Цветарки, продължаваме да обменяме опит- 4

• 28 332
  • 322
  •   1
Отговори
# 255
  • Den Haag
Мама Цоцоланка второто е Банан  Peace.

# 256
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Цветовете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug

Ако имаш предвид това цвете, значи става въпрос за Лютиче (с латинско име Ranunculus).
Най-добре е да го пресадиш веднага и да го гледаш навън.

# 257
Мама Цоцоланка второто е Банан  Peace.

Банан???????

# 258
  Купих " Тагетес "- и  - 10- на.  Цъфнали са, някои  от коренчета са на пъпка още.    Бяха си на улицата.  Тоест  , да разбирам , че са адаптирани?   И мога да  си ги  сложа в малкото квадратче  нва градинката  и е  поне малко слънчево?
       В други неща пише , че се разсажда на 15-20- см . едно от друго.  Зная, че догодина  ще се самовъзпроизведат. Виждала съм го.,  но при мен няма толкова слънце.  / Тоест ще се погрижа за семената/
    Карай...  колкото им се харесам, толкова ще цъфтят.
    Мама, каквото и да посади... се хваща.  Нямам идея защо.

# 259
  • Пловдив

Аз не мисля, че е банан. Гледала съм и изобщо не изглеждаше така.

# 260
Ако искате друга снимка да пусна.....

# 261
  • Den Haag

Аз не мисля, че е банан. Гледала съм и изобщо не изглеждаше така.
Ами аз имам 2 банана и единие изглежда точно така  Grinning

# 262
Миналото лято имах тагетеси и лумелия - особено лумелията много ми хареса - става голяяяяма туфа, с много цвят - като облаче. Моите бяха сини - ще се опитам да изровя снимка.....

# 263
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
А първото е Бенджамин Simple Smile

# 264
  • София
Помагайте момичета! снощи ми подариха едно странно лилаво цвете в саксийка и ми казаха, че се наричало Витошко лале Shocked Цветовете са му гъсти и топчести, приличат ми на тези на хортензията, но по-малки. Та ако някой има идея що е това, как се гледа, стайно или външно, кога да го пресадя, да помага. Hug

Ако имаш предвид това цвете, значи става въпрос за Лютиче (с латинско име Ranunculus).
Най-добре е да го пресадиш веднага и да го гледаш навън.

Да, изглежда точно така, но е бледо лилаво. Сигурно има различни разновидности. Сега ще се разровя за лютиче. Мерси   bouquet

# 265
А как се гледа банана? И кога да ги пресадя цветята в по-големи саксии? Саксиите, в които са в момента - не са малки.. Смятам да ги използвам за петунии и дребни карамфилчета...

А вие гледате ли 2 цветя в 1 саксия.... Какво мислите за идеята - не ми се купува сандъче - в дребни саксии(такива, в които се продават по принцип цветята) да си сложа петуниите?

# 266
Миналото лято имах тагетеси и лумелия - особено лумелията много ми хареса - става голяяяяма туфа, с много цвят - като облаче. Моите бяха сини - ще се опитам да изровя снимка.....

tanya.d, това синичкото е лобелия, разкошно е. Цъфти цяло лято, има го в розово, бяло...

# 267
  • Толбухин
Все ще пиша и все нямам време.
Та поникна ми авокадото от семка,даже бях я нацъвкала с ножа,поникна ми и портокал и грейпфрут от семка.Та съм много щастлива.

# 268

Според мен това синьото е кампанула /камбанки/ Hug Има и в бяло.
Най- хубавото е, че зимно време издържа навън. Имам същите; тази зима дори не и опадаха листата Grinning

# 269
Все ще пиша и все нямам време.
Та поникна ми авокадото от семка,даже бях я нацъвкала с ножа

Как точно я нацъвка с нож? Аз поне 10 пъти опитах, слагах семката в малко вода, заравях до средатат, или напълно в пръст, все не става!

Общи условия

Активация на акаунт