Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 45

• 38 156
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Berlin
На The Sandman ще излезе втория сезон и после край, Deadboy Detectives също няма да продължи.

# 436
  • Вестерос
НОВИ
Watson модерна версия за Уотсън след смъртта на Шерлок
Paradise
The Recriut този е с два сезона за сега
The Canterville ghost
This is going to hurt докторски
The eastern gate мини сериал

СПРЕНИ
 The Sandman
The Righteous Gemstones

# 437
  • Бургас
Като стана въпрос за руски сериали аз харесвам техните стари период драми. Имаше за Кралица Марго, Графиня дьо Монсоро и подобни.
В тази връзка търся един руски сериал, мисля че е от края 90те години - Петербугски тайни или Петербургските потайности едно от двете беше. Разказва се за семейство от средната аристокрация, може би 19 век. Братът отиде на война. Сестрата беше излъгана от богат благородник и роди незаконно дете, което беше принудена да остави. Родителите починаха и тя остана сама да се бори с живота. Имаше някакви драми, тя пропадна. След много години братът се върна и започна да издирва сестра си за да я спаси. Ако някой го е срещал някъде по онлайн сайтовете, моля да пише.

Този не е много нов. Препоръчвам го с две ръце. Прочетох даже и книгата, която е биографична. Авторът е бил лекар гинеколог в Аглия и описва случки от практиката си. Освен това е гей. За съжалетие напрежението на работата не му понася и той напуска лекарската професия и става писател и комик. Бен Уишоу направи страхотна роля и според мен той и сериала са доста подценени. Трябваше да има някоя номинация за Бафта този сериал.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 14:05 от Irene Adler

# 438
Харесвах Петербургските потайности, но към края взе да става гаден, надявах се на друга развръзка. Не че помня добре, но знам, че беше разочароващ.

# 439
# 440
Не е вярно, че всички кинотворци копират американците. Китайските, японските и корейските продукции са много различни по дух от американските.
Пример за корейски сериал, който имитира западния стил, е Игра на калмари - всъщност самият му създател споменава в интервю, че се е вдъхновявал от западни продукции. Затова и му е било странно, че това се превръща в пример за корейски сериал на запад...
Вижте "Великолепната седморка". Японският му оригинал май никой не го е гледал извън Япония,но американският "плагиат" е световно известен.

# 441
Седемте самурая е известен филм. И двата филма са много стари, едва ли много днешни хора под 30 години са ги гледали.

# 442
Не е вярно, че всички кинотворци копират американците. Китайските, японските и корейските продукции са много различни по дух от американските.
Пример за корейски сериал, който имитира западния стил, е Игра на калмари - всъщност самият му създател споменава в интервю, че се е вдъхновявал от западни продукции. Затова и му е било странно, че това се превръща в пример за корейски сериал на запад...
Вижте "Великолепната седморка". Японският му оригинал май никой не го е гледал извън Япония,но американският "плагиат" е световно известен.
Това, че ти не си гледала филмите на Куросава, не значи че и другите не са ги гледали. Даже самураите са с по-висок рейтинг и не са единственият филм, на който американците са направили римейк.

# 443
  • Бургас
Започнах Гениалната приятелка, много хубав толкова ме докосва и ме кара да се замислям върху много неща....Страхотен!!

# 444
Да, страхотен е, завиждам на хората, които сега го гледат Simple Smile само последният сезон не ми се понрави особено, но пак беше ок.

# 445
От съвременните руски сериали много ми хареса Триггер. Три сезона са до момента. Краят подсказва, че ще има и четвърти. Максим Матвеев е в главната роля - чаровен, млад актьор.

# 446

И аз отдавна се чудя, защо доста хора пренебрегват руските. Има много хубави и по нищо не отстъпващи на американските/английските сериали и филми. Особено кримките.
Същото се отнася и за азиатските сериали и филми, не само тези, които са в популярните платформи в последно време, защото са яхали корейската вълна от последните 3 години.
[/quote]

Помните ли "Бригада"? За мен един от най-култовите руски сериали. И страхотно предава атмосферата на 90те години.
А азиатските сериали са много популярни. Има много теми, посветени на тях в този форум.

# 447
От съвременните руски сериали много ми хареса Триггер. Три сезона са до момента. Краят подсказва, че ще има и четвърти. Максим Матвеев е в главната роля - чаровен, млад актьор.
Очаквам някога някой пациент да строши главата на героя на Матвеев. Буквално! Laughing В живота психотерапевтите никога не провокират пациентите си.

# 448
Ех, Бригада - колко страдах за Саша Белый. Сетих се и за друг сериал със Сергей Безруков - Участък. Там е в съвсем друго амплоа - на участъков милиционер в едно селце. Кадри от филма са в клипа на Любэ към песента  Берёзы.

# 449
"Кухня" с Дмитрий Нагиев също е интересен и смешен...

Общи условия

Активация на акаунт