Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 45

• 18 430
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
Понякога се сключват бракове между православни, католици и арменогрегориани в БПЦ, но с разрешение от местния митрополит там, където се извършва венчавката. Пловдивската и Сливенската епархия изрично бяха забранили, но в други епархии няма изрична забрана.

Познавам българка, омъжена за български арменец, който принадлежи към Арменската апостолическа църква. Венчани са в православен храм във Варна в средата на 90-те години на 20 век. Ето една статия за църковния брак:

https://svet.pravoslavie.bg/?p=5721.
Емел Етем (онази от ДПС) разказа,че се е омъжила за българин католик. Родителите и били против и е имало страшни караници...

# 736
Нормално да са против, тя - мюсюлманка, той - християнин. По техните разбирания детето трябва и то да е християнин/ католик. Обратното не е проблем - християнка за мюсюлманин, защото и да не приеме исляма, децата ще се възпитават като мюсюлмани.

# 737
  • Пловдив
А в крайна сметка какви са им децата? Grinning

Тя в началото беше представяна като Емел Тошкова, след това може би реши, че българско име, дори само фамилно, не е убедително за електората, и стана Емел Етем, което мисля, че и е бащиното име (второто).

# 738
А в крайна сметка какви са им децата? Grinning

Тя в началото беше представяна като Емел Тошкова, след това може би реши, че българско име, дори само фамилно, не е убедително за електората, и стана Емел Етем, което мисля, че и е бащиното име (второто).
Според уикито имат един син - Илиан.

# 739
  • Пловдив
Имах предвид каква религия изповядва Илиян (иф ени).

# 740
Щом баща му е католик би следвало да е католик като него.

# 741
Куситасев.  За първи път срещам фамилията

# 742
Църковен брак, ако го има, може да се сключи само между християни. Както и Магдена написа по-горе, Църквата не благославя и не венчава бракове между хора от различни религии. Но ако такъв граждански брак вече е сключен, Църквата го признава и не го смята за грях. Тя не призовава хората, сключили такъв брак, да се развеждат.

Силвия Кацарова, Есил Дюран, Зейнеб Маджурова също са омъжени за българи. Има немалко смесени бракове, което е съвсем нормално.

# 743
Славиния

# 744
  • Down south
Сергеина
Звучи ми странно, но пък може и да не е.

# 745
# 746
Баща ми имаше мн преди 20+ години колега  - Цанко. Той беше от онова поколение, за което мъжкият наследник е най-важното. Имаше 2ма сина. Големият, за съжаление, имаше 4-5 момичета от 2 брака. Малкият обаче, кръсти синът си Цанкислав. Познайте кой беше любимият внук на дядо. Хубав човек, но беше на принципа - "може читав човек да не излезе, но пък ще ми продължи рода". Ами, позна. Не стана читав човек, но пък дядо и баба му оставиха 2 апартамента, ниви и пари. До колкото знам, проиграл всичко.
Та, един Цанкислав от мен. Сега трябва да е на около 30.

# 747
Трибуквените имена да ги почват по азбучен ред - бая, вая, гая, дая ... иая... лая, ная, оая ... тая, сая, фая, хая, чая !

# 748
Трибуквените имена да ги почват по азбучен ред - бая, вая, гая, дая ... иая... лая, ная, оая ... тая, сая, фая, хая, чая !
В ученическите ми години имаше приятелки - Маца, Ваца,  Даца, Гаца/само Каца липсваше/. Иначе имената им бяха традиционни, но обръщенията между тях...
Една девойка Цанет от мен, кръстена на баба си Цанка.

# 749
Боже, Цанкислав...е, не можаха ли Цанислав поне...

Общи условия

Активация на акаунт