Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 16

• 25 738
  • 406
  •   3
Отговори
# 255
  • In transit
Морковелка, иноксовата мивка вкъщи мм я чисти с препарата на Хайтман за стъклокерамика и стомана. Не трябва да се държи дълго обаче, като се намаже, защото сваля много фин слой от повърхността... поне така си мисля, защото на гъбата остава сив слой. Ежедневно си я почиствам с гъбата след миене, но с този препарат става, като нова.

Сегашната опаковка може да се различава... в нета видях поне 3 различни вида опаковка, но съдържанието е същото.
ДМ имат подобен препарат, който също е добър и мирише една идея по-приятно.
Вместо с прах за пране, може да се мине само със сода бикарбонат със същия успех.

# 256
Аз окепазих точно така една иноксова мивка. Напръсках я с някакъв препарат да я чистя, а отидох някъде или я забравих и стоя цяла нощ, че и на другия ден май до следобед. Като я измих имаше тъмни следи на места, опитах да ги изтъркам и да ги махне не успях. Явно и е паднало някакво покритие на тези места от препарата.

# 257
Мивка инокс почиствам с доброто старо Бинго. Чисти отлично. Единствено малко трудно се отмива на 100%, някакси остава едно финно покритие, което добре трябва да се премахне. Иначе е топ.

Посъветвайте ме с какво мога да заменя турското Fairy за миене на съдове? И то вече не е това, което беше...

# 258
Става и още как, но с накисване.
Побелял кран и слушалка на душ, неподдържани с месеци, натопени в леген с оцет/ имах едно голямо шише /.
Без търкане , извадих като нови.
Само че това е инцидентен случай, няма кой да разглобява и сглобява.
Иска се редовно почистване, за да няма отлагания , които после се чистят трудно.
Това е обяснено много добре от Херберт Синер през 1959 г, и тази диаграма е показателна: Като деца имахме упражнение да поставим кокоше яйце в оцет за 24 часа или повече. Във вашия случай химията е подпомогната от фактора време.
Нямам познания в конкретни марки и т.н., Жабата обаче ме е впечатлила като добър такъв за ръчно измиване на съдове. Дали техния продукт ще е добър за котлен камък - нямам представа, не съм го ползвал. Може би да, но може и да не е. От години има намаляване на качеството на продуктите за битова химия, било за поевтиняване на продукта, било заради идиотски европейски регулации. Отделно не е ясно какво точно се продава тук и там, въпреки еднаквия етикет. И както сте написали, се изисква регулярно почистване, за да няма после проблеми.

# 259
Мивка инокс почиствам с доброто старо Бинго. Чисти отлично. Единствено малко трудно се отмива на 100%, някакси остава едно финно покритие, което добре трябва да се премахне. Иначе е топ.

Посъветвайте ме с какво мога да заменя турското Fairy за миене на съдове? И то вече не е това, което беше...

На Сано. Ще останете доволни.
https://hygiene.bg/preparat-za-izmivane-na-sdove-i-pribori/

# 260
  • софия
Морковелка, иноксовата мивка вкъщи мм я чисти с препарата на Хайтман за стъклокерамика и стомана. Не трябва да се държи дълго обаче, като се намаже, защото сваля много фин слой от повърхността... поне така си мисля, защото на гъбата остава сив слой. Ежедневно си я почиствам с гъбата след миене, но с този препарат става, като нова.

Сегашната опаковка може да се различава... в нета видях поне 3 различни вида опаковка, но съдържанието е същото.
ДМ имат подобен препарат, който също е добър и мирише една идея по-приятно.
Вместо с прах за пране, може да се мине само със сода бикарбонат със същия успех.
И аз с това чистя и с Пинк паста.
Преди малко пробвах предложението с прах за пране (имам останал малко в едната опаковка и исках да го оползотворя), но ще си остана на тези препарати. Може да взема от препарата на ДМ. Не че не изчисти, но повече ми харесва ефектът от пастата.

# 261
  • оттам, откъдето започва България

Пробвай препарата собствена марка на К.
Скрит текст:

Три вида са - балсам, с мента, с лимон. 1,49 лв. е цената за литър. И да не ти хареса, ще му намериш приложение

# 262
Имам я пастата на Хейтман, това беше първият препарат, който купих, след като се сдобих със стъклокерамичен плот. По принцип съм почитател на Хейтман, но този препарат ми се струва доста слаб и нежен. За плота ползвам най-вече Циф крем. Също е доста нежен, но като че ли повече чисти. Накрая избърсвам с гланциращата кърпа.

# 263
  • софия
Не заменям препарата на Хейтман за друг за плота, а не е да не съм пробвала различни за 20 години. С него плотът светва като нов. Покрай плота го открих и за почистване на протектора на плота, който от едната страна е матов, а от другата блестящ, и за мивката, която е инокс.

# 264
  • In transit
И аз го ползвам за плота, понякога остават кръгове от някой тиган, като се нагрее повече. Идеално почиства, иначе ежедневно си го минавам с мокра кърпа.

# 265
Трябва да го опитам пак за плота, в началото чистих с него 1-2 пъти и нещо реших, че не върши работа. Чистя плота след всяко готвене, не го оставям да загаря.

# 266
  • In transit
Pony69, пробвай с мокра кърпа от лидлъските xxl и домакинска суха след това. За мен е силен този препарат, за да го ползвам след всяко ползване. Може би зависи и колко време се оставя да действа.

# 267

https://www.supermag.bg/chemistry/pochistvashti-preparati/Prepar … ti/view?iid=53297

Ей този препарат търся от години.
Някой знае ли нещо?

# 268
Жалко, че не е наличен вече.

# 269
За иноксовата мивка съм най-доволна от този. Български и се справя отлично. За пореден път го показвам.

Общи условия

Активация на акаунт