СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 146 017
  • 645
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте на всички! Малко късно попадам в този форум, но искам да споделя, че синът ми е предучилищна в Св. Георги и съм много доволна от подготовката и възпитанието, което получава там. В началото бях много против частните училища и смятах, че детето ми трябва да следва каналният ред и да учи в държавно училище. Записах го предучилищна по простата причина, че беше в детската им градина. Сега, когато му предстои да бъде първокласник, няма второ мнение в къщи по въпроса, че трябва да продължи там. Ако ви е необходима повече информоциа пишете ми.

# 406
Здравейте майки, а има ли някой мнение за "Българско Школо", училището на Овъргаз? За сега са от 1 до 5клас но ще се разширяват?

# 407
# 408
Който не желае да се възползва от ЧУ да не се възползва. Темата е за избор измежду ЧУ, а не поредната за и против тях.

Именно!  Peace

# 409
  • Linz
Здравейте майки, а има ли някой мнение за "Българско Школо", училището на Овъргаз? За сега са от 1 до 5клас но ще се разширяват?
В момента строят в Младост 2, базата ще е страхотна. Ако имаме късмет, догодина моите ще са там.

# 410
Записвам се да следя темата.
 Ако някой има впечатления от Меридиан 22, моля да ги сподели. Интересува ме има ли прием от 3-ти клас. По колко деца са в паралелка и т.н. Благодаря!

# 411
juli_et най-добре се обади и питай. Аз се интересувах за 5-ти клас. Таксата е 3000Е - казаха ми да звънна пак за да говоря с директорката / защото в момента течаха изпити/ и да подам молба. Но засега имаме няколко други училища в списъка преди тях, и не съм звъняла отново.

# 412
Благодаря ти Lennyh. Малеее, ама и те са направили цени...

# 413
Благодаря ти Lennyh. Малеее, ама и те са направили цени...

Само те да бяха....
Таксата за първи клас е 2500Е.
Обикновено в другите училища от 5 до 8 е една идея по-евтино в сравнение с 1-4 -ти клас. Но тук не е така. Много мнения няма също така за училището - аз получих инфо от една мама от квартала, която е записала там сина си в първи клас. Препоръчано и е от приятели, чиито деца учат там, но тук доста търсих мнения за това училище и няма!

# 414
Аз имам една съседка  с две близначки, които учат там от миналата година. Тя е супер доволна и неможе да се нахвали: и базата била супер и учителите на ниво, а за дисциплината нямала думи... Те са 10-ти клас, но предполагам и при малките е така. В момента били в Лондон за 6 месеца на обучение.

# 415
Аз имам една съседка  с две близначки, които учат там от миналата година. Тя е супер доволна и неможе да се нахвали: и базата била супер и учителите на ниво, а за дисциплината нямала думи... Те са 10-ти клас, но предполагам и при малките е така. В момента били в Лондон за 6 месеца на обучение.

За базата няма две мнения! Добра е! Било много чисто ми каза майката, с която говорих. Но мен най-вече ме вълнува качеството на обучение и то на нестандартни палавници предпочитащи игри и спортни изяви. Защото съвестни учинолюбиви девойки всеки може да обучава.
Пък и тези дечица са изкласили вече - 10 ти клас знаят какво искат и вече са доста по-съвестни.
Каква е таксата за гимназията, би ли могла да попиташ съседката си?
Защото локацията им е супер удобна за мен и като му дойде времето пак ще ги проучвам, но за сега цените им са ми леко.... нагорни.
За гимназия бих дала толкова, но за 5 клас...

# 416
Да, права си за "съвестните и ученолюбиви девойки", те са точно такива, пък и в 10-ти клас вече имат ясната мотивация за знания. Аз точно затова се обърнах към мамите тук с опит с по-малките.  До скоро не смятах да я давам в Ч.у-ще, но тя претърпя няколко тежки операции и сега се налага да бъде в по-щадяща среда, далеч от джунглата на държ.училища /в нейния клас са 36 деца, от диви, по-диви и е пълна анархия. Госпожата им е вдигнала ръце от тях/. Самото училище в което е, е с много лоша слава - свърталище на наркомани, конфликти м/у учителите, постоянни съкращения.. Единственото ни предимство беше, че ни дели една ограда и е супер близко.
Въпросната съседка я питах вече за цената, но нищо неможа да ми каже. Защо, незнам. Каза само, че е значително по-евтино от другите ЧУ и че има отстъпка за второ дете.
Дъщеря ми тази год. ще е 2-ри клас и ще го избута пак в същото у-ще. Нямаме финансова готовност сега за това, но догодина ще я запиша там.
Lennyh, ти тази година ли смяташ да го запишеш,или го имаш като идея просто?

# 417
juli_et ей това е нещото което ме дразни максимално в болшинството ЧУ-ща. Таксите са забулени в някакви тайнствени мъгляви интерпретации. Малцина са тези, които си ги обявяват на сайта за да се избегнат ненужните уточнения.
Средната цена на ЧУ, които съм проучвала е 2600 - 3000Е. И кое му е по-евтиното на Меридиан 22. Напротив на горната граница е. Отстъпките за 2-ро дете са нещо прекрасно, но цената отива към 10 000 лв на година за две деца. Естествено всеки сам си преценява до къде е неговата граница за достатъчност и възможност. Моята все още не е достигнала до там.
Напоследък и аз станах фен / на теория/ на ЧУ по различни причини, но тази година единствено в ПЧМГ имам реални интереси, желание и готовност да запиша големия си син. За гимназия евентуално ще мислим и ще правим сметки след две години, а дотогава много неща може да се променят.
Кое е училището, за което говориш в Младост?
Изобщо не ме учудва написанато от теб - и в 81-во беше подобна картинката и съм със съмнения, че в повече от половината държавни училища в София тя не е по-различна.
Ако все пак изчерпиш някакво инфо за цените на гимназията в Меридиана - пиши Simple Smile

# 418
  • София
Моя позната има дъщеря, която сега ще бъде в предучилищна група и идеята й беше да я запише там, където ще продължи в първи клас. Досега детето посещаваше частна детска градина. С майката ходихме на изложението на частните училища и тя твърдо се беше насочила към тях. Бяха й препоръчали Меридиан 22 и тя записа дъщеря си на пробната седмица там. Каза обаче, че не са доволни и в крайна сметка я записа в 145-то - паралелка Шилер. За съжаление май наистина частното образование все още не отговаря напълно на нашите изисквания и представи.

# 419
Нещо оплетох цитатите горе.
Та, у-щето ни е 118.
Prizma, a от какво не беше доволна твоята позната, имаш ли представа?

Общи условия

Активация на акаунт