Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 218
  • 404
  •   1
Отговори
# 375
Омекотяване на дрехите при мен има единствено от белия Ленор сензитив,изпробвала съм почти всичко.

# 376
За мен определено има разлика при пране С и БЕЗ омекотител.
С омекотител, някои от дрехите са мекички, а без омекотител са осезателно по-твърди.
Аз харесвах Коколино и Ленор, сега предпочитам само Ленор. Използвам наистина минимално количество, защото не обичам твърде силна и натрапчива миризма.

# 377
Пробвала съм Ленор, не останах доволна от трайността на аромата.

# 378
  • Пловдив
Maxima на Sano от парфюмната серия,Tesori d"oriente,Yumoş-Коколино в Турция,в БГ се намира лесно,тези омекотители ползвам и дрехите миришат и след сушилня(ползвам я целогодишно).

# 379
Откакто си смених пералнята, всички дрехи са много твърди, какъвто и омекотител да сложа. Изглежда, че по-новите модели перални са проектирани да пестят вода като не плакнат дрехите добре. Вече започнах след прането да ги пускам 2-3 пъти да се изплакват допълнително. Не мога да разбера и защо програмата за пране на 60 градуса трае почти 3 часа. Предишната ми пералня пееше за 1 час и дрехите бяха меки, дори и да не сложа омекотител. Сега съм накупила литри омекогители и няма никакъв ефект. Не мога да разбера дали развалиха формулите на омекотителите или функциите на пералните, но истински си жаля за старата пералня Аристон, която изхвърлих работеща на 26 години и старите миризливи омекотители.

# 380
Същата драма имам и аз, Пони, разбирам те напълно. С програма за един час, на 60 градуса, дрехите ми излизаха безупречно изпрани и ухаещи. Със старата, 20 годишна. Heart
Сега я чакам 2 ч. и отгоре, а качеството не е по-добро, камо ли двойно по-добро.
Омекотителят е същия, пералните се представят лошо, в сравнение със старите.
От моите опити с вариации на програми и обороти на центрофугата, защото на новата не мога да избирам ръчно градуси, стигнах до извода, че на 600 оборота излизат с близко качество като на старата. На по-високи обороти дрехите са твърди и без никакъв остатъчен аромат.
Но, това, че ми губи времето не мога да го променя. Sad

# 381
  • In transit
Пони, моите наблюдения са, че новите омекотители са много концентрирани и гъсти. На мен ми задръстват отделението за омекотителя. Много трудно намирам по-течни. Имам два, които ползвам и съм сравнително доволна от омекотяване и аромат(задържа се по праните дрехи до момента на обличане).
За розовото коколино говоря. Другия, който харесвам е синьото коколино с бергамот, но старата формула, която вече я няма. Нея я ползвам за хавлии и спално бельо. За съжаление, смениха опаковката и новата е с различен аромат. Sad Добре, че бях заредила и имам още малко. Ползвам и един италиански, който също трудно се намира. Sad

# 382
Сега я чакам 2 ч. и отгоре, а качеството не е по-добро, камо ли двойно по-добро.
Новите перални перат по-дълго, за да пестят вода и ток, не заради по-добро изпиране.
На моята аег има възможност да се съкрати програмата, нормалната програма е към 3 часа, мога да я съкратя на 2 или 1 час. Този бутон го открих наскоро, след няколко години употреба на тази пералня Joy  Не съм забелязала съкратената програма да пере по-зле, но и не съм прала силно замърсени дрехи.

# 383
То и аз не пера силно замърсени и не виждам смисъл да ги лангърка 2+ часа. Няма такъв бутон моята, Уърпул е. И старата беше същата, но переше прекрасно.

# 384
И моята е Уърпул. Когато си сменях кухнята, всички приятелки ми казаха, че няма смисъл да купувам скъпа пералня, че всички перат еднакво. Сега се чудя правили са били, или се подлъгах по цената на Уърпул

# 385
Пони, за съжаление ще кажа, че не са били прави - миналата година зетят взе AEG (не помня сега модела, трябва да питам) за ваканционната къща, в която и ние почиваме - и пере добре, и време се съкращава при необходимост, настройват се обороти, температура (за някои програми и в определен диапазон, което е нормално за типа тъкани и избраната програма - напр. няма да позволи да настроиш 60 градуса или високи обороти на деликатно пране или коприна), въобще...чудесна пералня. Моята последна е Neff - разполагам със същите опции.

# 386
И моята е Уърпул. Когато си сменях кухнята, всички приятелки ми казаха, че няма смисъл да купувам скъпа пералня, че всички перат еднакво. Сега се чудя правили са били, или се подлъгах по цената на Уърпул
Определено има смисъл от “скъпа” пералня и това е коментирано многократно в темата за Перални.
Накратко — евтините перални скапват материите и нервите.

# 387
Всички перални имат кратки програми. Обаче са предназначени за малко дрехи. Ако пералнята събира примерно 10 кг, то трябва да пере напълно заредена за 3-4 часа. Иначе няма да се изперат дрехите. Кратките програми обикновено са за 3-4 кг., някои дори за 1,5 кг.

# 388
Моята е с горно зареждане и за такива няма голям избор. Не е проблем марката, а новите технологии. Старата нямаше такава кратка програма, 15 минути. Не, че ще я ползвам с новата. Малко дрехи не пера, камо ли за 15 минути. Винаги зареждам пълен капацитет.

# 389
Аз нямам програма за 15 мин. , но имам "завеси", "якета", "ръчно", които са без предпране и са около час-два и са с по-малък капацитет. Рядко ги ползвам, тъй като почти винаги зареждам пълна пералня.

Общи условия

Активация на акаунт