Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 371
  • 404
  •   1
Отговори
# 345
Някой да е ползвал бг препаратите на Тедас - търся отзиви преди да купя.

# 346
Здравейте, предстои ни освежаване на апартамента, преди раждане. Бихте ли ми дали съвет за препарати, с които да се изчисти след това, да са по щадящи.

На фрош са по-щадящи. Може и да си направите домашни еко препарати, в интернет има доста варианти. Обикновено съдържат оцет обаче, не знам до колко ви понася миризмата му, но може и с лимон.

# 347
Останах много приятно изненадана (по препоръка на моя приятелка) от препарат за стъкла, собствена марка на Лидл.
Не оставя следи, не мирише както Медикс, т.е. никак не мирише 😀, но е чудесен.
Харесах и препаратът за тоалетна с хлор, наистина тоалетната става искрящо бяла, аз оставям за няколко часа, за да подейства.

За освежаване и бебе бих се доверила на Фрош. Белина по време на бременност - не.

Фуги - имаше хубав ДМ за баня, с оцет. И четкане.

# 348
Забвлязах, че в уплътнението на пералнята ни се събират отлагания/мръсотия.
Може би е от слагането на прекалено много прах за пране.
Може ли да ми препоръчате таблетки или препарат за почистването на тези отлагания?
Ще е идеално ако мога да го купя от  DM/Lilly или някой от по-големите вериги суперматкети.

# 349
Препарат за почистване на пералня има всякакви. Полезно е да се ползват, но уплътнението го чисти на ръка, защото там действието на препарата е ограничено. Мисля, че не само препарата, но и омекотителя допринасят (ако ползваш) или ако ползваш течен препарат. Слагай също така редовно Калгон. Аз спрях да ползвам омекотител. Слагам го само от време на време за някои дрехи. Забърсвай уплътнението след ползване, оставяй вратата леко отворена. Веднага след ползване аз махам чекмеджета и оставям така да се изсуши после си го пъхам обратно.

# 350
  • оттам, откъдето започва България
Може ли да ми препоръчате таблетки или препарат за почистването на тези отлагания?
Ще е идеално ако мога да го купя от  DM/Lilly или някой от по-големите вериги суперматкети.

Последно такава таблетка ползвах, но аз нямах някакви видими замърсявания.
Скрит текст:

# 351
Трябва да попивате маншона на пералнята добре с микрофибърна кърпа. Така също попиване на чекмеджето, гнездото му с друга микрофибърна кърпа, че първата е вече мокра,  и да почиствате дупката в гнездото, в която влизат перилните препарати. Голяма смрад се събира там. Чекмеджето го оставете да изсъхне за 2-3 часа и оставете вратата на терасата отворена да изсъхне и гнездото му, и барабана и маншона. Перете двете микрофибърни кърпи с препарат за чинии и ги простирате. Отнема 15 минути всичко това с прането.
Също четох, че се редуват течен и сух прах за пране. А за Calgon хората го препоръчват много рядко да се слага. Той причинява наслояване на мръсотия и прави положението още по-зле. Вече почти не го ползвам по препоръка на хора оттук, които ми дадоха съвет.
А омекотител ползвам рядко. После.задължително мия чекмеджето добре с топла.вода. От омекотителя се образува слузест и хлъзгав секрет. Представете си да не го измиете, какво наслагване ще стане и много трудно се чисти после.
Добре е да се включва.за почистване на пералнята на програма памук и 60 градуса поне 1 път в месеца. При новите модели перални има специална програма за почистване. Скоро не съм пускала пералнята на почистване. Сигурно от 3 месеца, че оттогава има тежък режим на водата и едва смогвам да опера.дрехите, като ставам в 05.30-05.45 сутрин.

# 352

Препарат за почистване на перални, собствена марка на Лидл, беше 3.99 лева - страхотен.

# 353
  • оттам, откъдето започва България
На ДМ е 4.99 лв. за 4 почиствания. Аз го взех с отстъпка талон ДМ и беше на по-ниска цена.

# 354
Веднъж в месеца пускам пералня на 90 градуса с таблетка за съдомиялна. Пробвала съм всякакви препарати за почистване на пералня, никой не почиства толкова добре. Аз също оставям отворена вратичката след пране и попивам с кърпа гумената част, но пак успява да се събира мръсотия. Даже исках да я сменям тази гума и в магазина ми казаха да не се занимавам - да напръскам първо със Savo за мухъл да се изчисти хубаво и после да си я почиствам с таблетка за съдомиялна.

# 355
А как разбирате, че препаратите за почистване на пералня не вършат работа, а таблетките за миална го правят?

# 356
При мен наслагванията по гуменото уплътнение не се почистват добре с препарат за пералня. С таблетка за съдомиялна се вижда разликата, барабанът също свети.

# 357
  • В страната на бурите
Момичета,  моля за съвет. Изпрах у дома под душа дебела тежка пътека за под, цеди се в банята, после я оставих на сушката вкъщи да доизсъхне уж, после на терасата, но сега мерише ужасно! Направо не мога да я внеса вкъщи. Според мен от бавното сушене (съхна няколко дена и вече температурата не е 30 градуса). Прах я с течен Ariel и после с пяна за килим. Препоръчайте с какво и как да я препера?

# 358
Изсуши я колкото можеш и я дай на индустриално пране. Ако не е мухлясала до сега, ще ти я върнат спасена.

# 359
Дай я на автомивка за пране. На това време е трудно да се перат и сушат подобни неща.

Вече е свършило при теб, но принципно килими бих прала само на автомивка или с уред за пране и сушене едновременно.

Общи условия

Активация на акаунт