За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 359
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
  • In transit
Нямам прясно мляко обаче без него??
Еми, няма да е бешамел Simple Smile С вода ще се получи друг вкус. Освен да пробваш, ако имаш готварска сметана, течна, да направиш соса 50:50 с вода и сметана. Първо добавяш водата, докато започне да се разрежда соса, след което добавяш сметана, за млечния вкус на соса.

# 271
  • София
И аз се реда за въпрос, кажете ми заквасена сметана става ли за запеканка и как?
Веднъж сложих 2 яйца и сметана и разбърках и не беше лошо..
Друг път сос бешамел но не ми хареса как го направих.
Обяснете ми и за двете моля и соса как се прави

Запеканка с карфиол и гъби

# 272
Пасираното пюре има вид и вкус на лепило. Няма спасение, само ще изхабиш още продукти.

# 273
  • Бургас
Пасираното пюре има вид и вкус на лепило. Няма спасение, само ще изхабиш още продукти.
Усетих. А имам преса за мачкане на картофи и освен това съм гледала видеа как правят пюрето като слагат картофите в сито и ги притискат. Всъщност замислих се дали няма да станат ньоки от лепкавото пюре, ама ми дотегна да се опитвам да го направя нормално за ядене и го хвърлих.

# 274
  • софия
Предложението за крем супа беше добро, но е минало.

# 275
  • София
Продават ли се малки котлони?
За претопляне главно или някое кафе да направиш.

# 276
  • софия
Продават се.

# 277
  • София
Да, но предпочитам със степени, а тези например май са с термостат.
В момента съм на керамичен, но има и бързо нагряващи с плочи
https://www.temu.com/bg-en/compact-stainless-steel-electric-stov … ssn_id=erb04yj1io

. Не е наличен
https://vgmarket.bg/product/kotlon-elektricheski-muhler-mhp-050m-shagren
2 нива, но отива към 50лв
https://www.aliexpress.com/item/1005007927311981.html?spm=a2g0n. … 9b35-8841ea595949

# 278
Предложението за крем супа беше добро, но е минало.

Веднъж съм правила пюре като лепило. Не само видът му е потресаващ, но вкусът е отвратителен. Като го разреди с вода, няма да стане вкусно. Правилно го е хвърлила, няма оправяне това, освен ако няма тапети за лепене.

# 279
  • София
Колко пък да е отвратителен вкусът само заради пасирането...
Но с 2 кг картофи доста супа щеше да се получи, трябваше да помагаме с яденето Simple Smile Особено ми харесаха баничките на peych.
Храна не хвърлям, ако не е развалена.

# 280
  • софия
Вкусът на ястието идва от подправките и продуктите.

# 281
Нито водата, нито подправки ще му помогнат. Може да ви се струва странно, но то прилича повече на обущарско лепило, отколкото на пасирани картофи. Аз съм добро прасе, но не можах да го ям това нещо.

# 282
Един път и аз пасирах картофите с пасатор, бяха ужасни. После попрочетох как се прави хубаво картофено пюре и сега ми се получава перфектно.

# 283
Получаваше се някаква реакция от топлите картофи и пасирането, заради нишестето. И буквално се получава лепило. Потърсих инфо в гугъл:
"Колкото повече обработвате картофите, толкова повече нишесте се освобождава. Когато твърде много нишесте се освободи, картофите стават лепкави и непривлекателни. Не трябва да ги обработвате с миксер или пасатор, защото този метод е твърде агресивен и крайният ефект не е добър".

# 284
  • София
Не/привлекателното е крайно субективна категория, за някои неща бих поспорила дори с Гугъл.
Все пак с пюрето няма да се сваляме, та да е решаваща визията му Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт