На море в Гърция 2013 - IV

• 74 048
  • 738
  •   1
Отговори

Халкидически полуостров
Обща информация и настаняване,
още настаняване,
още
и ощe едно
Районът на Никити - хотели и плажове
За любителите на Ситония
Плажовете на Халкидики - по райони и азбучен ред
Халкидики с деца - развлечения, детски клубове, педиатри и т.н.
Вурвуру - много нагледна карта с къщи, вили, студиа и плажове
Наемане на лодка във Вурвуру
Организирани улични пазари в Халкидики

Обща информация за пътувания в Гърция
Изчерпателен сайт с отвратителен интерфейс
Британски, с полезна информация
Любимият ми сайт за Гърция - на Мат Барет. Незаменим!
И един от портфолиото на NY Times

Български сайт за резервации в Северна Гърция
И още един български
Къмпинги в Гърция
Къмпинги в Гърция - на български
Кавала и околностите

Някои близки и по-далечни острови
Тасос
Скиатос
Скопелос
Сирос
Санторини
Български портал за Закинтос и също за Корфу
Гид за Родос, и по-накратко за другите Додеканези
остров Кос
Български фенсайт за Лимнос
о-в Амулиани, Атон
полуостров Пелион (не е точно остров Simple Smile)

По пътя
Разписания на фериботите
И още един сайт с разписания
Прогноза за времето в Гърция
Прогноза не само за времето, но и за температура на водата
Сайт с газостанциите в Гърция
Летище Атина, връзки с града и пристанище Пирея
Пътят през Златоград, описание и снимки
Магистрални такси
Глоби за пътни нарушения
Полезен сайт на ЕС за пътуване в Европа

Банкови преводи до Гърция - някои възможности
Асет банк - 5 евро за клиенти на банката, източник
ОББ - откриване на еврова сметка 2 лв., превод - 6 лв. към сметки в National Bank of Greece, източник
Емпорики банк - 3-4 лв. и за външни клиенти, към сметка в Емпорики, източник
Пиреус банк - откриване на сметка 2 лв., превод 10 евро към същата банка,източник
Dbank (бивша Демирбанк) - около 5 евро за клиенти на банката, източник
Условия на Уестърн Юниън

Документи за пътуване:
1. Лична карта или паспорт за възрастните
2. Червен паспорт за дете под 18 г. (над 14 може и с лична карта)
3. Ако родителите нямат брак или са с различни фамилии - копие от акт за раждане на детето.
4. Ако пътува с един родител - нотариално заверено пълномощно от другия+копие от акта.
5. Документи за колата - като в Бг. Зелена карта в рамките на ЕС не е изискуема.

Старите теми: На море в Гърция 2013 - III, На море... 2013-II, 2013 - I; На море в Гърция - 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1

# 1
Благодаря за хубавата и много полезна тема  Simple Smile

# 2
  • София
Параход   bouquet Страхотно оформена тема! Вече нямам търпение да е 20 юни  Mr. Green

# 3
Благородно завиждам на завърналите се. И аз чакам с нетърпение юни да видя моретоV
За оформянето на тамата   bouquet

# 4
  • с/у ОколоМръсТното
Благодаря ти, Параход!
Много е красивичка новата тема   bouquet

Вив, така е за Крузо-то... около 400м. са до плажа. Ей го къде е  Grinning

# 5
  • София
Хоп в една от любимите теми! Параход   bouquet

И аз чакам по-подробни разкази. Simple Smile Толкова народ замина за Гърция по празниците. Laughing
Да се похваля. Май се доредих за 3 дена до Гърция около 24-ти. Grinning  Иначе бях на Великден на Джердапската клисура в Сърбия. Изключително живописно.  Peace Heart Eyes

# 6
  • София
 smile3525 за темата!  Simple Smile

Шани, моите дати са заети. Не съм се спряла да търся идеалното място за почивките ни, въпреки че имаме резервации и за юнското, и за августовско-септемврийското море.
Избирам за лято 2014 вече.... Не е истина колко много места са напълно заети за целия летен сезон на 2013.

# 7
  • София
Параход   bouquet
Може даже и повече от 400 да са - пътечката обаче е равна, през една горичка, което обаче не пречеше българските гости целокупно да се паркират баш на плажа Sunglasses

# 8
  • София
Параход, отново благодаря за темата.  bouquet
След септемрийското ни 10 часово връщане от Северна Гърция, тази година предпочетохме да не я посещаваме по време на особено дългите български празници. Иначе вече нямам търпение.
Нека някой да сподели как е пътя в зоната на ремонтите преди Кулата. Задръстване има ли и бавно ли става минаването?

# 9
Параход ,
Благодаря.Всъщност имах предвид 100лв на вечер на човек и lagomandra hotel и lagomandra beach hotel са ни в бюджета, поне според посока.ком, но някак си, знам ли, не ни спечелиха от пръв поглед.

# 10
  • Пловдив
Мога да дам отзиви за плажът пред хотел Манго, водата прекрасна, но плажът нощно време се посещаваше от животни (според нас) и беше миниран с изпражнения, които не се почистваха, а се зариваха в пясъка. Към 11ч. след прекопаването на децата на пясъка, започваше да се носи един аромат  Sick ,2 пъти го посетихме и не потретихме.
п.с. Имахме и съмнения,че някои от сърбите от хотелската част могат  да го използват за тоалетна нощно време.

# 11
  • София
Параход благодарности за новата тема     bouquet

Мога да дам отзиви за плажът пред хотел Манго, водата прекрасна, но плажът нощно време се посещаваше от животни (според нас) и беше миниран с изпражнения, които не се почистваха, а се зариваха в пясъка. Към 11ч. след прекопаването на децата на пясъка, започваше да се носи един аромат  Sick ,2 пъти го посетихме и не потретихме.
п.с. Имахме и съмнения,че някои от сърбите от хотелската част могат  да го използват за тоалетна нощно време.

За плажа Калогрия ли става дума  - там имаше хотел Манго - това е любимият ни плаж на Ситония, жалко ако е станал така, както го описваш.
Но това още повече затвърждава намерението ми ако изобщо стигна тази година до Гърция (че нещо се закучват нещата   Sad  )  да не е на Халкидики.

# 12
  • с/у ОколоМръсТното

След септемрийското ни 10 часово връщане от Северна Гърция,

ах, ах... и аз бях в него... отврат беше.

Вивчо, аз още за море 2013та нищо не знам, ти чак за 2014та гледаш  Hug

# 13
За хотела питах, плажа го посещаваме редовно и не съм забелязала описаната картина... но кой знае как са се развили събитията (последно беше през май и юни 2012 г., после се отвяхме в други посоки). Освен това заливът е доста дълъг и между хотела и бийч бара са над 500 метра, не знам защо биха били път сърбите чак дотам, че да се облекчат Grinning

Дани24,
за Лагомандра бийч има няколко конкретни отзива в темата, потърси ги, може да те ориентират. Единият беше на bibi.

Миналата година по 24-и май се връщахме от Турция, но за по-напряко през Гърция и Кулата Grinning, та поседяхме около 2 часа в задръстването някъде на Е79. Беше все едно си на Канала в час пик.
Аз също се надявам на актуални и конкретни отзиви за ремонта и отбивката по Е79, мисля, че ще бъдат полезни на мнозина.

# 14
Благодаря и аз за новата тема. Още по-прекрасна е станала.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт