Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 420
  • 759
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Цанкислав е потресаващо.
От мен Дзимируда, но с някаква чуждестранна фамилия, не я запомних. Дори не знам на какъв език това би звучало хубаво като за име...

# 751
Трибуквените имена да ги почват по азбучен ред - бая, вая, гая, дая ... иая... лая, ная, оая ... тая, сая, фая, хая, чая !
В ученическите ми години имаше приятелки - Маца, Ваца,  Даца, Гаца/само Каца липсваше/. Иначе имената им бяха традиционни, но обръщенията между тях...
Една девойка Цанет от мен, кръстена на баба си Цанка.
Имам чувството че се бъзикаш с тия Гаца, Баца и т.н. Това сериозно ли е?

# 752
Сериозно е. Ето имената
Маргарита- Маца
Валентина -Ваца
Йорданка  - Даца
Гергана  -Гаца. Все още са си приятелки.

# 753
Като стана дума за смесени бракове, направило ми е впечатление, че за колкото случая на българки омъжени за мюсюлмани( главно араби) знам, на всички имената на децата им са мюсюлмански. Независимо къде живеят. И четири- пет деца да имат, едно няма, което да е българско или поне характерно за нашите географски ширини име.

# 754
Невинаги е така. Познавах една Стилияна с майка българка и баща арабин.

# 755
Невинаги е така. Познавах една Стилияна с майка българка и баща арабин.

А бащата мюсюлманин ли е? Не всички араби са мюсюлмани

# 756
Мюсюлманин е, да. Въпросната Стилияна вече е над 40-годишна.

# 757
  • Пловдив
Братята Гати и Марио Ал Джабури. Гати беше министър или зам, кръстен на българския си дядо Гати. Иначе изповядвал ислям.

Съкварталка на майка ми от младите и години - Виктория, на галено Въца, няма тогава Вики-Мики-Ники, а на мъжа на Въца сестрата Мария - Мица. Не ги познавам тия хора, само съм слушала за тях.
Колкото до Маца, Гаца и... без Каца, тях може би нарочно са започнали да ги наричат така, след като са станали приятелки.

Дзимируда ми звучи като гръцко, евентуално албанско.

Зая пропуснахте от трибуквените. Wink Но специално Пея е женско за Пейо.

Цитат
Боже, Цанкислав...е, не можаха ли Цанислав поне...
Такова... аз ако съм Цанкислав, веднага се прекръствам на Цанко. Един Александър Лавренов навремето станал познат като Цанко и по някое време приел това име и по документи, от цял Александър, та от Цанкислав ли няма.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 01:07 от Магдена

# 758
Цанко направо песен, пред Цанкислав.

# 759
  • София
Заповядайте в новата тема

Общи условия

Активация на акаунт