За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 26 362
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Купих обезкостени пилешки бутчета от верига магазини. Да, ама и мъжът ми купил от там. Със срок на годност до 06.02. са, но месото от там ми се е случвало да е развалено дори в срок на годност. Днешното пилешко мирише на прясно. И все пак се чудя и ви питам: да замразя ли половината и да го използвам след седмица - две?
Или да не рискувам?

# 481
  • София
Здравейте!

Имам 250 г домашни орехи и ми се иска да го направя на разядка.

Имаше една с орехи и хляб. Можете ли да ми дадете точна и изпитана рецепта? Благодаря.

Чеснова разядка с орехи и оцет

# 482
  • София
Имам 250 г домашни орехи и ми се иска да го направя на разядка.
Имаше една с орехи и хляб. Можете ли да ми дадете точна и изпитана рецепта? Благодаря.
Лично моето мнение е, че в повечето има ужасно много чесън. Ако прецениш, сложи отначало половината и после винаги може да добавиш, но не и да махнеш.

# 483
Ябълкова, отвори и другите и, ако им няма нищо ги сложи в найлоново пликче и ги замрази. Можеш преди това да увиеш всяко едно по отделно в стреч фолио, за да не ти се слепват.

# 484
  • Melmak
Благодаря, Сиско, аз чесън не близвам в нищо и не мисля да слагам изобщо!

# 485
  • София
Без чесън не зная дали няма да е малко блудкава.

# 486
То скордалята е разядка от чесън и хляб/варен картоф. Орехи и др. са опция Simple Smile Ама наистина, ако човек не обича, няма смисъл да се мъчи...

# 487
Имам малко проблем, като правя ориз в тава с моркови да кажем вкусно е първия ден.
След като го изкарам от хладилник обаче малко твърдее. Слагам 1 към 3(вода).
Трик има ли който да запазва ориза, не ме нападайте.Давам пример, като правя баница от самото начало и слагам отгоре плик и някаква кърпа и така се запазва.
Но на ориз не смея този начин да  бъде.

# 488
  • Бургас
Покривай ориза със стреч фолио.

# 489
  • Melmak
Без чесън не зная дали няма да е малко блудкава.

Ами така казват и за шкембето без чесън, и за хумуса без чесън. А аз си ги ям. И кьопоолу без чесън. Въобще чесън вкъщи не влиза. Ще опитам все пак, мерси за рецептите, супер сте!

# 490
  • Sofia
Имам малко проблем, като правя ориз в тава с моркови да кажем вкусно е първия ден.
След като го изкарам от хладилник обаче малко твърдее. Слагам 1 към 3(вода).
Трик има ли който да запазва ориза, не ме нападайте.Давам пример, като правя баница от самото начало и слагам отгоре плик и някаква кърпа и така се запазва.
Но на ориз не смея този начин да  бъде.
Прехвърлям го в кутия с капак.

# 491
  • Благоевград
Пак аз с проблемния ориз басмати.
Благодаря от сърце на всички за съветите. Оказа се, че го преварявам и затова на нищо не прилича.
Тази път го готвих както е указано на опаковката - 1:6, подсолена вода, 10-12 минути с разбъркване от време на време. При мен обаче за моя вкус бяха 13 минути, от 9 степени на 5-та. Стана великолепен! Още веднъж благодаря!

# 492
Мога ли да добавя в ястие пекана стерилизирана червена капия и има ли някаква особеност, която да се спазва? Или се използва само без термична обработка?

# 493
  • Sofia
Мога ли да добавя в ястие пекана стерилизирана червена капия и има ли някаква особеност, която да се спазва? Или се използва само без термична обработка?
Moже.

# 494
Как да бъдат по сочни пържолите?
Бяло вино слагате ли им?
И отново питам сос как да им направя но без Майонеза

Общи условия

Активация на акаунт