Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 32 043
  • 468
  •   1
Отговори
# 30
ScrubMommy и ScrubDaddy гъбите са меки, когато се накиснат в топла вода и твърди, когато се накиснат в суха. Добре е да се има предвид, че дори и когато са омекнали, пак са по-твърди от обикновена гъба. Имам такива и много ги харесвам - чистят фраера и печката идеално.
За фурната имам препарат на Prouve, който е доста силен и задължително се използва с ръкавици, иначе направо може да смъкне кожата на ръцете.

# 31
А гъбите откъде ги купувате?

# 32
Аз я купих от Практикер.

# 33
А гъбите откъде ги купувате?

Аз поръчах от Лили заедно с Пинк пастата и техният спрей против петна.

Искам да препоръчам пяната за тоалетни на ДМ.Много икономична, не мирише прекалено много на препарат и чисти добре, дори без много дълго да трябва да седи.

# 34
Розовата паста наистина ли е толкова добра? За какво основно я ползвате?

# 35
Аз я купих, подведена от рекламите. Пробвах я за почистване на банята (с мнооого варовита вода сме). Никаква работа не свърши. Така стои, прибрана в килера.
С гъбите е същата работа. И с тях не постигнах ефект.

# 36
Розовата паста я използвах за кошницата и решетката на фраера, но спреят на същата марка май ми харесва повече. Иначе става за почистване на печки, за премахване на петна от дрехи (премахва дори блажна боя, ако петното се третира веднага с нея, а не се ползват други препарати), за почистване на врати, плотове, плочки... Аз съм в София, тук водата е мека, сигурно и това има значение.
Гъбата я ползвам за фраера, печката, мивката в кухнята и плотовете. Обмислям да започна да я ползвам и за съдове.

# 37
  • Somewhere far away
ScrubMommy и ScrubDaddy гъбите са меки, когато се накиснат в топла вода и твърди, когато се накиснат в суха. Добре е да се има предвид, че дори и когато са омекнали, пак са по-твърди от обикновена гъба. Имам такива и много ги харесвам - чистят фраера и печката идеално.

тези гъби за какво друго може да се ползват ?

# 38
За всичко. Чинии, плотове, плочки, врати и дограма.... Употребата е като на останалите домакински гъби.

тези гъби за какво друго може да се ползват ?

# 39
  • 1st floor
А каква е разликата между двата вида?

# 40
Двата вида на кое?

# 41
Двата вида на кое?
ScrubMommy и ScrubDaddy гъби

# 42
ScrubMommy от едната страна е като обикновена гъба, докато ScrubDaddy е еднородна. Прилагам снимки, дано стане ясно.

ScrubMommy - вижда се, че е от два пласта:

ScrubDaddy - еднородна:
.

Прилагам и линк към някаква стария с препоръки коя гъба за какво: https://www.firstforwomen.com/home/cleaning/scrub-daddy-vs-scrub-mommy

# 43
  • Русе

Харесвам я за петна и замърсявания, а за мазнини, тенджери,  загоряло дъно на тигана - определено не виждам обещания ефект. Но не оставам без нея - всякакви опити за изкуство на малкия от стени, маса, мебели пада само с нея; белите обувки светват, имаме на две места изкуствена кожа хапицерия - светва; врати шкафове, даже на скоро един доста захабен шкаф отвътре стана като нов и т.н. Simple Smile

# 44
Почиства много лесно всякакви емайлирани съдове. Вчера почистих до нов основния съд на Мултикукъра, кошницата за ЕФ, хубав филм остава на всякакъв фаянс, водата се отцежда по-бързо и има цели участъци по които въобще не се задържа.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 12:27 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт