На море в Гърция 2013 - IV

• 74 065
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Вила Великула
запис и от мен

# 31
hetera много места отговарят на изискванията ти. Просто търси апартамент, а не студио.  Simple Smile  От личен опит мога да препоръчам Дафни в Никити. Зависи какви цени ще ви дадат за апартамент и дали са свободни вашите дати. Вила Деспина в Халскидики Касандра също отговаря напълно на изискванията.

Вече нямам търпение  Simple Smile Добре че резервирах юни, че до септември нямаше да издържа.

# 32
  • София
  bouquet, чудесен късмет за почиващите беше прекрасното топло време по празниците, дори и на Черно море имаше къпещи се. Това вместо запис, че с "извести" нищо не става...

# 33
  • София
millenitta много благодаря!!!Сега ще пиша и на двете места:)

# 34
Моля, препоръчайте хотел/апартамент на о.Елафониси, Пелопонес.
Засега набелязах тези студия в южната част и тези нови апартаменти в градчето.
Нещо друго интересно?
Поради горещото време вече открихме сезона край Варна  Heart Eyes

# 35
Търся идеи за септемврийско море. Иска ми се някъде по-на юг, но да не е остров. Някое красиво градче с палми и цветя. Хубав плитък плаж. Някакви идеи?  Simple Smile

Хетера, ако е удобно, пиши после каква цена ти дават от Деспина.

# 36
Здравейте,имам питане към пътувалите с кола- задължително ли е карането  ли с включени светлини,така ,както в България?В линка на стр.1 видях- "При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро". newsm78
  bouquet

# 37
Чудесно оформена тема. Нямам търпение да дойде август....

# 38
Здравейте,имам питане към пътувалите с кола- задължително ли е карането  ли с включени светлини,така ,както в България?В линка на стр.1 видях- "При включени дълги светлини (освен в случаите на мъгла, снеговалеж, пороен дъжд) глобата е 80 евро". newsm78
  bouquet
В Гърция се кара с изключени светлини денем, дори след всеки тунел има знак да си ги изключиш. За къси обаче не би тябвало да глобяват. Ние сме карали така , малко се чудят Simple Smile

# 39
  • София
Хубава снимка на първа страница на новата тема  smile3525

И аз искам да разбера колко офроуд е трасето от Сандански до Кулата Rolling Eyes

Изобщо не е офроуд, има си хубав асфалт. И е за кратко това обиколко маршрутче, изобщо не е дълго. Забрави го като проблем, не го мисли  Peace

# 40
Една добра оферта за уикенд в Гърция
http://vacanto.bg/offers/Nezabravim-uikend-v-Athena-Pallas-5-s-v … ri.html?affid=493
а днес отивам да подновявам паспорта на детето, да не казвам,, че съм го забутала стария някъде и сигурно ще ни глобят Cry

# 41
  • София
Параход, благодаря за прекрасно оформената тема!   bouquet

Много ми е любима тази тема! Очаквам с нетърпение разказите на хората, които бяха в Гърция по Великден. Мои колежки се прибраха оттам с чудесен тен, казаха, че било 35 градуса и водата е била топла, къпали са се:) Морският сезон е открит!

# 42
Поздравления за темата, Параход!   bouquet
Пропуснах няколко теми, защото за идващото лято вятърът ме завя в друга посока, към Адриатическото крайбрежие на Италия, и си мислех, че Гърция няма да ме огрее тази година и прекратих планирането за там, но ето че на Великден се оказахме във въпросното Порто Куфо. Grinning
Супер беше, почерняхме, че дори и поизгоряхме. Моренцето беше още студено, но се къпахме, разбира се. Особено към 3-4 часа следобяд дори ставаше за плуване и гмуркане. Wink
На Великден бяхме в Неос Мармарас, защото там била най-хубавата църква в района, много ми хареса как посрещат празника. Направи ми впечатление как местните отиват в църквата, официално облечени, със свещите в ръце, имаше атмосфера и някакво тържествено настроение. Имаше, разбира се, и доста българи, сърби и др., които се отличаваха по плажното облекло. Rolling Eyes
Точно в полунощ започнаха фойерверки от сушата и от няколко корабчета, които се приближиха до брега (църквата е до морето). Цялото преживяване беше вълнуващо.

Иначе бяхме в апартамент в Мелитон: http://www.studios-meliton.gr/en/index.html
Вътре е съвсем прилично, пипнато е, мебелите са качествени, но банята е зле, тясна и нефункционална. Градината е разкошна, чадъри и шезлонги се ползват безплатно на плажа.
Малко надценено сякаш като цяло, но човек в общи линии си плаща за гледката, която е приказна (хубавото е, че всички студиа и апартаменти гледат към морето).

Хотел Порто Куфо е в непосредствена близост, не съм влизала, но отвън по-луксозен изглежда, на мен обаче не ми хареса как е организиран плажът там, а и градината на Мелитон е по-хубава.

За пътя - нищо толкова екстремно няма в отбивката, за няколко минути се минава, забавянето е пренебрежимо малко.

# 43
Благодаря от сърце на всички, които ми отговориха и посъветваха за злополучната ни резервация в Катерини.  Hug 
Малко се поуспокоих , да сме живи и здрави да отидем и да се върнем, пък догодина ще постъпя по-разумно първо ще чета Confused.
Продължавам да слредя с интерес темата за информация, че както казах това ми е първо пътуване. Даже ще поровя и предните теми.

Параход, темата , която си направила е прекрасна!   bouquet

За пътуването с кола, четох по разни мъжки форуми, че светлините когато са включени само се набиваме в очи, че не сме гърци , отдалече. Аз обаче мисля да си карам на къси. Да ме виждат отдалече ... Че както ще съм се спекла  ... Laughing

Как е карането по техните магистрали - напират ли много като джигитите тук, или не те притискат?

# 44
  • Пловдив
благодаря за темата!
нашето моренце наближава и виждам сте споменали с добро мястото, на което отиваме. CHROUSSO village. благодаря за снимките, разгледах ги с интерес, даже може още да гледам, ако качиш!

при нас стана малък проблем, че морето ни съвпадна с едни дела и сега се опитваме да изместим морето към по-ранна дата. и си мисля да направим още 1-2 нощувки някъде по средата на пътя(не заради дължината на пътя разбира се) или близо до нашето място...за да видим и постоим повечко.
говорим за нощувка на 18-19 юни, отиваме през сандански към долната част на касандра. Мислите ли, че е  добре да се нощува след Солун някъде и къде? За да бъде пак удобно да се тръгне към ръкава и да не сме се отклонили от пътя много? И все пак да има море и нещо за правене - разходка, да зяпаме природа? в самия солун предложение?

Общи условия

Активация на акаунт