Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 26 108
  • 407
  •   2
Отговори
# 360
  • В страната на бурите
Благодаря за мненията. Досега съм давала на пране, но последния път не се бяха справили добре. Иначе имам уред за пране и сушене, но той по- скоро пръска вода, а пътеката е с ресни и не се чисти добре. Чудя се дали препарата за пране има значение или си е до сушенето само.

# 361
Благодаря за мненията. Досега съм давала на пране, но последния път не се бяха справили добре. Иначе имам уред за пране и сушене, но той по- скоро пръска вода, а пътеката е с ресни и не се чисти добре. Чудя се дали препарата за пране има значение или си е до сушенето само.
Според мен е само сушенето. Препарата има значение до толкова дали напълно се е изпрала или е останала неизплакната разтворена мръсотия, но това и от плакненето зависи.

# 362
  • In transit
Wonder woman, казваш, че е пътека? Няма ли да се събере в пералнята? Аз имам един памучен килим в дневната, който пера в пералнята.

# 363
От сушенето е. Ако е дъждовно и влажно времето, дори и дрехите на простора може да замиришат така. Аз му казвам, че мирише "на влага".

# 364
За да мирише лошо, значи има останалата мръсотия. Нито е изпрана както трябва, нито е изплакната добре.
Не е от сушенето.

# 365
Не е от прането. Замирисва, ако се суши бавно. Такива, трудни за сушене неща, пера само в големите горещини. Аз бих я дала за пране

# 366
Според мен за да е толкова тежка и непоносима миризмата, е и недоизпрана (поне от препарата), и от бавното сушене. 

# 367
От кой омекотител сте доволни?
Имам една препоръка за сега за Максима.

# 368
  • оттам, откъдето започва България
Аз не съм усетила разлика при пране с омекотител или без, имам предвид за омекотяване.
Затова, когато реша да ползвам омекотител, избирам аромата, поне да ухае на хубаво прането. Confused

# 369
  • София
От кой омекотител сте доволни?
Имам една препоръка за сега за Максима.
Горе-долу всички са еднакво вредни. Simple Smile
Предимството на Максима е, че имат и дезинфекциращо действие.

# 370
Имам Maxima Baby Sensitive но Sano. Той е много концентриран. Много трябва да внимавате с дозировката. Ако се прекали, дрехите се плъзгат и лепнат. После трябва да се мие чекмеджето с топла.вода. Става лигаво и гадно. Рядко го употребявам. Май не омекотява. Има силен дълготраен аромат. Но в съчетае с гел.за пране Persil Deep Clean, има отварителен аромат. Прах чаршафите си преди 2 седмици и миришеха отвратително като ги изпрах с гел за пране Persil Deep Clean и посочения омекотител.
Вчера си изпрах чаршафите с перли на Lenor-в жълт цвят, невороятен аромат. Оттук-нататък само перли.ще използвам.

# 371
Има разлика. Понеже гладя цялото пране, дрехите без омекотител са по-твърди на допир. Плюс, че не са ароматизирани.

# 372
И аз потвърждавам, че с омекотител дрехите са действително по-меки, влакното е отпуснато и се гладят доста по-лесно. От няколко години обаче не ползвам омекотител, тъй като сушилнята го замества - от нея дрехите излизат по-меки, отколкото ако са сушени на слънце, а хавлиите - пухкави.

# 373
При мен няма разлика дали ще е с омекотител или без по отношение на мекотата. Но аз нямам сушилня (сигурно е фактор). Всичко ми е на стирка след съхнене, всякаква мекота се губи Cry По едно време ползвах парфюмните на Алвина, поне оставяха аромат...но сякаш ги развалиха. Та
от доста време не ползвам, но сега се вдъхнових и реших пак да пробвам, затова и търся препоръка в темата.
В крайна сметка, ако няма ефект за омекотяване, то поне да оставят някакъв по-траен мирис, а не докато простирам само.

# 374
Към течен омекотител Ленор нямам забележки. Други марки съм ползвала инцидентно и не са ми направили достатъчно добро впечатление, че да го сменя.

Общи условия

Активация на акаунт