Изследвания за половопредавани болести

• 518
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да си направя изследване за половопредавани болести, коя лаборатория бихти ми препоръчали като най-верни резултати? И какви изследвания бихте ми препоръчали - жена съм и никога не съм си правила такива изследвания.
Благодаря ви предварително!

# 1
Мисля, че повечето лаборатории имат такива пакети - в Сибалаб се казва 'Спокойствие" (Сифилис, СПИН, Хепатит В и С, хламидия), в Рамус - ТРАНСМИСИВНИ ИНФЕКЦИИ С ВКЛЮЧЕНО МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЕКРЕТ   (СПИН, HBsAg, Хламидия трахоматис IgG / IgM, Сифилис- CLIA, Микробиологично изследване на секрет /влагалищен, уретрален или еякулат/).

# 2
И двете цитирани лаборатории горе не ги препоръчвам.

Геника за мен е най-добрата лаборатория за такива неща.
Вариант 1 - да си пуснеш Фемифлор плюс, който хваща освен всичките там ППБ и анализ на влагалищния ти микробиом, т.е. ще се види дали има някакъв проблем от банални бактерии и гъбички.
Вариант 2 - да си направиш обикновена МБ на влагалищен секрет + ДНК изследване в Геника от цервикален секрет за хламидия, микоплазми и уреаплазми.
А що се отнася за болестите, които се хващат с кръвни изследвания, аз лично си ги правя в Check point, става бързо и евтино. Там пускам HIV, сифилис, хепатит В и С.
Разбира се, трябва да отчетеш и кога да си ги направиш тези изследвания. За болестите, които се изследват от влагалищен и цервикален секрет - т.е. хламидия, гонорея, мико и уреаплазми, гъби и бактерии - поне 2 седмици след последния рисков контакт.
За HIV, сифилис, хепатити - поне 45 дни.
Най-добре да отидеш в кожно-венерическия център (диспансер) и просто да поискаш да те тестват за всичко, след като никога не си си правила и да им кажеш, че имаш съмнения. Те знаят нак-добре кога и как да те изследват.

# 3
  • София
Рамус май имаха "Женска профилактика" пакет.

# 4
Здравейте! Имам микробиология и цитонамазка, на които пише, че имам високи левкоцити и бактерии (неуточнени?). Искам да си пусна тест за абсолютно всички възможни бактерии и вируси- може ли да ми дадете съвет кой. Фемифлор плюс от Геника, дали включва (Фемифлор+фемифлор скрийн или са различни?) Моля Ви, споделете 🥹

Малко съм отчаяна, защото от две години се въртя с едно и също течение, а много се пазя. Лекувах уреаплазма, hpv, уж всички ППБ са (-), но това течение и дискомфорт си продължава….искам да намеря причината.

Общи условия

Активация на акаунт