Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 359
  • 404
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, какъв препарат използвате за превенция срещу запушване на мивката? Гледам, че повечето подобни продукти съдържат сода каустик. Знаете ли някой, който е една идея по-щадящ и да не съдържа въпросната съставка?

# 16
  • оттам, откъдето започва България
Аз превантивно си сипвам сода бикарбонат и след това обикновен оцет да шупне. Оставям да престои и пускам гореща вода.

# 17
Аз превантивно си сипвам сода бикарбонат и след това обикновен оцет да шупне. Оставям да престои и пускам гореща вода.
Благодаря! А колко често го правите?

# 18
  • оттам, откъдето започва България
На месеца поне веднъж.

# 19
Аз ползвам Тубофло за студена вода.

# 20
Използвам А1 за канали, сиво шише е със зелен етикет.
Имаме споразумение със съседите от блока да не се използват сухи препарати, от сорта на Тубофло. Преди няколко години се наложи спешен ремонт на канализацията, беше станала каменна тапа от тях. С професионална машина не можеше да се разбие и сменяха тръби.

# 21
И аз ползвам А1

# 22
  • Mediterraneo
Аз пък ползвам сода каустик без особени притеснения. На гранули е тази, която продават в супермаркетите. Слагам я без да я разтварям, по указанията на етикета. След половин час кана вряла вода, чиста работа. Мивката не се е случвало да се запуши, но сифонът на ваната- да. Почиствам с едно дълго нещо като пружинка заседнала коса, слагам содата и всичко е ок. Да, знам, че може да предизвика наслоявания, но веднъж на 6-7 месеца не е кой знае каква честа употреба.

# 23
Каквото и да ползвам ...тъй доста използвам мивката дори изхвърлям отпадъците и след това ги прибирам в коша... На шест месеца винаги ми се запушва и се налага отпушването и ръчно...

# 24
Препоръка за препарат за силно замърсена фурна? Пробвах всякакви известни марки и нищоо. Та, ако някой е намерил решението да сподели! Интересно ми е хората които продават втора употреба такива уреди с какво ги почистват, че са като чисто нови?

# 25
Напръсках обилно с обезмаслител и облепих с домакинско стреч фолио. На следващия ден почти всичко беше се отделило от фурната. Останалото изтърках с тази розова гъбка.

# 26
Препоръка за препарат за силно замърсена фурна? Пробвах всякакви известни марки и нищоо. Та, ако някой е намерил решението да сподели! Интересно ми е хората които продават втора употреба такива уреди с какво ги почистват, че са като чисто нови?

HMI Ovenlord
Проблем е само поръчката. Не съм го открила във физически магазин за сега. Първият е по-добър от двата.

# 27
  • София
Точно този препарат се продава в кварталното магазинче за хранителни стоки до нас (София, Младост 4). Възможно е и в бриколаж/практикер да съм го виждала.
Хубав е, бих взела пак като свърши.

# 28
Напръсках обилно с обезмаслител и облепих с домакинско стреч фолио. На следващия ден почти всичко беше се отделило от фурната. Останалото изтърках с тази розова гъбка.

Здравейте, купих си същата гъба, но много е твърда. Питам ви кисне ли се в гореща вода ,когато се използва за пръв път?

# 29
Не съм я киснала преди първото използване. Намокрих я и омекна. Аз съм много доволна от гъбата. Нормално зацапване почиства и без препарат.

Общи условия

Активация на акаунт