За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 341
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Аз нямам нищо против да отида на гости на пеп-4o и да ме почерпи с нещо от тези красивите гозби на снимките, пък нека тя да не го яде, изобщо няма да се разсърдя Blush
Въобще това сигурно е голямо преживяване да отидеш на гости на някой известен блогър, как ли после се хвалят гостите ви ... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 601
  • София
Имам направена смес за протеинови барчета с извара, но стана бая количество. Ако я замразя, ще става ли за ядене после?

# 602
  • София
А всъщност тръгнахме оттам, че не съм си изяла четири парченца сини сливи от манджата. Вие винаги ли всичко си изяждате от чинията? Аз и морковите Не ям в тази манджа но просто не си ги слагам в чинията.
Това не означава че тези продукти няма да ги сложа, тъй като вкусът с тях е много добър.
Другото няма да коментирам, но това че мъж ми не яде много неща , едно от които например е пастата,  означава ли че и аз никога не трябва да хапна 😂😄😄
Или сега, като не трябва да ям сладко, да изпращам тях на сладкарница да си купуват ??
Правилно!
Това че не ям много неща не означава, че лишавам другите по някакъв начин, готвя ги , разбира се, просто аз не ги харесвам и да!!! не ги опитвам, не обичам, да не кажа, че са ми  гадни, това съм си аз. Не ям скариди -  готвя ги и много ги харесват, не ям агнешко - пека та пушек се вдига,  защото страшно го обичат пустото агнешко, на мен ми мирише на овца, не ми казвайте  .."ама то се готви младо агнешко,   зная какво се купува, спокойно, не ям карантии,   ами никой у дома не обича не се харесва,  само  шкембе -чорба се яде в кръчмата, у нас - не! Пача........абсурд!   Риба пък ако е скумрия - абсурд, мирише ни има и още неща, които не харесвам, но това не означава, че не ги готвя и т.н.
Ама костния мозък се стопявам и не се виждал - да, така е, но аз зная, че е там и няма как да хо харесам.
Пепи, например, НЕ обича магданоз, това не означава,  че не добавя в храната, нали така, пък аз ако мога две връзки ще добавя, толкова обичам и харесвам, Пепи, не харесва  моркови,  много ги харесвам и си ги правя  глазирани моркови във фурната и мога само с това да вечерям, а сега , де....
Пепе обича чесън и добавя доста, веднъж писа, че ако може и на сладкиш ще добави, аз го ненавиждам и добавям само по една мъничка скилида.
Така че всички сме различни по характер, по вкус и никой на никого не трябва да прави забележки, примерно, "ама как може да посрещаш гости като не опитващ" ами мога, защото зная, какво правя и какво бъркам и какво слагам! Точка!

# 603
Сериозно ли на накого е прозвучало че правя забележка или се карам, че чак и с тия удивителни наскачахте??
Вярно че в писмен вид се губи от комуникацията, но чак до там не съм смятала че може да се стигне...
Ако действително се е засегнал някой, много моля да ме извини, това би било последното нещо което бих искала.

# 604
  • In transit
И аз не разбрах защо така скочихте. Просто изказах мнение, което касае мен, това, че ми е странно, как може да готвите нещо, което не ядете, не знам защо толкова ви засегна! Значи сте перфектните кулинарки щом го умеете. Hug
По никакъв начин не съм искала да засегна някой и се извинявам, че така сте се почувствали!

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 19:28 от Mikkey

# 605
  • Sofia
Какви са тези яйца Фаберже-сладки,солени?

# 606
  • Sofia
Какви са тези яйца Фаберже-сладки,солени?
И сладки, и солени могат да са. Simple Smile

# 607
Едно е да готвиш нещо, което не ядеш, но знаеш, че другите ядат и обичат - и аз го правя (първото си мляко с ориз направих за снахичката), ама да гостиш приятелите си няколко пъти с броколи за гарнитура, пък да се окаже, че всичките не обичат?! Ама кой повече, кой по-малко - яли са го, от възпитание.
Аз разбрах година по-късно в случаен разговор  Simple Smile

# 608
# 609
Здравейте! Шницелите станаха много вкусни по рецептата на Пейч, ще пробваме и рецептата на Марчева другия път, когато не бързам и имам повече време, за да ги оставя да починат преди пърженето. И да кажа, че два трябваше да ги изпека, защото бебето си искаше мама - та и във фурната на 200 градуса станаха много добре. Благодаря!

Имате ли рецепта за бебешки бисквити без захар или поне с минимално количество? В някои от кашите има захар, пюретата са с естествени захари, та се зачудих мога ли поне едни бисквити без захар да му направя? На 10 месеца е детето.
И още един въпрос - как да направя извара? В интернет виждам рецепти с оцет и с лимонов сок - с кое е по-добре?

# 610
  • Sofia
И още един въпрос - как да направя извара? В интернет виждам рецепти с оцет и с лимонов сок - с кое е по-добре?
Въпрос на предпочитание. Аз с лимонов сок.

# 611
Аз с кисело мляко.

# 612
  • под тепетата
Mikkey, скоро съм заплюла да направя от твоите министерски кюфтета, но сега мернах по други блогове, че слагат и нишесте. Ти пробвала ли си ги с нишесте?

# 613
  • In transit
Mikkey, скоро съм заплюла да направя от твоите министерски кюфтета, но сега мернах по други блогове, че слагат и нишесте. Ти пробвала ли си ги с нишесте?
Да, става с нишесте или брашно. Правила съм ги всякак. То се слага за спойка на сместа, така, че не е проблем.

# 614
  • под тепетата
Благодаря за бързия отговор! Ще ги нося на едно планирано събиране другата събота  и съм сигурна, че ще ги харесат! Хубава и спокойна неделя!

Общи условия

Активация на акаунт