Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 792
  • 322
  •   1
Отговори
# 135
Това с Коледните звезди май е повсеместно newsm78
И моята се е заковала на едно място и неще да прецъфтява, а трябваше много отдавна да съм я изрязала #Crazy Grinning

# 136
Рано, не рано аз моите ги посях преди 20 дена(семена). За колко време горе-долу покълват, знаете ли?

мисля за около 2-3 седмици
Моите покълнаха за седмица.

да ви разкажа за моя случай.
посях петунии и декоративни ягодки.още на първата седмица покълнаха-бях много щастлива и горда.насадих после всяко коренче в отделна саксия и чакам.но видях,че нещо листата на са като на петуниите,какво се оказа-това са плевели  Joy
добре че бях оставила съндъчето с посева и отбрах петуниите,които преди 2 седмици покълнаха.
сега изкорених плевелите(ама как бяха дръпнали само) и насадих истинските растения.
а дори бях пуснала пост тук,че раздавам птунии.леле,ако бях дала на някой плевели-да стана за срам  Blush
в крайна сметка,петуниите и ягодите покълна за месец.

# 137
Това с Коледните звезди май е повсеместно newsm78
И моята се е заковала на едно място и неще да прецъфтява, а трябваше много отдавна да съм я изрязала #Crazy Grinning

на мен вчера ми цъфна коледарчето.ама то моето май спазва китайската нова година(или някоя друга),та затова не цъфна декември  hahaha

# 138
  • София
Набърквам се в темата с въпрос за роза:
Имам едни стрък бяла роза (от букет), която във вазата започна да си пуска филизи - на всяко място, където е било отчупено листо, сега прорастват клончета. Въпросът е дали мога да я посадя в градината и как?

# 139
Можете ли да ми кажете с какъв инсектицид морите щитоносната въшка, че не мога да се преборя с нея. Залепила се е на юката, на двата бенджамина и на още две цветя. Пробвала съм да мия цветята, на само така не става.

# 140
Набърквам се в темата с въпрос за роза:
Имам едни стрък бяла роза (от букет), която във вазата започна да си пуска филизи - на всяко място, където е било отчупено листо, сега прорастват клончета. Въпросът е дали мога да я посадя в градината и как?

изчакай да пусне хубави коренчета и я засади

# 141

Четох, че трябва да се сложи в пръст и да се захлупи с шише отгоре. Виж тук

# 142
От този стрък роза режеш парче, което да има 3 пъпки. Забождаш 1/3 в земята, т.е. едната пъпка да остане в почвата, слагаш малко тор (оборски, ако имаш), поливаш и захлупваш с по-висок буркан или пластмасово шише, на което си отрязала дъното. Не е хубаво да е на много слънчево място докато се вкоренява. Така стои цяла година като го поливаш и ториш понякога. На втората година махаш буркана, пресаждаш на слънце и си имаш нова роза Simple Smile
Аз поне така правя.

# 143
  • Карлово
Можете ли да ми кажете с какъв инсектицид морите щитоносната въшка, че не мога да се преборя с нея. Залепила се е на юката, на двата бенджамина и на още две цветя. Пробвала съм да мия цветята, на само така не става.
Айкън! Продава се в земеделските аптеки, не в цветарските магазини

# 144
  • Пловдив

На мен ми препоръчаха Detral. И аз тези дни ще ходя да търся, ако не го намеря ще си взема "Айкън".

А пробвали ли сте да отглеждате градинска роза в саксия и развива ли се нормално, че в Бриколажа са пуснали резници на рози с много изящни цветове?

# 145
  • София

Това все едно аз съм го писала, но бенжаминът е един. На мен също ми казаха да моря с Детрал, но ще не съм го открила. Мих листата, видимо няма нищо по юката, но бенджаминът ми иде да го  newsm28 newsm28 newsm28

# 146
  • Пловдив
Рано, не рано аз моите ги посях преди 20 дена(семена). За колко време горе-долу покълват, знаете ли?

Шегуваш се, нали?

# 147
Благодаря момичета! Все ще намеря една земеделска аптека в Бургас и ще пробвам и Айкън, и Детрал, дано да стане!
А пробвали ли сте да отглеждате градинска роза в саксия и развива ли се нормално, че в Бриколажа са пуснали резници на рози с много изящни цветове?
Гледала съм в голяма саксия на терасата, цъфтеше като луда, но миналата зима измръзна, не я прибрах навреме. Сега и аз пак смятам да си взема от Бриколажа, даже днес ги гледах,но не можах да си избера.

# 148
  • Пловдив
Аз си избрах, но мъжа ми беше с мен и нямаше как да награбя цял наръч и просто отминах, но си заплюх светло синята(леко лилавееща) и   една пурпурна и...

# 149

Шегуваш се, нали?
Стига де!

Общи условия

Активация на акаунт