Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 337
  • 322
  •   1
Отговори
# 225
Найка, значи не е чак толкова сенчест двора. Peace Мисля, че спокойно можеш да гледаш цъфтящи цветя. Само ще се съобразяваш което обича повече светлина да е на по-светлите места. Наистина може и на място, където изобщо не пече да се гледат цветя, но: 1-трябва да има достатъчно разсеяна светлина и 2- със сигурност няма да развият пълната си красота и качество.  За да обогатиш почвата има много начини. Попопулярните са: да внесеш наесен оборски тор и да го заореш (вкопаеш) в земята; да разхвърляш комбиниран тор и също да го вкопаеш; ако е много лоша самата почва да се махнат камъните; може да се внесе пясък, ако е глинеста; а най-икономичния начин е да изкопаваш по-голяма дупка, за самото цвете и да я запълваш с купена почва и др. Зависи от средствата и големината на двора. Peace

# 226
 Ще на правя последното Simple Smile) Благодаря,  вдъхна ми надежда:-))

# 227
Добро утро сладурчета   bouquet
дали ще се оправи времето до другата седмица ,че да си извадя цветята на терасата.

# 228
дали ще се оправи времето до другата седмица ,че да си извадя цветята на терасата.

Откога го чакам този момент.......

# 229
Като гледам как хубаво напича на терасата...
Ама след обяд пък много захладява и ме е страх да ги изкарам все още
Ще поизчакам средата на Април ..пък де да знам може и към края да отиде.

# 230
Аз от вчера съм на мнение, че зимата дойде!  #Cussing out ooooh!

# 231
А аз загубих и последните си надежди за сняг... Но в сравнение с топлата зима, тази пролет е много шантава-малко топло, после студ...

# 232
  • София
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Цветовете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug

# 233
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Световете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug
Можеш ли да го снимаш...дори с камерата на компа(аз така правя Mr. Green)

# 234
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Цветовете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug
Аз имам Витошко лале, много е красиво, но това е цвете за двора Simple Smile то и по името си му личи.
Не знам дали е капризно, имам го от 2 месеца, цъфти ми за сега.
Прилича на умален Божур.

# 235
  • София
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Световете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug
Можеш ли да го снимаш...дори с камерата на компа(аз така правя Mr. Green)
Ами за съжаление пиша от работата и нито камера, нито цвете Rolling Eyes

# 236
А това ли е.. Thinking

# 237
  • София
Цитат
Аз имам Витошко лале, много е красиво, но това е цвете за двора Simple Smile то и по името си му личи.
Не знам дали е капризно, имам го от 2 месеца, цъфти ми за сега.
Прилича на умален Божур

Точно такова е...А дали ще издържи на терасата? Луковично ли е? Цяло лято ли ще цъфти?
Мерси за отговора  bouquet

# 238
  • София
Ами не е Sad Моето е лилаво. Листата са му разклонени като на турта.

# 239

Цитат
ЦЪК

Планински божур, Витошко лале (Trollius europaeus)
Наименование на български Планински божур, Витошко лале
Наименование на латински Trollius europaeus
Наименование на английски Globe-flower
Вид Многогодишно тревисто растение
Разпространение сенчесто или полусенчесто, мокра почва, в планински райони
Описание жълти цветове с овална форма, каквото е значението на рода Trollius от латински; височина на растението 60 см
Период на цъвтеж юни - юли
Внимание Защитено растение

Общи условия

Активация на акаунт