, но си запазих платено за 1ви преглед, не видях къде преглежда по НЗОК. Другата седмица след прегледа ще мога да изкажа повече отзиви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт