Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 797
  • 322
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Кой разбира от драцени? Дадоха ми една болнава уж да я закрепя, но аз май ще я довърша. Казаха ми ,че трябва да й отдрежа разклонинията и да ги сложа във вода, но тъй като ги гледам те ще изгният. Какво да правя?
Отчупваш връх и го слагаш директно в пръст.
Градинска роза имам в саксия- на южна тераса, даже две. Но тази година нещо ми изглеждат изсъхнали; рано ли е да очаквам разлистването им?

# 151
За да не се похаби върха на драцената е желателно да пусне поне 1см коренчета във вода.  Peace

В предишната тема пуснах обяснение+линк и за друг метод на размножаване на драцени (моята е маргината и си пусна коренчета).

Аз все още чакам нещо да се покаже от петуниите. Да видим дали ще дочакам изобщо  newsm78.

# 152
  • Карлово
Да се похваля, че лимонът ми има пъпки, тази година май ще ям домашни лимончета. И кливията ми също цъфна Grinning

# 153
Да се похваля, че лимонът ми има пъпки, тази година май ще ям домашни лимончета. И кливията ми също цъфна Grinning
И моята кливия цъфти, направо неприлично пищен цвят Laughing
А лимонът ми всяка година цъфти, връзва и... накрая всички плодчета окапват. Що ли? Ти къде го държиш?

# 154
  • Карлово
Април месец го изнасям на двора, зимата е в една неотопляема стая. А за плодчетата-ако на клочне са повече от две-три, ги махам, някъде около 15 оставям общо на цялото дръвче. Моят също цъфти, но миналата година не върза, надявам се тази да има лимончета.

# 155
някой да продава растение Алое (ама да е над 3 годишно)
 и да е от Варна  Embarassed

# 156
  • София
ох момичета, моето диваненце ми гепи връхчето на цикаса и го октъсна, на новото листенце, ехххххххх диването му с диване, ама аз съм си виновна, като я държа на ниско, на земята... много ме е яд. който гледа цикас да ме посъветва? ще изкара ли листчета или ще замине и тази пръчка  ooooh!

# 157
ох момичета, моето диваненце ми гепи връхчето на цикаса и го октъсна, на новото листенце, ехххххххх диването му с диване, ама аз съм си виновна, като я държа на ниско, на земята... много ме е яд. който гледа цикас да ме посъветва? ще изкара ли листчета или ще замине и тази пръчка  ooooh!
Изчакай да порастне листото, може да е останала част от него. Но те съветвам да вдигнеш цветята нависоко, не само за тяхно добро, но и заради детенцето. Има доста токсични растения-по-добре да няма досег с тях, докато не се научи да не ги пипа, яде и какво ли още не. Поинтересувай се, кои са токсични и си прегледай градинката.

# 158
 Embarassed някой да знае как се гледа алое  newsm78
 мерси

# 159
 мерси

не обича да се полива често.пряката слънчева светлина не му е проблем,дори е за предпочитане.добре е саксията да е с хубав дренаж,за да са ''изцежда'' водата
като цяло не изисква големи грижи

# 160
 мерси

не обича да се полива често.пряката слънчева светлина не му е проблем,дори е за предпочитане.добре е саксията да е с хубав дренаж,за да са ''изцежда'' водата
като цяло не изисква големи грижи

ох добре
 мерси мила
днеска си го купих ама  хич не съм цветарка
трябва ми за лекарство
 Hug  bouquet

# 161
ох добре
 мерси мила
трябва ми за лекарство
 Hug  bouquet

за лекарство май трябва да е над 3г.  Thinking
сигурна ли си ,че е алое.много се бърка със столетника

ето ти едно линкче   http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=140

bouquet

# 162
ох добре
 мерси мила
трябва ми за лекарство
 Hug  bouquet

за лекарство май трябва да е над 3г.  Thinking
сигурна ли си ,че е алое.много се бърка със столетника

ето ти едно линкче   http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=140

bouquet
точно такова е
и ме увериха че е над 3 годишно - лекарството май е доста популярно
мерси мила  Hug  bouquet  bouquet

# 163
майка ми гледаше дълги години и беше станало огромно,с много разклонения.наш семеен познат се разболя от рак и лекарите му бяха казали една рецепта.дадохме им цялото растение

# 164
  • Пловдив
 мерси

Аз бях забравила моето алое в един ъгъл на балкона цяла година без поливки, светлина и каквото и да било. Shocked Ми живо и здраво е. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт